Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Boty obecně » Mužská x ženská obuv

Mužská x ženská obuv

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Ruffy žena 12.02.2007 18:18:10

Většina značek má nabídku obuvi rozdělenou na mužskou a ženskou část. Také jsem si všimla, že výběr „mužské obuvi“ je téměř vždy bohatší (což je logické, jelikož chlapů běhá přece jen o něco víc). zajímalo by mě, zda rozdíly mezi botami jsou záležitostí čistě módní, nebo je to dáno rozdílnou fyziologií mužské a ženské nohy. Čili, je při výběru boty nutné zohlednit pohlaví běžce nebo je to fuk?

avatar

Brno

Celkem 11821 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:27 (2007)
půlmaraton: 1:35:43 (2010)
maraton: 3:29:54 (2007)

rk muž 12.02.2007 18:46:05

Dámské jsou i při stejné velikosti užší, pánské širší a tím i nepatrně těžší.

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 13.02.2007 08:18:06

Ak firmy, co vyrabaju bezecku obuv su naozaj seriozne pri rozdelovani na muzsku a zensku obuv, tak tych rozdielov je o dost viac, ako len v rozdielnej sirke a velkosti. Napr. Nike sa pred par rokmi vydala na drahu vyrabania cisto zenskych modelov, ktore nemaju ekvivalent pri muzskych (naopak je tomu len u jedneho modelu- Air Vomero). Su vyrobene s ohladom na fyziologiu zeny, bezecky styl, hmotnost a preferencie. Napr. model Nike Air Zoom Apace ma inak polozene tlmiace polstare ako pri muzskych botach, ine snurovanie, sitie a sirka je na pate velmi uzka a na spicke sa asymetricky rozsiruje, ale nie smerom nahor. Bota je velmi lahka, ohybna, ale ma maly stabilizacny prvok v mieste, kde vacsina zien sa skor prevaluje do vnutornej strany chodidla vdaka sirsie posadenej panve… Neviem, ci nejaka ina firma investovala tolko penazi do vyvoja cisto zenskych bot, ktore sa odlisuju aj v niecom inom, ako vo velkosti, farbe a sirke (potazmo aj v hmotnosti boty, vdaka usetrenemu materialu). Este mi priachadza na um firma Ryka, kt. vyraba cisto zenske modely a Avia, co tiez silno inklinuje k zenskej populacii.

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.