Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na víkend táhne liberecká RunTour a Pernštejn-Klínovec

Na víkend táhne liberecká RunTour a Pernštejn-Klínovec
foto: Zdenek Krchák

Josef Rendl | 09.07.2012 | přečteno: 6023×

Stejně jako minulý prodloužený víkend, tak i v tuto sobotu a neděli převažují závody v terénu a s náročným profilem. Půjde o nejdelší běh do vrchu na našem území v Krušných horách, další díl seriálu pražský Kopec a další závody. Ale i silničáři, milující spíše rovinatý profil, si z nabídky závodů také vyberou.

Na Moravě bude velkým tahákem osmý ročník oblíbeného závodu Městského běhu Karvinou. Muži se utkají na 10km a ženy na trati poloviční. Organizátoři hlásí účastníky z Polska, Maďarska, Slovenska i rychlonohé „gazely“ z daleké Etiopie. Loňský rekord Petra Bajzy má hodnotu 31:48. Bude překonán?

Memoriál Petra Šimka s úctyhodným pořadovým číslem 33 bude odstartován v sobotu z fotbalového hřiště v Kounicích. Traťový rekord na desetikilometrové trati si stále drží alžířan Rašíd Bulenuar a jeho čas 30:11 je asi nad možnosti našich současných vytrvalců. Běží se jeden velký okruh po silnici.

Vrchaře čeká o víkendu lahůdka v podobě nejdelšího běhu do vrchu na českém území. Můžete se podívat na krušnohorské scenérie, na trase dlouhé 17 200 metrů s převýšením 904 metrů. Vloni zde dominoval náš nejlepší běžec na lyžích Lukáš Bauer. A jedna malá rada: nechte si síly na závěrečný seběh po sjezdovce. Pernštejn-Klínovec.

O trochu nižší kopec čeká na borce a borkyně z Prahy a přilehlého okolí. Po nedávném závodě seriálu Kopec Lochovice-Plešivec je tady Hvězdonice-Ondřejov. Nenechte si ujít možnost dalších bodů do celkového rankingu. Informace o seriálu zde.

Atraktivní trať kolem ZOO a místními parky města Liberec přivítá další díl projektu závodů RunTour. Podrobně jsme psali v tomto článku.

A aby běhů do vrchu nebylo opravdu málo, je zde zvlášť pro jihočechy příležitost k otestování vrchařské formy na závodě Pimoňův běh Písek – Velký Mohelník. Stoupání není nijak drastické a je pěkně rozloženo na sedmi kilometrech trati. Obhájí mladičká Carmen Beshirová své loňské vítězství?

Na neděli už závodů není v termínovce tolik, což může naznačit, že je v letní rozjeté sezóně potřeba odpočinku a regenerace.

Tradiční závod náchodskem na devítikilometrové trati s názvem Náchod-Dobrošov vede po asfaltových a lesních cestách. V rámci startovného se můžete těšit i na teplý oběd.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 12.07.2012 13:41:45

Stejně jako minulý prodloužený víkend, tak i v tuto sobotu a neděli převažují závody v terénu a s náročným profilem. Půjde o nejdelší běh do vrchu na našem území v Krušných horách, dva díly seriálu pražský Kopec a další závody. Ale i silničáři, milující spíše rovinatý profil, si z nabídky závodů také vyberou.
Odkaz na článek

avatar

Quilda muž 12.07.2012 14:37:05

Na webu Kopec je uveden termín běhu Libeř- Radlík až v neděli 22.7.

avatar

Praha

jrendl 12.07.2012 21:10:28

>> Quilda, 12. 07. 2012 14:37:05 ano je to tak.diky za upozorneni. opravil jsem.

avatar

Praha 9 - Prosek

Celkem 63404,63 km
Minulý měsíc 131,4 km
10 km: 0:35:57 (2001)
půlmaraton: 1:24:16 (2011)
maraton: 3:13:59 (2013)

hf muž 13.07.2012 10:10:25

Oceňuji smysl pro humor autota článku, když píše „A jedna malá rada: nechte si síly na závěrečný seběh po sjezdovce.“ u běhu Perštejn – Klínovec. Je to fakt náročný běh, kde vám na závěr vysaje zbytky sil VÝBĚH po sjezdovce na Klínovec. Vyzkoušel jsem si to na vlastní kůži v roce 2002 tedy před 10 lety. Dlouho jsem pak neměl chuť na běhání, jak jsem si to znechutil. Měli jsme tenkrát velké teplo, tak letos by to mohlo být lepší. Kdo si chce šáhnout na dno svých sil, vřele doporučuji.

Motto: KEEP SMILING
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.