Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kohut při brněnském poháru přespurtoval ultravytrvalce Orálka

Kohut při brněnském poháru přespurtoval ultravytrvalce Orálka
foto: Zdenek Krchák (archívní snímek)

Petr Kostovič | 26.12.2012 | přečteno: 5396×

Brněnský běžecký pohár pokračoval na Štěpána třetím závodem v Syrovicích u Brna. V hlavním běhu na 9 400 metrů se o vítězství rozhodovalo až ve finiši. V něm potrápil mladého Jana Kohuta o patnáct let starší Dan Orálek. Kohut zvítězil časem 31:49, druhý Orálek zaostal o čtyři sekundy za vítězem.

„Už nemám takovou rychlost, jako to bývalo,“ okomentoval svou prohru ve finiši druhý v pořadí Dan Orálek.

Po startu se utvořila v čele závodu čtyřčlenná skupinka. Ta se pak zúžila na trojici. O vítězství však nakonec bojovali jen dva vytrvalci, sedmadvacetiletý Kohut (UNI Brno – Newline Team) a ostřílený čtyřicátník Orálek (AC Moravská Slavia Brno).

„Podařil se mi trhák, utekl jsem Kohutovi asi o padesát metrů, ve finiši mě však udolal, holt je to mladší borec a dokáže spurtovat hodně rychle,“ sdělil v cíli Orálek k průběhu závodu.

V Čechách vládla svátečním dnům obleva, na jižní Moravě však sníh vydržel a teplota se pohybovala o několik stupínků níže než na západě republiky. V Syrovicích se běželo v náročných podmínkách za teploty kolem 0°C a ve sněhové kaši.

„Přestože podmínky byly náročné a ve sněhové břečce to běželo pomaleji, takto v terénu to mám raději,“ nedal Orálek dopustit na běh v přírodě ve srovnání s teplíčkem budějovického fitcentra Pouzar, v němž si nedávno střihnul maraton na běžeckém pásu.

Pro třetí místo si doběhl Tomáš Ondráček (Triexpert adidas team) v čase 32:38.

V kratším závodě na 5 000 metrů určeném pro dorostenecké, juniorské kategorie a ženy zvítězil sedmnáctiletý Pavel Záděra (Beta Ursus Orienteering) časem 16:58, ještě těsnějším rozdílem před druhým v pořadí, než tomu bylo v hlavním závodě. Pro druhou příčku spurtoval v čase 17:00 Jan Kovář (MAPEI cyklo Kaňkovský).

Ženám se do Brněnského běžeckého poháru započítávají výsledky běhu na 5 000 metrů. Nejlépe se mezi nimi dařilo Lucii Matulové. Zvítězila časem 18:39. Za vítěznou Matulovou (SK Radio Sport Bílovice nad Svitavou) se mezi ženami na stupně vítězů prosadily druhá Patrícia Gánovská (Šport Team Hritz) časem 18:47 a třetí Lucie Kolková (Brno – 19:07). První juniorkou v cíli byla osmnáctiletá triatletka Marika Zahradníčková (EKOL Team – 19:08).

Brněnský běžecký pohár láká, účastníky počítá na stovky. V Syrovicích se na start ve všech věkových kategoriích postavilo 448 běžců a běžkyň. Závod na pět kilometrů jich absolvovalo 136, desítku 250. Byli mezi nimi vedle „čistokrevných“ běžců i příznivci triatlonu, orientačního běhu a dalších sportů. Ukázalo se tak, že zimní běžecké závody jsou motivací k tréninku a příležitostí ke sportu i v době, kdy jiné sporty mají zimní přestávku.


VÝSLEDKY ZÁVODU

WEB BRNĚNSKÉHO BĚŽECKÉHO POHÁRU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 26.12.2012 19:38:23

Brněnský běžecký pohár pokračoval na Štěpána třetím závodem. V hlavním běhu na 9 400 metrů se o vítězství rozhodovalo až ve finiši. V něm přespurtoval mladý Jan Kohut stále vynikajícího pravidelného účastníka zimního poháru Dana Orálka. Zvítězil časem 31:49, druhý Orálek zaostal nakonec o čtyři sekundy za vítězem. Na třetím místě doběhl Tomáš Ondráček (32:38). Ženám se do poháru započítávají výsledky běhu na 5000 metrů. V něm se nejvíce dařilo Lucii Matulové. Mezi ženami zvítězila časem 18:39.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.