Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V Českém Brodě pečetil jaro "seveřan" Čivrný

V Českém Brodě pečetil jaro "seveřan" Čivrný
foto: Dana Symonová

Ivo Domanský | 18.03.2012 | přečteno: 3968×

Nádherné slunečné počasí s teplotou kolem 20 stupňů doprovodilo na trať 19. ročníku silničního běhu Českobrodská pečeť rekordních 220 vytrvalců z celých Čech. Vydařený závod vyhráli Jiří Čivrný (SK Nové Město nad Met.) a Radka Churaňová (Lokomotiva Trutnov).

„Až na obrátku jsme běželi společně s příbramským Jardou Dražanem. Bylo docela horko, a já teplo na rozdíl od táty moc nemusím, kromě toho u nás na Semilsku vládla až do středy zima, tak jsem se snažil tempo nepřehánět. Na zpáteční cestě jsem postupně zrychloval, ale ve vítězství jsem uvěřil asi až dva kilometry před cílem. To už jsem byl v čele sám,“ popsal krátce situaci na špici Čivrný.

Na čtvrtém místě finišoval nejrychlejší muž nad 40 let Jiří Wallenfels (Sokol Král. Vinohrady), další veteránské kategorie vyhráli Miloš Smrčka (BK Říčany), Jan Rydrych (Újezd nad Lesy) a Jaroslav Čech (TJ Liga 100 Praha).

Zajímavé souboje sliboval závod žen, kde kromě úřadující mistryně republiky v maratonu Radky Churaňové testovala zimní přípravu posila extraligového AC TEPO Kladno Tereza Zuzánková, trojici favoritek doplňovala Jindřiška Martínková, která před pouhými pěti dny překvapila výborným časem na 3 000 m při hale SABZO. Zcela nečekaně se na startu objevila po roční přestávce zaviněné zraněními maratonkyně s osobním rekordem 2:47 Michaela Mertová (Atletika Albrechtice). A byla to právě tato 36letá vytrvalkyně, kdo míchal pořadím.

Všechny čtyři uvedené běžkyně se držely pospolu do pátého kilometru, poté Churaňová "práskla do koní“ takovým způsobem, že o vítězce nebylo okamžitě pochyb. "Až do obrátky jsme běžely hodně v kontaktu, což mi většinou moc nevyhovuje. Pak jsem trochu zrychlila a holky se naštěstí pustily. Dneska se mi běželo hodně špatně, vítězství mě sice potěšilo, ale do mistrovského půlmaratonu v Pardubicích to bude chtít ještě hodně zamakat,“ sdělovala své dojmy Churaňová. Zuzánková s Mertovou bojovaly bok po boku až do závěrečných metrů, finiš vyzněl lépe pro mladší Terezu, jíž její soupeřka sportovně v cíli poděkovala za spolupráci, která jí vynesla zlepšení osobního rekordu na desítku. Martínkovou postihly po obrátce křeče do nohou a závod nedokončila.

K Podvinnému rybníku se v neděli dostavilo hodně nových běžců. Pro mnohé z nich bylo objevem, že závod pro tolik lidé lze kvalitně připravit ve skromných podmínkách a při minimálním startovném (30 Kč). Oficiálním pořadatelem Českobrodské pečeti je TTC Český Brod, ale pravidelní účastníci vědí, že pod tímto společenstvím se skrývá sportovní rodinka Čokrtových s několika přáteli. Kromě čtyř běžeckých závodů mají Čokrtovi "na svědomí“ také dva tradiční dálkové pochody (Krajem bitvy u Lipan v květnu a Českobrodská padesátka začátkem října), na nichž jde účast rovněž do stovek.

Vyhlášení se konalo na venkovním prostranství před zázemím kempu a medailisté si odnesli i pěkné finanční prémie. „Omlouváme se za trochu delší prodlevu, ale takový příval závodnic a závodníků jsme nečekali. Příště se zamyslíme i nad možností čipové technologie,“ řekl hlavní organizátor.

A hned po vyhlášení vítězů hlavního závodu se pořadatelé přesunuli k Pivovarskému rybníku, kde program pokračoval závody v terénu pro předškolní děti, žactvo a dorost.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

idomansky 18.03.2012 19:40:35

Nádherné slunečné počasí s teplotou kolem 20 stupňů doprovodilo na trať 19. ročníku silničního běhu Českobrodská pečeť rekordních 220 vytrvalců z celých Čech. Vydařený závod vyhráli Jiří Čivrný (SK Nové Město nad Met.) a Radka Churaňová (Lokomotiva Trutnov).
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.