Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest vnější části kolene

Bolest vnější části kolene

Nalezené položky: 57 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

Vajt muž 14.11.2012 13:35:46

Běhu zdar!

Předem se omlouvám za založení nového tématu, podobné tu už je, jenže každý problém je individuální…

Je mi 26, s během jsem začal teprve před rokem, mám vcelku běžeckou postavu. Běhám v průměru okolo 20 Km týdně, především asfalt, mám za sebou tři kratší závody, neutrální došlap.

Jedná se o bolest levého kolene, vnější části a pouze při delším běhu. Začalo to po 21 Km běhu, asfalt, nejdelší běh do té doby, před tím několikrát 15 Km bez problémů. Chyba byla nejspíš obout nové boty (Reebok Realflex Optimal), jednak transition obuv po klasických odtlumených, druhak jsem v nich běhal teprve 14 dní… Po běhu boleli obě kolena, levé víc a to mi taky zůstalo. Vleče se to 5 měsíců.

Zkoušel jsem běh vypustit, začít znova, dařilo se běhat bez bolesti 8 Km, ale po závodě na 10 Km je to zpět, ikdyž v menší míře. Běhám stále v Realflexech, ale zkoušel jsem i na delší běhy předchozí boty a bolest se dostavovala i v nich, ačkoliv jsem před tím v nich zvládl 15 Km závodního tempa bez obtíží.

Samozřejmě se chystám za lékařem, jenže už vidím, že neuvidí nic, po pár dnech běz běhu je po bolesti, začnu opatrně znova a až se někam dostanu, opakuje se to.

Za jakoukoliv radu, postřeh nebo názor na Realflexy, které trochu podezřívám budu rád.

avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 14.11.2012 17:17:43

  1. Vygoogli si „IT Band“. Česky „napínač stehenní povázky“.
  2. Názor na veškeré Reeboky – které jsem měl – mám negativní.
Motto: No toto!
avatar

Praha

Celkem 5280 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:17 (2013)
půlmaraton: 1:27:15 (2014)
maraton: 3:10:06 (2010)

Tommo muž 14.11.2012 18:18:49

>> Vajt, 14. 11. 2012 13:35:46

problém jsem měl taky, možná příčina propadlá klenba chodila, v takovém případě lze účinně řešit v podstatě ze dne na den vytvarovanými ortopedickými stélkami, např. studio zdravého obouvání, tam si s tímto typem problému přesně věděli rady, nechci dělat reklamu, jen si pamatuji, jak záludný je ten problém a jak se to může celý zkomplikovat a protáhnout, pokud narazíš na „standardní“ lékaře či fyzio, kteří se s takovými věcmi běžně nesetkávají (tím se nechci nikoho dotknout)

Motto: When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to deceive
avatar

Vajt muž 14.11.2012 20:49:27

Dnes jsem strávil pár hodin na googlu a snad něco z toho pomůže. Děkuji oběma pánům za odpovědi, zejména heslo IT band mě nasměrovalo…

Proč zrovna levačka? Napadlo mě, že než jsem si ten „úraz“ udělal, běhal jsem hodně silnici, při levé straně, kde se krajnice svažuje do škarpy a levačka tak byla zatěžovaná vždycky víc. To už teď nedělám, ale mohla tehdy vzniknout dysbalance…

S běžeckou obuví mám téměř nulové zkušenosti, na Realflexy jsem četl (na zahraničních) fórech veskrze chválu, je to podobná bota jako Nike Free na 5.0 podrážce, jenže právě podrážka se chová jako rosol, když dopadnu, úplně vidím, jak se noha chvěje a to ve mě moc důvěry nevyvolává.

Problém, že se zrovna nacházím v zahraničí a výběr bot je jaksi omezený…

Začnu tedy změnou bot, zaměřím se na techniku, poctivě strečink, cviky na kolena od Škorpila a cviky na zmíněný napínač :) . Případně zajdu na nějakou tu diagnostiku došlapu…

avatar

Rakovník

lassie žena 14.11.2012 21:35:25

Já bych byla taky pro ten ITBS podle toho, co píšeš, páč s tím mám bohužel dost bohaté zkušenosti. Píšeš, že po 21 km, do té doby jsi prostě běhal do těch 15 km a těch 6 navíc najednou prostě bylo pro nohy moc. Těch 20 km za týden není až tolik na to, aby se pak jednorázově běželo 21. Teda si myslím. Je to hodně o přetížení.

Rozhodně to nech uklidnit, třeba i pár týdnů, vyměň za kolo nebo jinou aktivitu, nepokoušej přes bolest, bude se to vracet. Pak se nechá vygooglit dost cviků. Můžeš zkusit laser, kineziotaping, i vyměnit ty boty a zkusit vložky. Teď v zimě nenechat kolena prochladnout, takže návleky nebo neopren. bandáže, pěkně se to zapaří a prohřeje. Zapařovací zábaly na noc – natřít kostivalem, na to kapesník, igelit, návlek, aby to nespadlo. Ale hlavně poslouchat toho člověka a přidávat mu po málu.

avatar

Vajt muž 14.11.2012 22:54:21

Vážení, tak jsem hledal na tytrubce nějaký cvičení na ITBS a zaujalo mě konkrétně tohle:

http://www.youtube.com/watch?…

Zajímavý je, že ačkoliv tu bolest normálně neumím jinak než během vyvolat, po vyzkoušení prvních třech cviků jsem cítil přesně to samé. Takže kdo tipoval Iliotibial Band Syndrome, bude mít nejspíš pravdu…

avatar

Plzeň

Celkem 2931,9 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:55:22 (2013)
půlmaraton: 2:05:32 (2013)

Luthi žena 15.11.2012 10:14:36

Ahoj, tohle jsem řešila asi tři měsíce, také levá noha, vnější část kolene. Začalo to po delším běhu a potom jsem nikdy neuběhla víc jak dva kilometry bez bolesti. Zkoušela jsem odpočinek (opravdu jsem na víc jak dva měsíce komplet vynechala běh), protahování, rehabilitaci, chlazení a všechno, co se tak na IT band doporučuje. Neběhala jsem asi dva měsíce, pak jsem to zkusila, odběhla asi tři kilometry a bolelo to znova! Když jsem to zezačátku zkoušela přeběhat, druhý den jsem i kulhala. Podle veškerých dat na netu klasický případ ITBS.

O ITBS jsem přečetla, co se dalo, ale už jsem byla trochu zoufalá, tak jsem se obědnala k doporučované paní Mostecké do Prahy (www.bebalanced.cz), trochu jsem si připlatila, nicméně řekla mi přesně, v čem je můj problém, srovnala mě a naučila sérii kompenzačních cvičení, které bych měla provádět (většina z toho byla pro posílení těch svalů, které doteď zahálely a kvůli kterým byla přetěžovaná ta vnější část). Když mi říkala, že mám cvičit tak týden a pak to zkusit, moc jsem jí nevěřila. Poprvé jsem vyběhla na testovací asi 3km běh a o koleni jsem ani nevěděla. Postupně jsem zvyšovala až na sandardní vzdálenosti, tj. u mě tak 7–12 a úpně bez problémů, o koleni doteď nevím. Doteď si trochu vyčítám, že jsem k ní nešla už v červenci, kdy jsem s tím začala mít problém – takhle jsem se připravila o možnost běhat v těch nejslunnějších měsících a teď v říjnu jsem jen zase jen těžko rozbíhala.

Šlo o souhru více problémů. Prvním byla moje zvýšená pronace (upozorňuju, že mám pronační boty, ale ani ty před zraněním nepomohly – a to nemám nějak extra nadměrnou pronaci, která by se měla řešit ortovložkami, alespoň to mi řekli v Triexpertu), přičemž levá noha mi pronovala trochu víc než pravá, takže tam se to projevilo dříve. Druhým problémem byl přílišný pohyb boků a vlastně i špatná chůze, natož běh (řešení: našlapovat míň přes patu). A to si nemyslím, že bych chodila ani běhala nějak nestandardně, jde o drobnosti. Vnější strana kolene byla vlastně přetěžována neustále, i přichůzi, jen při běhu se to projevilo více, takže to bolelo. Když to shrnu, bolelo mě koleno, ale problém byl vlastně primárně v kontníku a v bocích.

První cca. dva týdny jsem podle instrukcí tejpovala kritický-levý kotník, cvičila celkem intenzivně (rozuměj pár minut tak třikrát až pětkrát denně podle času), teď už jenom když si vzpomenu, taková údržba. Cvičení případně můžu nějak přiblížit, ale nevím, na kolik je to univerzální a nakolik to je šité mému problému na míru.

Každopádně doporučuju všem, kteří se s tím setkají – řešte to hned, odpočinek v tomhle nepomůže, pokud sami něco nezměníte, jen ztrácíte čas. Někomu třeba odpočinek pomůže a může zase začít běhat, ale šance, že se to někdy objeví znova, je poměrně velká, zkrátka to nebude dořešené. A kupodivu to řešení bylo vlastně celkem jednoduché, když mi řekla, co a jak, ale sám na to člověk prostě nepřijde.

Omlouvám se za delší příspěvek, ale vím, jak jsem z toho byla zoufalá já, a jak strašně jsem byla šťastná, že mi někdo byl schopen pomoct…

avatar

Vajt muž 15.11.2012 11:35:13

>> Luthi, 15. 11. 2012 10:14:36

Moc ti děkuju za odpověď!

Moje technika určitě bude mít taky mezery. Za jakýkoliv tip na účinný cvik budu jen rád…

Problém je, že jsem zrovna v zahraničí, takže mi příští dva měsíce nezbude nic jiného, než to řešit na vlastní pěst, takže asi bohužel bez běhu :/ .

avatar

Vajt muž 15.11.2012 11:52:24

Aby bylo vlákno kompletní :) , nevylučuju ani možnost zvýšené supinace, mám běžecké boty spíš sešlapané na vnějšku…

Když jsem si dnes mokrýma nohama stoupl na list papíru, potvrdilo se to… A ta zatracená levačka supinuje víc :) .

avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 15.11.2012 12:45:58

>> Vajt, 14. 11. 2012 20:49:27

ad levačka: Až tě začne při běhu bolet levá noha, přilož pravou paži k tělu (v běžecké poloze) a nemáchej jí. Bolest pravděpodobně přestane. Protože pravou paží více švihnu, dostane větší záběr protinoha.

Další pokus: před zrcadlem zkus výpad levou a pak pravou nohou. Máš v obou případech rovnou pánev?

Pozorně prohlédni svaly na obou nohách. Nemáš je na pravé vyvinutější?

To jsou pozorování z mého vlastního pokřiveného těla.

Motto: No toto!
avatar

Plzeň

Celkem 2931,9 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:55:22 (2013)
půlmaraton: 2:05:32 (2013)

Luthi žena 15.11.2012 13:38:20

Obecně pozorování před zrcadlem je dobrá věc.

Ona si mě taky postavila před zrcadlo a ukazovala mi to. Vlastně když mě na to upozirnila, byla ta pronace vidět i na těch kolenou, jak při normálním stání byly jako vtčené dovnitř. Mně v rámci těch cvičení pomohlo právě to, že jsem se soustředila na to, abych to koleno tlačila trochu ven. Tím se víc namáhají ty svaly, které jsou protipólem k té zatěžované části.

Primární byl pro mě cvik medvěda) Nepodařilo se mi nikde najít podobný obrázek… V první fázi jsi na všech čtyřech (na kolenou), zvedneš kolena ze země a posuneš nohy o kousek blíž k rukám, kolena jsou pokrčená (odhadem 90°),záda bys měl mít rovná. Já jsem se musela soustředit na to, abych měla nohy v jedné ose (což ale mně subjektivně připadalo, že je musim hodně tlačit ven). Mimo jiné z toho byla cítit právě ty svaly okolo vnitřní části kolene.

Ve druhé fázi jsem vždy zvedla jednu nohu (trénovala jsem i pravou, aby to bylo vyvážené, i když ta mě „zatím“ nebolela), ale snažila udržet pánev stále ve stejné rovině a i druhé koleno ve stejné poloze. Tak jsem třeba dvacet minut držela, pak vystřídala nohy a třeba dvakrát třikrát opakovala. Ještě jsem hlídala došlap, tzn. abych stála trochu víc na vnější hraně chodidla, ale zároveň měla všechny prsty na zemi. Než si na to člověk zvyknul, chtělo to trochu koordinace:o)

Omlouvám se za laické vysvětlení, nemám nic společnéoh s fyzioterapi­í apod.

Pak jsem ještě dělala klasickou výdrž „sedmo“ u stěny, kde jsem se taky snažila držet kolena v rovině, tj. pro mě vlastně od sebe. Plus ještě výpady, kde ale zásadní zase bylo postavení chodidel, kolen a pánve. Tyhle dva už ale byly jen podružné, to jsem dělala jen občas.

Jestli máš opravdu nadměrnou supinaci, tak ti to spíš asi k ničemu nebude, nevím. Ale třeba si z toho něco vezmeš:o)

avatar

Streber muž 15.11.2012 13:59:47

No, asi to muze mit vice pricin, mam neco podobneho, sice to mam taky na vnejsi strane, ale o neco nize, rikam tomu laicky pro sebe podkolenní slacha. Pri behu do 45 minut (jak kdy, drive to bylo jeste horsi) je vse ok, pak mi to zacne bolet a nemuzu dal. Zkousel jsem si dat pauzu, ktera mi ovsem nepomohla. Ortoped mi pak rekl, že mam asymetrickou češku, a tak jednu část zatěžuju více. Na rehabilitaci mi ukazali par cviku, ktery mam cvicit + posilovat nohy v posilovně, k tomu jsem bral condrosulf, nejakou dobu to pomohlo, ted je to same, takze zacinam brat zase condrosulf.

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
16.11.2012 18:46:08

>> Luthi, 15. 11. 2012 10:14:36

No pripojím sa, lebo mám rovnaký problém a keď čítam Tvoj príspevok začínam mať pocit že to čo píšeš môže byť riešením aj u mňa.

Mňa začalo bolieť lavé koleno (zvonkajšej časti a iba mierna bolesť) asi 3 týždne dozadu. Po sérii dlhších behov, 13km/18km/13km, medzi nimi samozrejme 1–2 dni voľno, prípadne bike.

Ja som to pripisoval najprv zmenou povrchu, t.z., dovtedy som behal výhradne po asflate, a vtedy som tieto behy začal behať po lesných cestách, nezpevnených, a za druhé, pri jednom behu tesne predtým som bežal v kraťasoch a bolo už dosť chladno. Neviem či to mohlo mať vplyv, alebo tomu „pomôcť“. V každom prípade som to po 3–4km začal cítiť. Vždy som dobehol ale bolesť sa začala stupňovať. Tak som behať prestal.

Plávanie a bike mi problém nerobili tak som to vyplnil, a hýbal sa. Po týždni kľudu som krátky beh skúsil a bolo to rovnaké, tak som šiel k ortopedičke, ktorá žiadny problém pri vyšetrení nevidela. Naordinovala mi Flector, a masť, a ďalší týždeň kľudu. Ešte mi zmerali a urobili ortopedické vložky, v ktorých som mal potom behať.

Nebehal som 10 dní a dnes som to skúsil. 4km v pohode, už som sa tešil, a prišiel 5tykm, a rovnaká bolesť. Skoro ma šľak trafil.

Hlavne som nadobudol presvedčenie presne ako píšeš že oddych tento problém nevyrieši, mám proste pocit že by som mal robiť cviky na koleno podobne ako spomínaš, alebo niečo podobné.

Rozmýšľam si kúpiť aj nové tenisky aby som vylúčil tento problém, aj keď mám na nich nabehané cca 250km.

avatar

Vajt muž 17.11.2012 13:54:02

>> pam65, 15. 11. 2012 12:45:58 Nesymetrii nepozoruju, ani při výpadu, ani na svalech. S tou rukou u těla při běhu to zkusím, hned jak seberu odvahu zase vyběhnout. Pokud ale bolest přestane, co z toho vlastně plyne?

>> vincent_vega, 16. 11. 2012 18:46:08 Máme i stejný okolnosti, taky jsem při tom běhu, po kterém to začalo pěkně prochladl…

Zatim mi nezbývá než denně cvičit, ozvu se, až bude něco nového…

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
17.11.2012 15:05:02

>> Vajt, 17. 11. 2012 13:54:02 A aké cviky teda cvičíš ? Musím aj ja niečo skúsiť…

avatar

Vajt muž 17.11.2012 16:42:24

>> vincent_vega, 17. 11. 2012 15:05:02 Denně po krátkém zahřátí (výklus) cvičím: http://www.youtube.com/watch?…

potom ještě: http://www.bezeckaskola.cz/…ikolene.html

Hodlám se zaměřit na strečink a posilování obecně, doteď jsem to dost flákal. A už nevyběhnu v Realflexech…

Budu ještě dva měsíce mimo ČR, takže je pro mě dost komplikovaný vyhledat pomoc, být tebou, zajdu na pořádné vyšetření došlapu a zkusím jinou obuv. Já osobně chci kompletně přejít na minimalistickou, naučí tě běhat, pár tréninků jsem absolvoval bos na fotbalovém hřišti a mám s tím jen dobrou zkušenost.

avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 17.11.2012 20:26:45

>> Vajt, 17. 11. 2012 13:54:02

Plynulo by z toho zamyšlení nad celým tělem.

Motto: No toto!
avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
17.11.2012 20:37:41

>> Vajt, 17. 11. 2012 16:42:24

s tým vyšetrením došlapu aj vážne uvažujem. V pondelok idem k športovému ortopédovi, a ak nič nezistí, v stredu budem asi v BA, tak zbehnem do toho špecializovaného shop-u čo sa tu na jednom vlákne spomína, čo mi tam povedia, a prípadne kúpim nové bežecké boty.

Len pre info, kukol som teraz odspodu na moje terajšie, a trochu ma aj prekvapila podrážka, relatívne zdratá, nabehané za posledné 4 mesiace 250km, ale čo ma napadlo mám ich asi 2 roky a aj predtým som občas pobehal, nepravidelne, ale nemyslím že by to bolo viac km…

v prednej časti a na špičke su tie cuplíky zdraté tak na 20–30% pôvodnej hĺbky, úplne vredu je to už úplne hladké … môže byť aj v tomto problém ?

http://www.ulozisko.sk/…IMG_0809.zip

avatar

Vajt muž 17.11.2012 22:45:14

>> pam65, 17. 11. 2012 20:26:45 Od doby, co jsem o běhání začal přemýšlet a brát to vážně mám tenhle problém :D .

>> vincent_vega, 17. 11. 2012 20:37:41 Dej vědět, jak jsi dopadl… Jinak už začínám mít pocit, že se v tom moc šťouráme a na prd z toho…

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
26.11.2012 17:53:59

no pre info, ortopéd kukol aj moje tenisky, a zhodnotil že zdranie je rovnomerné, tam disbalanciu nevidel, tak skúšeme regabilitáciu a o 2týždne sa to vyhodnotí. Tenisky teda kupovať nejdem, zatiaľ…

avatar

Vajt muž 27.11.2012 11:26:57

>> vincent_vega, 26. 11. 2012 17:53:59 Nikdy jsem tohle vyšetření nepodstoupil, ale mám pocit, že se to dá rozhodně udělat kvalifikovaněji, než se kouknout na podrážku :D .

To že boty nejsou opotřebovaný neznamená, že jsou dobrý, konkrétně značky jako Nike mají tendenci dělat nesmyslný modely bot, takže já bych se změně bot nebránil :) .

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
28.11.2012 22:39:35

>> Vajt, 27. 11. 2012 11:26:57

no začínam mať z toho zlý pocit. Nebehám poriadne už mesiac, druhý týždeň rehabka, ultrazvuk/mag­nety/elektr. a mám pocit že je to koleno len a len citlivejšie. Teraz večer som skúsil (po hodnike na trenažéry) mierny drep na zmienenej nohe, a pichá to pod jabĺčkom (čo predtým iba po cca 6km behu). Asi ma šľak trafí, úplne zbytočne strácam čas s rehabkami a problém je úplne inde.

V teniskách to ale asi nebude, keďže posledné 2t som nebehal, iba plávanie a bike, a zhoršuje sa to. Zajtra asi idem zase k doktorovi

avatar

Plzeň

Celkem 2931,9 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:55:22 (2013)
půlmaraton: 2:05:32 (2013)

Luthi žena 29.11.2012 08:55:47

>> vincent_vega, 28. 11. 2012 22:39:35

Rehabko problém neřeší – v lepším případě to na chvilku tu bolest zahluší (u mě se to teda nestalo), aby mohla při zátěži přijít zase, chce to fyzio…

avatar

Celkem 19752,7 km
Minulý měsíc 114,5 km
půlmaraton: 1:43:18 (2011)
maraton: 3:43:18 (2014)

faudy muž 29.11.2012 09:58:30

Mival jsem to taky (2–3 roky zpatky), po delsim behu po asfaltu, typicky v zime a po sebehu z kopce. Pomahaly ty strecinky s krizenim nohou a pomale zvysovani zateze (letos 5 maratonu a pohoda). Momentalne skoro vubec nebeham treninkove asfalt, jenom pri zavodech. Prestal jsem behat pres patu. V lete beham jednou tydne v 5prstech, ted v zime v minimalistickych krosovkach, zbytek normalni krosovky. Tohle fungovalo u me…

avatar

Vajt muž 01.12.2012 15:16:13

>> faudy, 29. 11. 2012 09:58:30

Asfaltu se taky chci vyhýbat, ale je všude :( .

S postupným zvedáním vzdálenosti jen souhlasim, ikdyž se člověk cítí dobře, míň je víc…

avatar

prjan muž 01.12.2012 17:35:11

Taky jsem mladší ročník a kvůli kotníku na kaši (úraz) už moc neběhám. Ale spousta problémů vzniká z nerovnováhy pravé a levé poloviny těla, já mám pravou stranu silnější i šikovnější. Hodně jsem si to uvědomil při cvičení aikida. Něco o tom psal Tim Ferris ve čtyřhodinovém těle, ale určitě se dá hodně vygůglit. Začal jsem cíleně víc zatěžovat levou stranu a pravé koleno i kotník jsou lepší. Taky není na škodu začít protahovat a posilovat různé vnitřní svaly, nejen ty hlavní.

Taky nevím co kloubní výživa, hodně lidí tvrdí, že to je placebo efekt a že to moc nefunguje. Babička si pochvaluje Geladrink, tak si ho občas taky dám. Efekt zatím těžko zhodnotit, ale třeba to něco dělá :D

Na doktory moc spoléhat nejde, většinou u podobných nespecifických věcí neví. Lepší jsou fyzioterapeuti a sportovní maséři, samozřejmě s praxí.

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
01.12.2012 17:50:15

>> Luthi, 29. 11. 2012 08:55:47

však ja som u fyzioterapeuta, čo sa venuje výhradne športovcom. Otvorene povedal že bez MR ťažko zhodnotiť čo s kolenom je.

Navrhol že skúsime 2týždne rehabko, a ak to nepomôže tak MR a je možné že operácia. Predbežne videl problém v púzdre pod jabĺčkom.

Jediná pozícia ktorá bolela že mi pri napnutých svaloch zadržal nejakým spôsobom najbĺčko, a keď som povolil svaly tak to riadne pichlo.

Počkám ešte týždeň, a potom začnem krátke trate, a postupne pridávať. Ak to nezmizne tak skúsim niekde vybaviť čo najrýchlejšie MR.

>> prjan, 01. 12. 2012 17:35:11

Vieš poradiť cviky/preťahovanie na posilnenie tých vnútorných svalov ?

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
06.12.2012 11:47:12

Dnes som bol 6ty x na rehabke, nateraz s ňou končím.

Zistil som že elektrika (štyri prísavky okolo kolena) mi nerobí isto dobre. Už po 3tej procedúre sa mi zdalo koleno citlivejšie, a teraz som už počas procedúry cítil tupú bolesť v kolene, ako tie prísavky cukali so stehenným svalom, neviem ako sa volá, vnútorný.

Kašlem na doktorov, včera som skúsil po 3 týždňoch beh 3km zľahka, koleno citlivé ale nebolelo. Budem postupne pridávať, opatrne a uvidím.

Máte niekto podobnú skúsenosť s liečbou ?

Ešte doplním, bol som v utorok v BA runshop. Zoskenovali mi došľap, neutrálny, nevidel tam zjavný problém, keď som sa potom prebehol po páse, tak jedine videl že mi ľavé koleno mierne vybočuje dovonku – to som si všimol aj na biku (trenažeri), ale registrujem to až po probléme s kolenom, tak neviem či je to príčina/dôsledok … V každom prípade som si vybral nové boty, zvíťazil asics, tak uvidím.

avatar

Vajt muž 10.03.2013 12:05:25

Bohužel problém stále trvá…

Cvičím, vrátil jsem se k odtlumeným botám, navštívil ortopeda, který nic závažného neshledal, lehký běh nezakázal a předepsal rehab. ultrazvukem, zatím jsem byl jen jednou…

Jsem schopen běhat 20 Km týdně bez bolesti, ale včera Pečky a při výklusu bolest zpět…

Mizuno mi změřili mírnou supinaci (to jsem tušil) a doporučili Precision za 3500 Kč :) .

Uvidím co rehab. a ortoped, pak se zaměřím na klenbu (vložky) .

Problém se vleče i kvůli minimu času vysokoškoláka :/ .

avatar

Celkem 1244 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:45:06 (2013)

Andeee Kne muž 11.03.2013 20:00:56

Ahoj. Pokud to bolí tak pomůže LED, ten dost rychle likviduje zánět, stačí přikládat na inkriminované místo. Mě to zázračně pomohlo, po měsíci kdy jsem nemohl skoro nic dělat jsem si našel na webu cviky a radu abych to ještě ledoval, a do týdne bolest ustoupila. Bylo tam doporučení abych ten led nepřikládal na dýl jak 15 min denně, což jsem bez následků n-násobně překračoval.

Jo chytlo mě to v létě, když bylo 30 ve stínu. Ted si dej bacha na omrzliny:-)

Motto: Hlavně žádnej spěch
Nalezené položky: 57 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.