Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Boty obecně » ligtweight versus "hardweight"

ligtweight versus "hardweight"

Nalezené položky: 9 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 12.03.2007 20:30:09

lehce se toto tema objevilo na jednom aktivnim vlakne. zkousel jsem o tomto neco hledat na diskuzi, ale bud spatne hledam nebo se tomuto tematu moc prostoru nevenuje…

muj dotaz zni – je opravdu nutne pri hobby kilometrazi 250km mesicne (ne vsechno je na asfalte, je v tom i les) a 175cm/70kg pouzivat tezsi hodne tlumive boty? techniku behu – no aspon doslapu – mam i kdyz beham teprve necely rok si myslim bez vyraznych chyb. subjektivne zadne bolesti kloubu nepocituju.

jde mi i obecne o to jestli tolik ruznych tlumicich prvku, stabilizacnich atd prvku je vubec k upotrebeni a neni to spise marketingovy tah. a dalsi vec, jestli pak noha (chodidlo) neni az moc odizolovana od pocitu behu, nebo jak by sem to mel nazvat.

dik za vsechny podnetne odpovedi.

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 14.03.2007 11:06:29

Ano, mas pravdu. Su to predovsetkym marketingove tahy a podla vsetkeho uspesne. Bota ma byt do nejakej miery odtlmena, pripadne pre niektorych jedincov so zlou biomechanikou aj stabilizovana, ale rozhodne nie tak, ako sa nam to najvacsie firmy snazia vtlacit do hlavy. Kup si to, co Ti sedi na nohe a v com sa citis prijemne, na reklamu kasli. Drzal by som sa znamejsich znaciek uz len kvoli tomu, ze maju kvalitativnu zaruku, nemusis vsak kupovat ich najdrahsi (a obycajne aj najtazsi a najneohybnejsi) model. Kazda znacka ich vyraba kopu a ja si najradsej vyberam z kategorie lightweight na trenovanie a specialky (racer, flats…) na zavody.

avatar

Praha

pug muž 14.03.2007 12:47:51

K Mato: 1)Mohl by jsi podle vlastnich zkusenosi definovat bezce (a jeho parametry) a podminky, kde by jsi videl tezke boty jako nezbytnost, pripadne jiz jako nejmene spatnou volbu?

  1. Je u L-W bot nizsi zivotnost? Logika veci veli, ze kdyz je mene materialu, tlumici efekt i vydrz musi byt nutne nizsi.
  2. Efekt odpruzeni se asi hodne (dle mych zkusenosti) projevuje v zatezi nohou, resp. jejich „vyssich casti“. Vysvetleni: stare vybouchane „tehly“ vedou k tomu, ze mne po behu boli stehenni svaly a upony v oblasti kycli a kolen, zatimco chodidlo ve starenach netrpi (spise citim omezeni v novych botach-i u stejneho typu). Porizenim novych „tehel“ tento efekt po 1–2 treningovych davkach mizi. Da se toto tvrzeni zobecnit, ci vysvetlit jeste jinak? (moje noha nesnese jakykoliv stabilizacni prvek, beheam tedy v neutralech).
avatar

Praha

pug muž 14.03.2007 12:52:42

K luckyboy: a ted si vem, ze jsem si vsiml jeste jedne veci! Charakteristiky a pocet „technologii“ v bote HW a LW je ten sam, rozmery podesve prakticky stejne. Jen u hmotnosti je 100g rozdil. Tomu nedokazu prijit na kloub. Jiste je zde otazka hustoty materialu podesve, ale vyrobce tvrdi, ze to je ta sama HI-TECH? Netaha nas nahodou nekdo za nohu? Cim se potom takove pary vlastne lisi? Biomechanika pohybu je vlastne asi stejna........Cert aby sevce vzal.

avatar

Praha(Prokopák, ale i jinde..)

10 km: 0:45:49 (2007)
půlmaraton: 1:39:40 (2007)
maraton: 3:47:13 (2007)

Frajer muž 14.03.2007 13:10:48

Přidám se k Pugovi ..dá se vlastně definovat ? nějaká hranice vhodnosti / nevhodnosti těžších , nebo naopak lehčích bot ? Ať už ve vztahu ke hmotnosti, týdenní kilometráži, jednorázové kilometráži , a jaká je jejich životnost opět ve vztahu k výše uvedenému ?

avatar

Koryčany

Celkem 1601 km
Minulý měsíc 0 km

Devce žena 14.03.2007 13:13:07

Docela by me zajimalo kde konci lehke lehke boty a zacinaji tezke boty? Tedko beham Asics gel1100, podle prospektu vazi 254g, coz se da radit asi mezi lehounke botky a maji vsechny vymozenosti jako gely atd. a tak nejako presne nechapu, proc muzou byt tyhle lehke a mit vsechno a treba Kayana sou podstatne tezsi a maji vicemene ty stejny vymozenosti. Leda by tam toho gelu naprali podstatne vic:) Ze by tedy mely lehci botky nizsi zivotnost? To asi ne, nebo jo?

Motto: Všechno jde, když se chce....
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 15.03.2007 09:31:18

Tezke boty, ako ich Ty nazyvas su vecou subjektivneho dojmu. Pre niekoho, kto vazi 90kg a ma tazky krok nie su snad ziadne boty tazke. Pre zenu, co vazi polovinu jeho hmotnosti zas nemozes dat nejake 350–400g boty, lebo by v nich behala ako v cizmach. Toto asi aj odpoveda na Tvoju prvu otazku- pre bezcov s vyssou hmotnostou by som odporucal skor masivnejsie boty, aj ked nie nezbytne tazke. Zivotnost L-W bot je rozlicna- najma v zavislosti od typu bezca a jeho biomechaniky. Ja rozbijem L-W boty rovnako rychlo/pomaly ako bezne tazsie treningove boty. Snad jedine zvrsok trpi o nieco viac u lahkych, lebo latka byva menej pevna. Ked sa rozhodujem, co si dam pred behom na nohy, beriem do uvahy, co idem behat (ked rychlost, tak beriem lahke boty) a aj ako ma bolia nohy. Ak su „obuchane“ a unavene z predoslych treningov, dam si kusok hrubsie a tazsie boty a tym si aj slubim, ze pojdem pomalsie. Celkovo vsak nerad beham v tazkych botach a neznesiem neohybne tehly (to by som sa zranil).

avatar

Brno

10 km: 0:33:55 (2009)
půlmaraton: 1:13:13 (2011)
maraton: 2:32:57 (2007)

tuta muž 15.03.2007 12:25:06

Luckyboy: Tak se na to podivej z pohledu vyrobce bot – ktera skupina v Americe je ochotna investovat nejvice penez do bezeckeho vybaveni a je nejpocetnejsi? Lide po tricitce s nadvahou, co touzi pomoci joggingu trochu zhubnout a treba si zabehnout tu nejvetsi vyzvu – maraton – a treba ho dat i pod pet hodin. Ale hlavne aby to nebolelo. A co takovym lidem nabidnout? No samozrejme to, co je nejpohodlnejsi (na prvni slapnuti se clovek citi jako v bavlnce) a ma co nejvic featur (abychom nejak oduvodnili tu silenou cenu, co za to chceme). Velka hmotnost je jen vedlejsi produkt, protoze kazda ta featura neco vazi. Dalsi vyhodou je, ze postupne se noha bezce oslabi natolik, ze uz nebude schopny behat v nicem jinem nez v tech cihlach, ktere nabizime, takze se na nich stane zavisly, pokud bude chtit pokracovat v joggingu. No a kdyz uz jsme udelali kampan a produkt pro Ameriku, tak to prdneme i do Evropy, to je skoro to same, a usetrime.

avatar

10 km: 0:39:41 (2007)

outlaw muž 01.08.2007 20:07:02

K Mato, v inom vlakne chvalis Nike Skylon, ja ich tiez mam a som s nimi nadmieru spokojny. vyuzivam ich na rychlostny trening, ale zaujimalo by ma, ci v nih mozem behat aj vytrvalost a vyklusy, ktore teraz beham v tazsich Asicsom( obcas mi lezu na nervy). A teste nieco, aky je Tvoj nazor na Asics gel trainer?

Nalezené položky: 9 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.