Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Boty obecně » Nové boty - demotivace k běhu

Nové boty - demotivace k běhu

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Sats muž 16.02.2014 19:56:19

Ahoj, dole jsou otázky, na které uvítám vaše reakce. Následující text je jen pro dokreslení obrazu k uvedeným dotazům.

Asi čtrnáct dní bojuju s novými botami. Doteď jsem kupoval jen jednou běžecké boty (Saucony – když jsem začínal před 3 roky), kdy jsem po pár měsících koupil jetě V5F a ty vyřešili problémy, které jsem po chvíli používání „tlumených“ bot začal mít (bolest kolen, chodidel apod.). V5F a Saucony jsem střídal, takže to bylo ok. Saucony ale bohužel odchází, chtěl jsem koupit nové boty. Normálně u sportu si člověk novým vybavením udělá radost, ale nové boty mě akorát odrazují od běhu.

Přes léto chci běhat opět hlavně v V5F, proto jsem chtěl nějaké boty spíš na zimu, do bahna, sněhu apod. Nakonec mám Brooks Ravenna 4 (dle doporučení v Triexpertu), týden předtím jsem měl Asics gel cumulus, které jsem s puchejři na nohou v obchodě brátil. Boty mi sice sedí (nedřou, netlačí), ale stejně je běh v nich utrpení. Převážně prvních cca 6km mě vždy bolí a pálí lýtka, chodidla. Během toho rychle ztěžknou nohy a je to jak běhat s gumovými podkovami. Tempo je skoro o 50s/km horší.

Mé dotazy:

  1. Máte taky zkušenosti s podobným zpomalením a problémy s novými botami?

(já jsem si sám odpověděl, že to je asi normální a že se asi zapojují svaly které jsem v předchozích botách moc nepotřeboval)

  1. Kolik km je tak cca potřeba na zaběhnutí, než si na ně zvyknu? Zatím mám v Brooks jen cca 35km, ale běh v nich je hodně demotivující :/
  2. Má cenu se snažit boty „zaběhnout“, nebo mám zůstat u V5F a pořídit nějaký model na zimu? Většinou čtu, že se mají střídat pětiprsty s klasickými botami, nicméně pocit z běhu s V5F je prostě úplně jiný než v klasických botách.
  3. V čem v zimě běháte příznivci V5F? Koukal jsem sice po ponožkách, ale nevím, jestli bych se pak do bot nasoukal.

Většinou si otázky kladu při běhu a než doběhnu, tak si sám odpovím. :) Ale víc hlav, víc názorů, tak se těším na reakce.

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.