Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Sport po operaci.

Sport po operaci.

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Ivoch muž 12.03.2007 15:52:09

Mám dotaz. Před 4 dny jsem prodělal operaci pupeční kýly. Operace byla klasická, mám 4 stehy. Doktor říkal, že můžu začít sportovat po 6 týdnech. Jinej říkal, že kolo můžu zařadit už po 4 týdnech. Teda jen rovinky, žádný terén, ani kopce. Jaký je váš názor? Kdy kolo (silnička a pomalé najíždění kilometrů), kdy běh a kdy posilovna (ruce, ramena, záda a i břicho)? Nechci sedět doma na zadku těch 6 týdnů. Spíš by mě zajímal váš názor kdy můžu zařadit něco z toho, co jsem uvedl.

avatar

Doudleby nad Orlicí

Celkem 17409 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:00 (2007)
půlmaraton: 1:47:00 (2014)
maraton: 3:44:21 (2009)

Mira.B. muž 12.03.2007 20:56:07

Já bych rozhodně dal na doporučení lékařů a se sportem raději alespoň měsíc počkal. Ono s tou kýlou, pokud se znova vytvoří na tom samém místě mnohdy nejde už nic moc dělat. Řešením by pak mohla být laparoskopická operace, kdy přes kýlu rozprostřou jakýsi síťovaný implantát. Je to metoda údajně pro tělo méně náročná, než klasická operace, i rekonvalescence je kratší. Já, když jsem byl před třemi roky na operaci tříselné kýly tuto možnost, která mi byla nabízena, odmítl. Nedovedl jsem se zkrátka srovnat s představou, že mám v břiše cizorodé těleso. Slyšel jsem dokonce o případu, kdy byla kýla v takovém stavu a rozsahu, že nepřipadala v úvahu ani jedna možnost operace. Dotyčný dostal kýlní pás a invalidní důchod, protože vzhledem k rozsahu kýly nemohl vykonávat žádnou namáhavější činnost. A to by znamenalo se sportem definitivní konec. Jinak já začal po operaci kýly s cvičením asi za tři týdny. Ale doktoři o tom nevěděli :)

avatar

Praha 9

JWD muž 13.03.2007 12:51:33

Já jsem po fundoplikaci (hiátová kýla) začal v létě jezdit na kole po silnici hned po tom co mi vzali stehy (asi po 10 dnech, ale ještě v neschopnosti). Běhání jsem měl zakázáno na 2 měsíce, tak jsem to nepokoušel, ale na kole jsem neměl větší problémy (bolesti), ale byla to jízda jen pro radost. Žádný trénink.

avatar

Ivoch muž 13.03.2007 13:59:26

To JWD: A jaká to byla operace? Klasická? Pokud ano, kolik jsi měl stehů?

avatar

Praha 9

JWD muž 21.03.2007 16:20:42

[quote=Ivoch]To JWD: A jaká to byla operace? Klasická? Pokud ano, kolik jsi měl stehů?[/quote] laparoskopickou metodou – 4 nepatrné jizvy a jedna větší – asi 2 cm (počet stehů si již nepamatuji)

teď mi došlo, že jsi prodělal klasickou operaci – myslel jsem, že se už v takovýchto situacích nedělají, takže beru všechny své zkušenosti/ra­dy zpět

JWD

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.