Kotník, achilovka
EddieLacy
25.01.2014 23:30:19
Zdravím,
před půlrokem jsem si pravděpodobně při zápase amerického fotbalu poranil
kotník. Zranění se postupně zhoršovalo, bolely mě vazy v kotníku a
červenala achilovka. Na doporučení lékaře jsem podstoupil léčbu laserem a
kotník se na chvíli zlepšil. Po půl roce jsem opět začal zkoušet běhat,
ale jakmile přidám na intenzitě, vazy začnou bolet a achilovka červenat.
V klidu vazy bolí při protahování, v kotníku mi často „křupe“. To
vše po půl roce relativního klidu a bez běhání. Prosím o Vaše
hodnocení.
rudo
26.01.2014 00:31:41
>> EddieLacy, 25. 01. 2014 23:30:19
americky fotbal nie je pre ludi, vymysleli si to TVARI ako variantu gladiatorskych hier, bud rad ze kotnik mal viac rozumu a vytiahol Ta z toho von
xnovak
29.01.2014 10:09:01
>> EddieLacy, 25. 01. 2014 23:30:19
No asi te nepotesim, jestli te boli achilovka i po pul roce, asi to bude naporad. Ale muzes to mirnit a mel bys to udrzovat na uzde – achilovka boli z vyssi intenzity – uber na rychlosti, behej hlavne na pohodu. URcite se ale nemusis pripravovat sem tam onejaky ten zavod.
Mam vicemene to same – na obou achilovkach. Zmirnis to uvolnovanim, cvicenim svalu na nohou, doma treba chodit naboso a sem tam to muzes vecer promasirovat traumaplantem nebo necim podobnym. Jde o to to uvolnit. A hlavne pred jakymkoliv treningem se musis poradne rozehrat (mirny klus nejspis), pak to prokroutit, prokrvit, rozhybat. Ztuhle slachy boli nejvic – musi se prokrvit, rozhybat, protahnout, at ziskaji pruznost a postupem casu zacnou silit. Je to ale beh na dlouhou trat.
Jo – a vyvaruj se prochladnuti achilovek – sedet bos v pruvanu nekde v nazouvakach, to je presne to, co neni nejlepsi.
Laser pomaha, ale to je jen reseni dusledku. Pricinu odstranuj s fyzioterapeutem – doslap, naslap, posileni svalu nohou obecne.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.