Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Deset důvodů proč dát Bakovský půlmaraton

behej.com | 10.04.2006 | přečteno: 9845×

Závod v malebném Pojizeří, příjemná atmosféra, rychlá trať. Pokud stále ještě váháte, podívejte se na deset důvodů, proč se do Bakova vypravit.

Deset důvodů proč běžet půlku maratonu v Bakově nad Jizerou

1. Je to tradiční běžecký závod (23. ročník) stvořený běžci pro běžce. Ředitelem závodu je bývalý československý reprezentant v maratonu Vladimír Koudelka.

2. V čele nepoběží žádné běžecké superhvězdy, ale kvalitní vytrvalci všech věkových kategorií, kteří si rozdělí velmi slušné peníze.

3. Za nimi poběží pravidelně trénující běžci, následování běžeckými labužníky a sportovci ve vytrvalostním tréninku.

4. Závěr budou v poklidu tvořit zkušení veteráni nad 65 let, začínající běžci a rychlejší chodci.

5. Ti všichni se vejdou do časového rozpětí hodiny a půl mezi vítězným a závěrečným běžcem. Ti nejlepší bojují něco přes hodinu, ostatní to klidně můžou natáhnout přes dvě hodiny.

6. Běží se z malebného náměstí malebného městečka, po české silnici 1. a 2. třídy, mezi poli a lesním královstvím zvaným Klokočka. Na cestě jsou dva krátké a ostřejší výstupy, jeden dlouhý a větrem ošlehávaný. To vše do patnáctého kilometru. Potom klesání a rovinka podél Jizery do cíle na náměstí.

7. Běží se ve skupinkách i individuálně, každý podle svých možností. Na trase fungují občerstvovací stanice a rozhodčí oznamující mezičas.

8. Počasí je rozmarné, jak už v dubnu bývá. Jednou jsem zažil člena Horské služby, který téměř zmrznul, protože vyběhl nalehko. Ale letos se běží později a už by mělo být hezky.

9. Do Bakova nad Jizerou, který je osm kilometrů severně od Mladé Boleslavi, je báječné spojení autobusem, vlakem nebo autem. Po rychlostní komunikaci R10 to z Prahy trvá 45 minut.

10. Bakovský půlmaraton je jedním z prvních závodů této vzdálenosti po zimě. Přestože není rovinatý, mnoho běžců odjíždí s osobním rekordem a dobrým pocitem. Je ideálním vstupem do běžecké sezóny hlavně pro ty, kteří chtějí později zkusit maraton. A celá ta běžecká radost, včetně tatranky a občerstvení, stojí 50 korun českých startovného (v přepočtu pro běhající zahraniční manažery 1,7 Eura!). Zkrátka dobrá zábava za mimořádnou cenu.

Bakovský půlmaratón  se běží 15. dubna 2006, start je 10 hodin na náměstí v Bakově nad Jizerou


Jménem pořádající organizace TJ Bakovský půlmaratón Vás srdečně zve

Aleš Kysela (1:24:15)