Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

TEST: Funkční prádlo Craft Pro Cool 2008

TEST: Funkční prádlo Craft Pro Cool 2008

Pavlína Hanušová | 19.09.2008 | přečteno: 28871×

Léto se chýlí ke konci, ale všichni věříme v jeho návrat alespoň v babí podobě. Zejména pro horkokrevné typy si Craft na letošní letní sezonu přichystal novou řadu funkčního prádla Craft Pro Cool 2008 a my jsme se zaměřili na rozdíly proti starší koleci. Najdeme dostatek důvodů pro investici do nového modelu?

Ve běžeckém tričku strávíme až několik hodin denně a je to čas nabitý aktivitou, emocemi a završený většinou dokonalým uspokojením. Jistě je tedy žádoucí věnovat i jeho výběru řádnou péči a koupit jen takové, které vám bude plně vyhovovat. Byla by chyba hodnotit oblečení pouze podle jeho barvy nebo ceny.

Nová řada funkčního prádla značky Craft – Pro Cool – je pro teplé počasí a pro halové sporty. Mírně chladí a udržuje pokožku v suchu. Materiál je velmi elastický. Šestikanálková konstrukce vlákna zaručuje velmi dobrý odvod potu. Prádlo je určeno pro použití jako první vrstva oděvního systému nebo jako vrstva jediná při použití v letním období.

Prádlo Pro Cool je vyráběno v širokém spektru barev, vyznačuje se standartně dobrým konfekčním zpracováním a je nabízeno v dostatečné paletě typů ve všech dámských i pánských velikostech. 

NOVÝ MODEL SKOKEM KUPŘEDU

Zkoušející měli k dispozici Pro Cool 2008 a pro srovnání i jeho „staršího bratra“ prodávaného minulých letech. Test tedy měl tedy prokázat nejen spokojenost testujících se stávajícím modelem, ale i veškeré z uživatelského pohledu podstatné rozdíly oproti staršímu typu. Prádlo bylo testováno v různých podmínkách letního běžeckého „provozu“, počínaje fitcentrem a konče vysokohorským během. Testující v něm absolvovali stovky kilometrů.

V porovnání se starším modelem letošní Pro Cool jednoznačně vyhrál. Jeden z testujících uvedl: „Triko jako by nebylo nástupcem starší verze, ale spíše zcela nový produkt nové řady. Materiál je velice tenký a výrazně chladivý. Pot se odpařuje velice rychle.“ Na tomto zlepšení se shodl celý tým. Jedna z testujících nazvala starší model „neforemným skafandrem“. 

Musíme tedy konstatovat, že ve vývoji tohoto produktu udělal výrobce velký skok kupředu a inovovaná výrobková řada pro rok 2008 je pro spotřebitele příjemným pekvapením.

NA VELIKOSTI ZÁLEŽÍ

Negativem však byla jistá velikostní disproporce mezi starou a novou výrobkovou řadou. Díky lepší poddajnosti materiálu a jinému střihovému řešení je nový Pro Cool pocitově i fakticky větší než starý typ a tato skutečnost může být pro zákazníky matoucí. Je tedy potřeba si prádlo při nákupu vždy vyzkoušet a nespoléhat se na předchozí zkušenosti.

V nové výrobkové řadě jsou lépe rozmístěny prodyšnější zóny z materiálu mesh a to přispívá k celkově lepším funkčním i estetickým vlastnostem výrobků. Tuto pochvalu ovšem nelze dát střihovému řešení. U dámských modelů ani v jednom případě tričko ideálně nesedělo v partiích ramen, opačně sám distributor přiznal obdobné problémy u některých mužských modelů a doporučuje proto pečlivý výběr velikosti vyzkoušením přímo při prodeji. 

Tuto skutečnost ovšem nemůžeme paušálně hodnotit jako výrazný nedostatek, neboť může být ovlivněna tělesnou stavbou zkoušejících.

Jediným skutečným nedostatkem nového materiálu Pro Cool se jeví být tendence k zatrhávání. Při běhu s ledvinkou došlo již po 40 km k nevratnému povrchovému poškození materiálu trička. Výrobce na tuto skutečnost upozorňuje a je tedy na každém uživateli, jak moc bude na své oblečení opatrný. Ale některým vnějším vlivům můžeme jen velmi obtížně zabránit.

ZÁVĚR

Výrobky Pro Cool jsou velmi atraktivní, lehké a do parného léta více než vhodné. Při použití jako jediná vrstvy byli všichni testující s vlastnostmi spokojeni. Výrobek se dobře udržuje, velmi rychle schne, vyznačuje se dobrou odolností proti pachům. Barvy jsou stálé a v průběhu testování jsme nezaznamenali jejich ovlivnění potem, sluncem nebo pracími prostředky.

KLADY
+ měkkost, příjemnost materiálu při styku s pokožkou
+ rychlost schnutí po vyprání
+ dobrá odolnost proti přejímání pachů
+ PĚKNÝ design a široká barevná a sortimentní škála

ZÁPORY
- vysoká náchylnost materiálu k mechanickému poškození (zatržení nitek)
- problematické střihové řešení (je třeba volit vhodnou velikost přímým vyzkoušením)


PRÁDLO DO TESTU POSKYTLA SPOLEČNOST VAVRYS CZ, VÝHRADNÍ DOVOZCE VÝROBKŮ ZNAČKY CRAFT

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Celkem 2369 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:02 (2009)

keane1980 muž 19.09.2008 19:12:22

Mám ho a můžu potvrdit, že je opravdu vynikající. Mě naštěstí sedí výborně.

avatar

jouda muž 22.09.2008 16:45:06

Nejsou trika trochu delsi nez predchozi modely? Tem starejm bych par cm pridal…

administrator 03.04.2010 13:32:35

Léto se chýlí ke konci, ale všichni věříme v jeho návrat alespoň v babí podobě. Zejména pro horkokrevné typy si Craft na letošní letní sezonu přichystal novou řadu funkčního prádla Craft Pro Cool 2008 a my jsme se zaměřili na rozdíly proti starší koleci. Najdeme dostatek důvodů pro investici do nového modelu?


Odkaz na článek
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.