Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kozí farma na Silvě Nortice vábí řeckého běžce

Kozí farma na Silvě Nortice vábí řeckého běžce
foto: Václav Pancer

Tomáš Nohejl | 14.03.2012 | přečteno: 4361×

Běžecký festival Silva Nortica Run chystá novinky v architektuře tratí. „Naše vize, že Silva Nortica bude běžce motivovat k běhům na ultra dlouhé tratě, se naplňuje,“ říká organizátora Pavlína Hanušová. Počty běžců jsou limitovány, neváhejte s přihláškami. Do 31. března máte navíc výhodnější podmínky. Více najdete zde: http://www.silvarun.eu/?…

Co a jak se tedy poběží? Aktuálně jsou k dispozici dvě tratě pro ultraběhy (90 km a 103 km) s omezeným počtem sta účastníků, dále maratonská a 1/2maratonská trať. Na trati 90 km se běží i maraton dvojic. Všechny tratě jsou letos modifikovány. Běžci na všech distancích se tak utkají na tratích, které je provedou českou částí Novohradska.

„Tratě stavíme tak, abyste spatřili něco jako esenci přírodních a architektonických krás kraje. Takže i běžci půlmaratonu a klasického maratonu navštíví park Terezino údolí, poběží „myší dírou“ v hradbách města Nové Hrady, uvidí poutní kostel Dobrá Voda i jiná krásná místa. Na běžce ultra pak čeká jako obvykle prémiová občerstvovací stanice na kozí farmě Terčín dvůr a v nejvzdálenějším bodě trati místo zvané Cetviny,“ vábí na start Pavlína Hanušová.

„Poběží se po lesní cestě, podél které je špalír kamenných kapliček s křížovou cestou, která je ukončena starobylou kaplí s pramenem léčivé vody. Kromě toho na všechny čekají hluboké lesy a doufáme, že i letos krásně rozkvetlé louky. Můžeme všem slíbit, že bude na co se koukat.“

Na loňský seminář o problémech při bězích na dlouhé vzdálenosti naváže seminář zaměřený na prezentaci zkušeností běžců ze zajímavých běhů v zahraničí. Probírat se bude Laugavegur Ultra Marathon 55 km, V Minoových stopách 70 km, Magredi Mountaintrail 100 mil, Spartathlon 245 km a Badwater Ultramarathon 135 mil.

„Vždy se dozvíte, v jakém prostředí a ročním obdobím se běh běží, jaká jsou jeho specifika a co je nutné si připravit. Dozvíte se, jaké můžete očekávat náklady při případné účasti a uvidíte řadu fotografií či krátkých videí ze závodů. Všechny závody budou prezentovány přímými účastníky příslušných závodů,“ dodává pořadatelka.

Na závěr semináře budete mít možnost se seznámit s novinkami ve vybavení pro ultraběžce. Sobotu zakončí večírek s rautem a koncertem Tamtam Batucady, vystoupením roztleskávaček a tanečního sdružení Trnky Brnky.

A na koho se můžete těšit? Pole oživí Kampaxis Pantelis, krétský běžec a dosti známá ultra persona v řeckém běhu. Tradičně se chystá Dan Orálek, kromě loňské vítězky ultra Markéty Gruberové a dalších žen se na 103 km vrací i Klára Jakešová, výrazný talent českého ultra běhu, který loni chyběl kvůli studijním povinnostem. Ultra 103 je i letos mistrovstvím ČR v ultramaratonu.

Podrobné informace najdete na hlavní stránce www.silvarun.eu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 20.02.2012 09:16:12

Běžecký festival Silva Nortica Run chystá novinky v architektuře tratí. „Naše vize, že Silva Nortica bude běžce motivovat k běhům na ultra dlouhé tratě, se naplňuje,“ říká organizátora Pavlína Hanušová. Počty běžců jsou limitovány, neváhejte s přihláškami. Do 31. března máte navíc výhodnější podmínky.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.