Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Sobotu ozdobí hvězdný souboj o tituly na dráhové desítce

Sobotu ozdobí hvězdný souboj o tituly na dráhové desítce
foto: Pavel Praský

Daniela Havránková | 28.04.2013 | přečteno: 7275×

Pořádně chlapský duel se odehraje tuto sobotu na mistrovství republiky v běhu na 10 000 metrů na dráze, pořádaném klubem AC Domažlice. V našlapaném startovním poli se s vysokými ambicemi netají trenér tří skvělých borců z Moravy, Jiří Sequent: „Rád bych viděl bednu plně obsazenou svými svěřenci.“ Nejde přitom jen o vítězství, ve hře jsou netradičně i odměny za skvělé časy.

Sebevědomý brněnský trenér na den D připravuje hlavního favorita závodu a držitele loňského titulu Milana Kocourka (AK Kroměříž) i další medailové kandidáty – Romana Rudoleckého (VSK Univerzita Brno), bývalého mílaře, jenž se aktuálně prosazuje i na silničních závodech, a všestranně talentovaného Jiřího Homoláče (AK Kroměříž), kterého navíc příští týden čeká ještě pražský maraton.

Do boje o přední příčky by však mohl zasáhnout i zkušený Jan Kreisinger (AK Kroměříž), čerstvý půlmaratonský mistr Vít Pavlišta (AC Slovan Liberec) či kvalitní desítkář Ondřej Fejfar (AK Kroměříž).

Mužským závodníkům by navíc měli k pěkným časům netradičně dopomoci i dva běžci z Keni. Ti by také mohli reálně atakovat rekord stadionu s hodnotou 29:37,20. „Na mistrovských soutěžích to nebývá zvykem, ale ty nejlepší odměníme i finančně, vypsány jsou také prémie za dosažení určitých časů,“ informuje předseda domažlických atletů Zdeněk Forster.

Ženské závodnice na prestiž „mistráků“ bohužel tolik neslyší. Ke čtvrtečnímu večeru, kdy skončila možnost přihlášek, totiž figurovalo v jejich seznamu pouze osm jmen. Příslušnic něžného pohlaví má přitom domácí špička nepochybně víc! Některé elitní běžkyně však zřejmě dají přednost jiným víkendovým závodům.

Velkou favoritkou je tak Ivana Sekyrová (AK Sokolov), povoláním učitelka a nedávná šampionka z mistrovského pardubického půlmaratonu. I když ona sama je ve svých odhadech spíše opatrná: „Na závod se připravuji, ale zrovna v těchto dnech mám ve škole velké fofry. Nicméně snažila jsem se trochu potrénovat rychlost, a pokud poběžím tempo jako v Pardubicích, kde jsem měla první desítku za 35:20 a druhou dokonce rychlejší, budu ráda."

Sekyrová, svěřenkyně trenéra Milana Kalouska, bude v Domažlicích obhajovat titul z loňska. Závodnice počítá s těžkou konkurencí mladších běžkyň. Jednou z nich je Monika Preibischová (AC Mariánské Lázně), na dráhové desítce loni bronzová, a další pak velká vytrvalecká naděje Kristiina Mäki (SKP Hvězda Pardubice), která v minulém roce získala bronz na mistrovské silniční desítce, konané tradičně v rámci závodu Běchovice-Praha.

„Mými favority jsou Kocourek a Mäki,“ prozrazuje Robo Štefko, donedávna sám elitní vytrvalec a dnes trenér například Jana Kreisingera.

Republikový šampionát v běhu na 10 000 metrů se odehraje již potřetí „samostatně“, tedy odděleně od ostatních soutěžních disciplín na dráze. Ty jsou s výjimkou desítky soustředěné do červnového víkendového Mistrovství České republiky v atletice mužů a žen.

Mimo hlavní závody budou soutěžit děti na tratích od 150 do 1 000 metrů a uskuteční se závod Chodská 10 – vložený běh na dráze pro veřejnost. "Běžci v něm budou mít jedinečnou možnost otestovat svou formu na dráhové desítce, kterou jim změříme čipovou technologií,“ láká k účasti neregistrované sportovce Forster.

POZVÁNKA NA WEBU AC DOMAŽLICE

SEZNAM PŘIHLÁŠENÝCH ZÁVODNÍKŮ

Komentáře (Celkem 31)

Nalezené položky: 32 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

Mariánské Lázně

Celkem 9874 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:34 (2015)
půlmaraton: 1:17:55 (2014)
maraton: 2:58:26 (2014)

Preiby muž 05.05.2013 16:33:58

Teda jinak, pokud by měli opravdu být vodiči, tak proti tomu neřeknu ani pumpička. Ale Kocourek vyloženě při vyhlašování prohlásil: „Nechápu, co tam ten Keňan dělal, nijak nepomáhal, vystřelil jako splašenej a pak zase zpomalil.“

Ta holka třeba neuměla ani anglicky, aby se s ní holky domluvili…

Motto: Když vás začne porážet mladší sestra, je na čase dopít pivo, zvednout se z gauče a začít se sebou něco dělat
avatar

Desert muž 05.05.2013 17:38:26

MČR je MČR, vodič pokud není ČR asi není volba, která by měla logiku, je to spíš volba na sponzorské peníze, a ani termín vodič mi k tomu nesedí, každý jede za sebe.

Money, Money, Money, o tom to asi je.

Nalezené položky: 32 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.