Slabost při běhu
Shon@11
14.08.2013 17:25:21
Ahoj poslední dva týdny zažívám takový problém.Po cca 30ti minutách běhu mě začnou tvrdnout a těžknout stehna-mám pocit jakoby byly z betonu, nastane brnění nohou (taky většinou stehna) a dostaví se pocit slabosti, mírné malátnosti a únavy.Nikdy dřív mi to nedělalo až teď-jsem z toho dost znepokojený.Máti je zdravotní sestra a říká, že by to mohlo být nedostatkem vápníku (mám odoperovanou štítnou žlázu).Příští týden mám jít na krev tak uvidím jak to vyjde. Když jdu plavat ,tak tyto problémy (zatím) nepozoruju.Nemáte někdo zkušenost s tímto?Nevíte čím to může být, Díky moc za rady.
Feidippidés
18.08.2013 19:54:47
Zkusil bych dva banány před během.
rudo
18.08.2013 20:19:56
>> Shon@11, 14. 08. 2013 17:25:21
nevyoil, nezjedol si pred behom nieco sladke ? podobne pocity vznikaju v cukrovo-inzulinovej hupacke ?
nedostatok a nerovnavaha mineralov je tiez mozna ale zvycajne by si svalove bolesti slabosti alebo krce citil stale aj mimo behu, pocasnormalnej dennej cinnosti pripadne v noci.
Shon@11
21.08.2013 17:23:04
Dnes už to bylo pocitově lepší,dal jsem si 7km za 35 minut. Včera jsem o těch stavech při běhu říkal doktorce a podle ní je to z nedostatku minerálů.Napsala mě hořčík a draslík v tabletách (CARDILAN). Snad se už to bude OK.
Rudo:ne nic sladkého před během nejím.Většinou mám poslední jídlo oběd cca 4 hodiny před vyběhnutím (maso+rýže nebo těstoviny). Ono to nejsou přímo křeče, spíš takové „ztěšknutí nohou“ a mírné brnění konečků prstů na rukou a pocit slabosti,únavy.
rudo
21.08.2013 21:17:02
>> Shon@11, 21. 08. 2013 17:23:04
OK
ja si myslym ze mineralovy problem by sa ti prejavil aj mimo behu
to co popisujes by ma navadzala skumat toto : technika behu + boty = narazanie do zeme ==>> narazy v chrbtici a po urcitom case zacvikavanie nervov do noh.
napriklad ked ides na kole dlhe hodiny a podobny problem nemas tak mineraly su v poriadku, ak je to pohybuy specificke tak ide o mechanicke posoenie na chrbticu priapdne ine miesta kade nervy prechadzaju tiez to moze byt zacvikavanie tepny alebo zil.
Shon@11
22.08.2013 15:48:54
Tak dneska mě to udělalo zase po 25 minutách běhu. Přitom dřív jsem neměl problém dát hodinu. Zase byl problém hlavně ve stehnech (cítil jsem je už od začátku ale po těch cca 5 km už to bylo moc a musel jsem skončit).Podobný pocit jako svalovka např. po dřepech, které jsem dělal předevčírem a je fakt že stehna po nich cítím, takže to tomu taky nepřidalo.Dál bylo mírné brnění (stehna a rty).Je pravda že jsem se hrozně moc potil.Rudo, na kole dlouhé štreky nejezdím, jenom běh, cvičení s vlastní vahou a plavání.Při plavání OK. Pokud to bude pokračovat, půjdu k doktorce na odběr krve aby mně vzala obsah minerálů. RUDO ale zase kdyby to bylo nárazy při běhu jak říkáš, tak by mně nebrněly ty rty ne?To je mně divné..
rudo
22.08.2013 20:34:07
>> Shon@11, 22. 08. 2013 15:48:54
chrbtica moze byt cviknuta na roznych miestach a nespravna technika behu poskodzuje aj krcnu chrbticu
ja netvrdim ze to mas takto, len ti davam na uvahu porozmyslat aj nad tymto a nejako to otestovat alebo vylucit.
Shon@11
23.08.2013 18:10:39
No už to cítím i za klidu, sice ne tak moc jako po běhání ale i tak to není ok.Dnes jsem byl hrát jenom rekreačně teni a cítil jsem na vnější straně stehen jakoby svalovku-podobný pocit jako když den předtím dělám dřepy s činkou.Prostě těžké nohy a nehrálo se mi dobře.Trošku i mravenci v prstech na rukou-takže to tipuju spíš na ten minerální problém, anebo taky přetrénování třeba?Je fakt že každý den něco dělám-běh,plavání, posilování.Možná bych měl dát pár dnů pauzu ale nevím jestli se přinutím..
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.