Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Trailový svátek v Babicích ovládli Jan Havlíček s Radkou Churaňovou

Trailový svátek v Babicích ovládli Jan Havlíček s Radkou Churaňovou
foto: Martin Přibyl

Petr Říman | 22.09.2013 | přečteno: 5380×

Od eliťáků až po posledního hobíka dostává tento trail vždy plný počet hvězdiček. Řeč je o sobotním Babickém 1/4Maratonu, který letos ovládl stylem start cíl Jan Havlíček z ASK Slavia Praha (36:14) před druhým Radkem Brunnerem z SK Babice (36:43). Mezi ženami kralovala Radka Churaňová z TJ Lokomotiva Trutnov (41:08).

„Po dvou kilometrech seběhu se začíná trať mírně houpat a já se od Radka trochu vzdálil,“ popisuje klíčová místa klání pozdější vítěz. „Asi v těch místech se rozhodlo o pořadí a už se v podstatě neměnilo.“ Jako třetí doběhl „Pomalý kluk“ Jakub Hodboď v čase 38:14. Bezmála čtyři minuty po vítězce doběhla Kataryna Beľová z TJ Spartak Praha 4 s časem 45:02.

Dva nejlepší muži, oba hrdí sympatizanti pořadatelského klubu SK Babice, v cíli vtipkovali. „Po dvou kilometrech šel Honza přede mně a já celou dobu čekal, že až se otočí, tak se na něj usměju, jak jsem v pohodě, ale on se ani neotočil.“ Havlíček kontroval: „Já si nebyl tak jistý. Bál jsem se, abych nezakopnul o kořeny.“

Každoročně to je právě uvolněná atmosféra a nikoliv touha zaběhnout co nejlepší časy, co láká běžce v září do středočeských Babic. Po loňském ročníku, kde se spojili pořadatelé s velkým běžeckým pohárem, se letos vrátili k menšímu rodinnému konceptu. „Čeho jsme se nejvíc báli, bylo počasí,“ líčil Michal Burda z pořadatelského týmu. To nakonec vyšlo nad očekávání – celý den bylo sice chladno, ale nespadla ani kapka.

Trať závodu dospělých doznala od loňska drobných změn, přibyl technický terénní úsek. Účastníkům se změny líbily. „Bylo to zajímavější. Přimlouval bych se, aby tato trať již zůstala,“ řekl jeden z hobíků, Libor Vašek. „Ani toho bahna nebylo zas tak moc.“

Hlavní závod začínal až hodinu po poledni, ale většina běžců dorazila už během dopoledne. Kromě cirkusové školy, kde si mohly děti vyzkoušet žonglování i různá klaunská manéžová vozítka, probíhaly líté dětské souboje na 300metrové trati.

Kdo z běžců zrovna nefandil svým nebo i cizím ratolestem, obcházel mlsně stánky a plánoval, co všechno musí ochutnat po doběhu. A bylo skutečně z čeho vybírat. Krom stánku Mastný knír, který nabízel proslavené Kšánovy klobásy vonící široko daleko, zde byl i stánek s veganským menu. O dodržování pitného režimu se postaral stánek s ciderem a přírodními jablečnými limonádami. Rugbyová odnož SK Babice zase pečlivě vybírala pivní speciály.

Po doběhu se vedle obvyklých kategorií vyhlašovaly i „neklasické kategorie“ – o běžce na Krupičku, tedy do půl těla, a o běžce s nejlepším knírem. Kategorie Na boso zůstala v letošním chladném a bahnitém počasí neobsazena.

„Je to asi nejlepší závod v Čechách, co znám,“ řekl při loučení Radek Brunner, rychlík i ultravytrvalec. Na dvě stovky zabahněných, unavených, ale spokojených běžců a běžkyň s ním jistě bude souhlasit.

VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 21.09.2013 15:46:30

Jan Havlíček první, Radek Brunner druhý a v ženách vítězkou pro změnu jiná veteránka – Radka Churaňová. Jak jinak mohl ostatně dopadnout třetí ročník trailového čtvrtmaratonu v obci nedaleko Prahy s názvem Babice. Startovalo 250 mužů a žen. KOMPLETNÍ VÝSLEDKY />Odkaz na článek

avatar

Liberec

Celkem 56 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:31 (2013)

Veggie muž 22.09.2013 23:35:21

Wow, zmínka o veganském stánku zahřála u srdíčka. Velký palec nahoru.;-)

Motto: La vita é bella. (Život je krásný.)
avatar

Čelákovice

Celkem 22125,06 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:50 (2011)
půlmaraton: 1:32:39 (2011)
maraton: 3:23:50 (2011)

Láďa S. muž 23.09.2013 11:07:29

>> Veggie, 22. 09. 2013 23:35:21

jo, fajn, ale poměr cena výkon byl u Mastného kníru výrazně lepší ;-)

Motto: Teprve se zabíhám...
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.