Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Oblečení » Merino vlna - skusenosti?

Merino vlna - skusenosti?

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

shadowland muž 12.08.2013 13:35:21

Dobry den, chcel by som sa spytat na skusenosti s bezeckym oblecenim z merino vlny. Zaujimalo by ma aj ako je to v letnom obdobi v takom tricku alebo sortkach, to iste v zime. Prosim o skusenosti a rady kde kupit v CR alebo SR pripadne v EU z ohladom na kvalitu, cenu, dopravu… Vopred dakujem.

avatar

Černošice

10 km: 0:47:34 (2014)
půlmaraton: 1:44:10 (2014)
maraton: 4:02:00 (2015)

Mary žena 13.08.2013 17:47:54

Zkušenosti v chladnějším období jen ty nejlepší. Mám značku Smartwool, triko je nezničitelné, nekouše a nepáchne jako ta tzv. funkční trika. V létě jsem zatím nepoužívala, mám jen triko s dlouhým rukávem.

avatar

xnovak muž 14.08.2013 18:18:18

Potvrzuju vyse psanou zkusenost. Mam teda triko s kratkym i dlouhym rukavem, behaci boxerky pod kalhoty a ponozky. Nekouse, nepachne. Vetsinou to je icebreaker z outletu, nez ten web shop zrusili. Vse za pulku ceny. Ted to lze koupit v hudaci, triexpertu apod. Pozor. Je to vlna, takze tam uvidis z potu mapy,– neschne to tak rylenjako funkcni triko, takzv lete beham v nejakych, co mam ze zavodu. Za to to HREJE. :) a to i mokre. Kor v ponozkach neni zima, aniz kdyz v nich v zime vlitnes do kaluze. Parkrat to zacvachta, nez to vyzdimes pri dalsich krocich a pak ani nevis, zes probehl vodou. To same triko- hreje od zacatku, pak se spotis, ale i mokre stale hreje a to ikdyz fouka studenej vitr, ktery ochlazuje dalsi vrstvu (softshell nebo mikinu).

Hlavne musis vedet, co a kde a kdy v tom chces behat. Pak se da vybrat super obleceni.

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 16.08.2013 13:09:47

Mam viacero dielov oblecenia z merino vlny. Prvu som mal lahku mikinu uzkeho strihu (skoro ako dlhorukavove tricko) od Smartwool. Fajn na zimu, ak som mal pod tym este tenku vrstvu, inak to neprijemne rezalo a pichalo, aj ked na omak to je velmi jemne. Ak sa clovek v tom spoti, teple to nie je, citit ten pot v tkanine, ale nechladi. Ze by hrial, to nemozem povedat, ale rozhodne ma pri vetre neprefukovalo a nelepil sa na mna ladovy krunier.

Od Icebreaker mam spodky – slipy na behanie – skvele, najlepsie bezecke co som kedy mal. Nerezu, neodieraju a to ani ked na nich zaschne pot a clovek sa znova rozbehne, vyborne sedia. Skvele pod elastaky, ci bezecke teplaky. Dalej mam od tej istej spolocnosti tricko s kratkym rukavom – OK, ziaden zazrak, pot citit v chlade, ale nie je to otravne. V lete je to neprijemne, lebo na slnku je mi v nom hodne teplo, napriek tomu, ze je to najtensia latka, co vyrabaju. Dalej mam hruby pulover so zipsom do pol hrude – skvele na zimny trekking a lyzovanie, skialpy… Na behanie prilis teply a zips odiera na krku. Najlepsia druha vrstva, co som kedy mal a hlavne NEREZE, ani pri kratkych rukavoch. Pri zimnom trekingu som ho nevyzliekal pri utaboreni v strasnej kose a nevadilo mi, ze som ho mal na chrbte prepoteny. V spacaku vyschol na tele a mne bolo stale teplo. Zapach – ten sa samozrejme vybuduje po nejakom noseni, najma ak clovek je uz aj tak par krat zapoteny a neumyty (odkazujem na viacdnovy treking v zime, po behu sa sprchujem vzdy). Tkanina vsak nesmrdi tak intenzivne, ako umelina uz po jednom noseni.

Mam aj kuklu od Icebreaker a beha sa v nej strasne. To by sa mi vsak behalo asi v kazdej a kupil som si ju, ked som trenoval pri –20 stupnoch. Vo vetre na ustach zmrzla, odierala pery a nos a aj tak som mal mierne omrzliny pri 2 a pol hodinovom behu. Aha, este mam aj capicu a ta je velmi dobra na zimne behanie, necitim ziadnu vlhkost a nezapacha ani po 5–6 noseniach. Mapy od soli vsak na nej su dobre viditelne, takze ak ma chybajuci zapach nepresvedci k praniu, tak vizualna nechutnost urcite.

Napokon ponozky – trekingove su fajn a ak sedia tak sa v nich otlaky robia si ako v inych, zalezi ako sedia boty. Na lyzovanie, resp. skialp cu fajn, ak si natriem holene vazelinou, inak do krvi odrate. Na behanie su uplne zle – prilis mohutne a hrube, teple, hrcia sa na malicku, ci pri palci, pri spoteni stracaju pruznost, takze tie by som rozhodne neodporucil. Samozrejme pisal som o troch roznych paroch, urcenych na popisane aktivity, nie o jednych fuseklach, ktore by som pouzil na vsetko.

Ceny su velmi vysoke, ale dostaval som merino do daru, pripadne som kupoval v horolezeckych obchodoch v akcii, ci ako dar s drahsou kupou inych veci.

avatar

Celkem 137 km
Minulý měsíc 0 km

petrha žena 07.09.2013 11:50:11

Zdravím, zkušenosti jen ty nejlepší, mam trika a vřele doporučuji, neprofoukne, po několikadenním nošení nesmrdí (absolvování 10denní tůry po Montenegru, a sestra mi řekla, že stále voní jak od nějaké aviváže:-)), a raději běhám v něm než ve funkčních, při doběhu pot nestudí a přijde mi, že i rychleji schne. Mám zn. Endura

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.