Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kreisingerovi stačil v Jablonci tempový trénink, Kriegelová má pohárový double

Kreisingerovi stačil v Jablonci tempový trénink, Kriegelová má pohárový double
foto: Ladislav Adámek

Petr Kostovič | 27.04.2013 | přečteno: 6702×

Po středeční Pardubické devítce nedala Kateřina Kriegelová šanci na prvenství žádné z žen ani při Jabloneckém běhu „Do pohody“ na deset kilometrů a v jednom týdnu tak dvakrát triumfovala v závodech Mizuno Running Cupu a upevnila si vedoucí pozici v průběžném pořadí. Z plného tréninku na dráhové mistrovství republiky na 10 000 metrů šel do závodu Jan Kreisinger z AK Kroměříž. Přestože závod pojal jako tempový trénink, stačilo mu to k vítězství. Druhému v cíli Dušanu Podroužkovi nadělil více než dvě minuty. Oba vítězové překonali rekordy závodu. Kreisinger časem 32:11, u Kriegelové se stopky v cíli zastavily na čase 38:19.

V závodě mužů nedal šanci nikomu z dalších běžců za AK Kroměříž běhající, bydlištěm však od nedávna domácí, Jan Kreisinger. Závod absolvoval z plného tréninku, vrcholem jara by pro něj mělo být za týden mistrovství republiky v běhu na 10 000 metrů na dráze.

„V pátek jsem absolvoval trénink desetkrát jeden kilometr, kilometry jsem běhal v tempu ke třem minutám a dnes jsem vlastně při závodě běžel další, tentokrát tempový trénink, kilometry přibližně za 3:12. První dva okruhy jsem dal ostřeji, ve třetím jsem se pak již šetřil, abych se nezranil,“ poodhalil vítěz závodu pojetí tréninku v posledních dnech a potvrdil tak, že i závod může být kvalitním tréninkem, pokud se dokážete držet zpátky. Vítězství a rekord závodu k tomu? To jsou pak další bonusové body navíc.

„Pokles teploty o patnáct stupňů mi nevadil, nijak jsem to při závodě necítil,“ dodal pak Kreisinger k teplotnímu zlomu, při němž z pátku na sobotu poklesla denní teplota vzduchu o patnáct stupňů Celsia. Závodilo se při 10°C.

Na druhém místě doběhl Dušan Podroužek v čase 34:17, třetí místo patřilo triatlonistovi Michalu Kovářovi, jemuž v cíli naměřili čas 34:39.

V závodě žen potrápila Kateřinu Kriegelovou jen v prvním okruhu držitelka rekordu závodu Tereza Zuzánková z AC Tepo Kladno, pak již šla do čela pozdější vítězka.

„Těžší to pro mě bylo v Pardubicích, nemám totiž ráda příliš velké teplo. Ideální je to tak do 15°C. S aklimatizací na teplotní výkyvy problémy nemám,“ porovnávala Kriegelová obě „slepená“ vítězství v Mizuno Running Cupu v jednom týdnu a dodala, že si všimla i zlepšujících se soupeřek.

„Lenka Šibravová sice dnes skončila třetí, závod od závodu se však lepší a přibližuje se k mým časům sekundu po sekundě. Pamatuji se že při Hervis 1/2Maratonu skončila za mnou s větším odstupem, teď byla časová mezera mezi námi mnohem menší,“ uvědomuje si na mistrovství republiky v maratonu se připravující Kriegelová, že nemá místo v pořadí před soupeřkami předplacené.

Druhá Zuzánková finišovala v čase 38:32, třetí Lenka Šibravová zůstala zpět o dalších deset sekund.

V Jablonci se běželo kolem přehrady ve třech 3 300 metrů dlouhých okruzích se střídavým povrchem.

„Znám tam téměř každý patník, dřív, když jsme ještě neměli děti, tak jsme tam se ženou bydleli a chodil jsem tam často na tréninky. Je to tam moc fajn, všude je to kousek, na koupání, do bazénu, do lesa, v zimě na lyže na dvoukilometrové kolečko, kde je osvětlený okruh a můžeš jezdit třeba i po dvacáté hodině večer,“ pochvaloval si místo závodu domácí Dalibor Bartoš, který doběhl pátý v čase 35:43.

„Na běžeckých závodech na severu Čech je pěkné, že se při nich utkávají běžci s orientačními běžci, triatlonisté, cyklisté, po závodě je pak možné si popovídat o lecčem z různých sportovních odvětví. Dnes například běžel triatlonista Michal Kovář, lyžař Jiří Vavruška, dětské závody startovala biatlonistka Gabriela Soukalová. Zahlédl jsem i výborného běžce do vrchu, nedávného reprezentanta Zdeňka Zoubka,“ dodal Bartoš zajímavý postřeh ke zvláštní atmosféře, kterou mají běžecké akce na severu Čech.

Hlavního závodu se zúčastnilo 240 vytrvalců, ve všech bězích startovalo v sobotu téměř pět stovek vyznavačů běhání.

„Na to jaká byla zima, byť nepršelo, je to slušné,“ pochvaloval si účast v Jablonci Martin Dvořák z agentury SportGroup.cz, která se podílí na organizaci Mizuno Running Cupu.


VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 27.04.2013 16:23:49

Po středeční Pardubické devítce nedala Kateřina Kriegelová šanci žádné z žen ani při Jabloneckém běhu „Do pohody“ a v jednom týdnu tak dvakrát triumfovala v závodech Mizuno Running Cupu. Z plného tréninku na dráhové mistrovství republiky na 10 000 metrů šel do závodu Jan Kreisinger z AK Kroměříž. Přestože závod pojal jako tempový trénink. I tento přístup stačil Kreisingerovi k vítězství, druhému v cíli Dušanu Podroužkovi nadělil více než dvě minuty. Oba vítězové překonali rekordy závodu. Výsledky />Odkaz na článek

avatar

Praha 4 - Chodov

Celkem 8451,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:53 (1988)
půlmaraton: 1:49:56 (2003)

TotalZero muž 27.04.2013 19:29:49

Drobná oprava – hlavního závodu se zúčastnilo 227 vytrvalců a 13 štafet (startovní čísla 901–913)…

Motto: Dobře si prohlédněte moje záda, protože další šanci budete mít až... ...mne budete předbíhat o kolo... :-)
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.