Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RECENZE: Kiprun Warm Regul. Když větrovka do zimy nestačí

RECENZE: Kiprun Warm Regul. Když větrovka do zimy nestačí
foto: Decathlon

behej.com | 09.12.2022 | přečteno: 6651×

Jak se obléci na delší běh, když je venku pod nulou a vane severák? Pokud vás čekají desítky minut pomalejšího běhu, nebo dokonce plánujete vícehodinový longrun, bývá fakt problém s tím, co na sebe. Lehká větrovka nepomůže. Chcete být relativně v teple, nepromoknout, neprofouknout, ale současně se nepotit, abyste neohrozili své zdraví, když vám náhodou „dojde“ daleko od domova. Vyzkoušeli jsme bundu Kiprun Warm Regul z Decathlonu a nadchla nás!

Asi stěží byste hledali zimní běžeckou bundu, která by měla tolik vychytávek, a ještě nestála majlant (konkrétně 1499 Kč). Není vůbec jednoduché vyrobit něco, co sice ochrání před poryvy chladného větru, ale současně dýchá a běžec se v takovém textilu necítí jako v krunýři. Troufáme si říci, že deklarovaný záměr Decathlonu nabízet za rozumnou cenu i top produkty pro pokročilé běžce, se minimálně v této bundě zhmotnil dokonale.

Softshellový materiál, větruodolná membrána, odvětrávaná záda a ruce, větrací zipy, kapuce schovatelná do límce, rukávové manžety, které oceníte, když si doma zapomenete rukavice, průhled na sporttester, dvě přední kapsy na zip (telefon v nich za běhu nelítá), dvě velké kapsy uvnitř, možnost uchycení blikačky na paži a jako bonus odnímatelný nákrčník…

Fakt dlouhý seznam vychytávek, a přitom bunda nepůsobí jako oděv pro Robocopa. Je elegantní a v rámci možností ohybatelná a foremná. Není to lehoučká srolovatelná větrovka (váží od 488 g do 572 g v rozpětí velikostí S až 2XL), ale ani žádný „těžkotonážní umělohmotný kryt“ těla. Přesto doporučujeme, zejména ženám, aby si bundu nejprve v obchodě vyzkoušely a vybraly vhodnou velikost s ohledem na své proporce.

Ostatně to se týká i mužů, protože bunda není příliš vysoká, a pokud byste běh kombinovali i s cvičením, může odkrýt spodní partie zad a boků (je to ostatně patrno i na jedné z přiložených fotek). Chválíme límec, který je naopak dlouhý akorát, nepřekáží ani neřeže do krku, a to ani po zapnutí bundy až nahoru.

Decathlon tuto bundu doporučuje pro teploty od 0 do 10 °C, nám přišla spíš do většího chladu, samozřejmě ale záleží na tom, jak se v ní budete hýbat a zahřívat se. Není to bunda na zimní závod nebo ostřejší trénink, ale není to ani bunda na dlouhé stání. Rozhodně si pod ni neoblíkejte mikinu, ideální je v kombinaci s první či dvěma tenkými spodními vrstvami podle počasí a teplot.

Je vodoodpudivá, v pohodě snese mrholení a drobný déšť (a pochopitelně sněžení), ale není určena pro extrémní výpravy! Hlavními materiály jsou polyester a polyuretan. Během testu jsme ji vyprali asi 20×, rychle schne, nenese žádné stopy poškození, naopak vypadá stále jako právě vybalená.

V nabídce je v elegantním černém provedení, ale velký smysl dává i limetkově žlutá, pokud se budete pohybovat v místech se špatnou viditelností a dopravou. Ostatně reflexními prvky výrobce maličko šetřil, to jediné bychom asi bundě vytkli. Třetí barvou pro muže je tmavě modrá. Dámy mají na výběr rovněž ze tří barev: černé, tmavě modré a vínové, na eshopu poněkud nelichotivě nazvané jako odstín „červená řepa“…

Hodnocení: 96 %

(+) ideální do nečasu, kdy běh prostřídáte s pauzami

(+) v limetkové verzi bude nepřehlédnutelní i za šera

(+) lehká a ohebná, nebude bránit v pohybu

(-) není vhodná do vyšších teplot či mrazů

(-) trochu hůř se kombinuje se spodními vrstvami v případě mírnějšího chladu

Pozn.: Pokud sháníte jakékoli jiné oblečení na zimní měsíce za dostupné peníze, podívejte se na celou kategorii Decathlonu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 09.12.2022 16:04:38

Jak se obléci na delší běh, když je venku pod nulou a vane severák? Pokud vás čekají desítky minut pomalejšího běhu, nebo dokonce plánujete vícehodinový longrun, bývá fakt problém s tím, co na sebe. Lehká větrovka nepomůže. Chcete být relativně v teple, nepromoknout, neprofouknout, ale současně se nepotit, abyste neohrozili své zdraví, když vám náhodou „dojde“ daleko od domova. Vyzkoušeli jsme bundu Kiprun Warm Regul z Decathlonu a nadchla nás!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.