Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Víkend bude ve znamení běžeckého svátku, závodit se dá i jinde

Víkend bude ve znamení běžeckého svátku, závodit se dá i jinde
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 27.03.2012 | přečteno: 3908×

Je asi zbytečné připomínat to, co všichni víme. Tuto sobotu se odehraje největší běžecká akce roku, Hervis 1/2Maraton Praha, na jehož start se postaví jedenáct tisíc borců! Praktické informace k tomuto závodu čtěte v samostatném článku. Koná se však i řada menších akcí, které stojí za to představit. Což takhle dát si Horský maraton v Novohradských horách nebo některý z kratších krosů?

Praha

Pokud vám bude sobotní pražská „půlka“ málo, zkuste i nedělní Přespolní běh nad Modřanskou roklí. Závod slibuje deset kilometrů členitých tratí s náročnými výběhy i seběhy.

Středočeský kraj

Na 79. ročník Běhu Štěpánkou, nejstaršího přespoláku ve středních Čechách, zve AC Mladá Boleslav. V lesoparku se po parkových cestách poběží v hlavním závodě 8,4 kilometru a kratší vzdálenosti ve vedlejších kategoriích.

Na apríla ožije město Kouřim Lipanskou stezkou, desítkou na neděli.

Plzeňský kraj

Silniční pětka pro tento víkend se skrývá pod názvem Běh Koutem na Šumavě. Závod je součástí okresní soutěže běžců Chodska.

Ústecký kraj

Do Bíliny se vydejte na Běh Kyselkou lázeňským parkem. V terénu tu nakroutíte necelou sedmičku.

Na neděli pak připadá Jarní běh zámeckým parkem v Krásném Dvoře, který letos slaví padesát let. Kdysi populární závod byl po letech obnoven, nyní se běží na pozměněných, mírně členitých tratích.

Liberecký kraj

Jubilejní 20. Českolipský kros neboli Jarní přespolní běh spadá do okresní běžecké ligy. Koná se na lesních a rovinatých tratích, nejdelší z nich měří 9 kilometrů. Starty dětí začínají v 10:00.

Do stejného poháru patří i nedělní Běh městem Jablonné v Podještědí, tedy silniční, převážně rovinatá sedmička.

Královéhradecký kraj

V Dobrošově nad Náchodem vypukne v sobotu Pekelný „skoro“ půlmaraton. Na 19,3 kilometrech tu nastoupáte 870 metrů, lze také absolvovat jen část závodu. Akce spadá do regionálního seriálu s kouzelným názvem – Dobrošovská běžecká potěšeníčka 2012.

Pardubický kraj

Příjemnou záležitostí jistě bude nedělní Pravidelný pardubický běh VŠ ligy, který startuje celou sérii letošních závodů. Vede podél Labe směrem na Kunětickou Horu a dále areálem zahrádkářských kolonií „Neseďte doma, přijďte protáhnout tělo na pětikilometrovou trať, zlepšete svoji kondičku, vyčistěte hlavu a příjemně si zazávoďte v partě pohodových lidí,“ vyzývají organizátoři.

Jihočeský kraj

Novohradské hory sice v neděli podle předpovědi pokryje částečně sníh, nicméně i v těchto podmínkách se tu poběží Horský maraton na 32 kilometrů s převýšením 1100 metrů.

Zlínský kraj

Oddíl kanoistiky Ostrožská Nová Ves pořádá v sobotu šestikilometrový Novoveský přespolák v areálu loděnice a v okolí jezera Kunovská tabule.

Moravskoslezský kraj

Vytrvalostní Běh J. A. Komenského – půlmaraton a desítka – startuje v Bílovci, resp. v Kyjovicích a z povrchů střídá asfalt a terén.

AO TJ Slezan Frýdek Místek organizuje Běh okolo Olešné na 6 kilometrů. Jeho terén je jen mírně členitý, běží se v blízkosti přehrady.

Jihomoravský kraj

Pozor na Aprílový maraton – svým názvem klame a ve skutečnosti nabízí proběhnutí v Kuřimi v délce 6,3 kilometru. Jde o druhou akci letošní Kuřimské běžecké ligy.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 29.03.2012 09:21:16

Je asi zbytečné připomínat to, co všichni víme. Tuto sobotu se odehraje největší běžecká akce roku, Hervis 1/2Maraton Praha, na jehož start se postaví jedenáct tisíc borců! Praktické informace k tomuto závodu čtěte v samostatném článku. Koná se však i řada menších akcí, které stojí za to představit. Což takhle dát si Horský maraton v Novohradských horách nebo některý z kratších krosů?
Odkaz na článek

avatar

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km

rRadek muž 29.03.2012 14:53:55

Do Pardubic nejezděte, zrušeno:

http://www.vsliga.cz/…-5km-zrusen/

avatar

Vyškov

10 km: 0:39:21 (2009)
půlmaraton: 1:29:47 (2007)
maraton: 3:24:33 (2012)

Moulin1 muž 30.03.2012 08:52:46

A kousek za humny je v neděli půlmaraton a maraton v Bratislavě.

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.