Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžecký seriál RunTour se v květnu rozběhne v plzeňském pivovaru

Běžecký seriál RunTour se v květnu rozběhne v plzeňském pivovaru
foto: Jakub Vlček, Česká pojišťovna RunTour

Daniela Havránková | 29.04.2012 | přečteno: 4410×

Seriál RunTour České pojišťovny odstartoval loni pilotním závodem v Plzni. Letos se výrazně rozrostl, konat se bude celkem šest silničních běhů po celé České republice. První startovní výstřel zazní 19. května opět v západočeské metropoli, v areálu místního pivovaru. Na své by si měli přijít běžci rekreační i ti vrcholoví, navíc každý může usilovat o splnění své vlastní výzvy.

Všechny díly seriálu shodně nabídnou deseti a pětikilometrovou trať a také kilometrový závod pro děti. K Plzni se letos přidá Brno, Liberec, Olomouc, Hradec Králové a České Budějovice. „Chceme přitáhnout běžce všech věkových i jiných kategorií. Zvolili jsme proto takové délky tratí, aby je uběhl téměř každý. V tom spočívá naše filozofie,“ říká Martin Pešta ze spolupořadatelské agentury Mather Activation. A hned láká na úvodní díl. „Závod odstartuje v pivovaru a točit se bude samozřejmě desítka,“ dodává s úsměvem.

Loňský plzeňský závod běžel i náš bývalý přední maratonec Pavel Faschingbauer, mimochodem bok po boku s lyžařkou Kateřinou Neumannovou. A letos se chystá zas. „Rád se podílím na propagaci běhu, který se stává skutečným fenoménem nejen ve světě ale i u nás. Závodů se účastní stále více lidí a je dobře, že na běžeckou scénu přichází nový seriál.“ Z dalších známých tváří budete moci na trati potkat i vynikajícího pětibojaře Davida Svobodu. „Program mám nabitý až do olympijských her, ale pak se určitě některého z běhu zúčastním,“ přislíbil.

Seriál láká na profesionální zázemí i slušné finanční odměny. Nejrychlejší muž i žena na desítce obdrží 5 tisíc korun, vítěz celého poháru pak 10 tisíc. Navíc pro všechny je připravena i jedna atraktivní novinka, tzv. „Moje výzva“. Tu si bude moci vytyčit každý závodník při registraci, přičemž ta nejoriginálnější bude pořadateli oceněna.

Seriál RunTour, sympatická novinka na běžecké mapě České republiky, se netají velkými ambicemi. „Chceme přitáhnout širší běžeckou veřejnost, naší metou je přilákat osm set až tisíc běžců na každý ze závodů," odhaluje smělý plán Milan Beneš z pořadatelského týmu. A čím víc běžců akce zláká, o to větší částka poputuje na charitu. Z jednotného startovného ve výši 300 korun totiž jde padesát korun na dobročinné účely, konkrétně pro Dětské kardiocentrum Fakultní nemocnice v Motole.

Na webu seriálu již funguje on-line registrace na jednotlivé závody. Najdete zde i podrobné propozice a další praktické informace. Startující si kromě běžeckého zážitku z akce odvezou tričko RunTour, sportovní láhev a slevu na běžecké boty. Pokud vás tedy nový běžecký pohár zaujal, poznačte si v kalendáři po plzeňském „otvíráku“ 19. května i Brno 17. června, Liberec 14. července, Olomouc 11. srpna, Hradec Králové 22. září a České Budějovice 7. října.

WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 17.04.2012 15:07:56

Seriál RunTour České pojišťovny odstartoval loni pilotním závodem v Plzni. Letos se výrazně rozrostl, konat se bude celkem šest silničních běhů po celé České republice. První startovní výstřel zazní 19. května opět v západočeské metropoli, v areálu místního pivovaru. Na své by si měli přijít běžci rekreační i ti vrcholoví, navíc každý může usilovat o splnění své vlastní výzvy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.