Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Mistrovskou trojku v hale ovládli Kocourek a Preibischová

Mistrovskou trojku v hale ovládli Kocourek a Preibischová
foto: Miroslav Kratochvíl; Monika Preibischová (archivní snímek)

Daniela Havránková | 25.02.2012 | přečteno: 6826×

Vítězem sobotního běhu na 3 000 metrů se stal Milan Kocourek (AK Kroměříž). Zajímavý souboj přinesl ženský závod, který nakonec vyhrála v osobním rekordu Monika Preibischová (AC Mariánské Lázně) nad papírovou favoritkou a minulou vítězkou Lucií Sekanovou (USK Praha).

Přestože venku tuto sobotu vládlo téměř jarní počasí, domácí atleti bojovali ve Stromovce v hale na víkendovém atletickém mistrovství České republiky.

Ze závodu žen na 3 000 metrů vyšla vítězně Monika Preibischová. která si dlouho hlídala z druhé pozice Sekanovou, jež udávala od začátku tempo. V posledním kole Preibischová suverénně zaútočila na první pozici a v cíli jí naměřili nové osobní maximum s hodnotou 9:30,85. Sekanová brala stříbro za 9:35,49.

„Běželo se mi dobře a mám velkou radost z osobáku. Změnila jsem trenéra, nyní se připravuji pod Pavlem Tunkou. Trénuji víc než dřív a přináší to výsledky. Hala ale pro mě není vrcholem, připravuji se na jarní krosy a na dráhové závody,“ sdělila zlatá Preibischová.

Napínavý byl i boj o bronz, o který do poslední chvíle usilovalo trio Mäki – Šaršonová – Mezuliánihková. Nejvíce sil měla v cílové rovince poslední jmenovaná a získala jej výkonem 9:51,80.

Přemožitele na stejné trati nenašel všestranný vytrvalec Milan Kocourek. Dva kilometry vedl balík několika závodníků, pak zrychlil a pro titul si doběhl v čase 8:20,33. Jeho tempo se snažil akceptovat nakonec stříbrný Lukáš Kourek (TJ Nové Město na Moravě; 8:22,28), když na něj v závěru těsně dotahoval a konečnou třetí příčku obsadil Roman Rudolecký (VSK Univerzita Brno; 8:22,76).

„Jsem spokojen, rychlejší tréninky chodím teprve dva týdny,“ řekl Kocourek. „Brzy mě čeká krosové republikové mistrovství a další přípravu cílíme na splnění limitu na 10 000 metrů pro evropské mistrovství, takže vybíráme vhodné závody a mítinky," dodal.

VÝSLEDKY HMČR 2012

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 25.02.2012 23:24:57

Loňský titul z českého halového šampionátu v běhu na 3 000 metrů obhájil Milan Kocourek (AK Kroměříž). Zajímavý souboj přinesl ženský závod, který nakonec vyhrála v osobním rekordu Monika Preibischová (AC Mariánské Lázně) nad papírovou favoritkou a minulou vítězkou Lucií Sekanovou (USK Praha).
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.