Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » beh a posilovanie

beh a posilovanie

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední

astorko1 muž 02.03.2014 09:00:02

Ahoj. Mám 44 rokov a pred 6 rokmi som prestal po vyše 23 rokoch fajčiť a začal som pravidelne behávať. Po asi roku som už chodil na rôzne regionálne preteky a moje osobné maximum je 43 min na 10 km.Behám pre radosť,udržanie postavy a kondíciu. Pred dvomi rokmi som začal aj posilňovať, síce s malými váhami a prevažne cviky s vlastnou váhou ale pribral som svalovú hmotu a tým aj celkovú váhu.Z pôvodných 74 kg na terajších 82 kg. Navyše som minulý rok na jeseň(podzim) z dôvodu onkologického ochorenia podstúpil náročnú chemoterapiu. Pravdepodobne aj vďaka športu a behu som sa cca po dvoch mesiacoch po liečbe k behaniu a športu pozvoľna vrátil. „Problém“ je v tom že odvtedy nedokážem 10 km zabehnúť pod 50 min. Moja otázka je či nárast svalovej hmoty spomalí behanie, alebo to môže byť následok uvedenej liečby. Ďakujem s pozdravom Jano.

Sloviensko

rudo muž 02.03.2014 11:14:56

>> astorko1, 02. 03. 2014 09:00:02

je to „liecbou“

aktivna svalova hmota ta velmi nespomali skor naopak funckna svalova hmota moze pomoct k spravnej bezeckej technike silnemu odrazu , schopnosti akumulovat dopadovu energiu a vratit ju nazad do odrazu takze malo by to byt skor zrychlenie pokial ta svalova hmota nebola vyslovene len v hornej nebezeckej casti tela

otazka svalov navyse, ktore mozu spomalit zrejme nastava az tak 10–20% od svetoveho rekordu

cize keby si chcel dat 10km okolo 30 minut uz by bolo treba romzyslat ze svaly navyse spomaluju.

chemo zabija v tele vela veci a tak pokles sportovej vykonnosti je uplne logicky

Motto: you can't stop, what is coming !

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 02.03.2014 12:09:25

>> rudo, 02. 03. 2014 11:14:56 …10–20% od svetoveho rekordu …cize keby si chcel dat 10km okolo 30 minut…

Pro kategorii muži-44 let není čas „kolem 30 minut“ 10–20%, ale snad jen 3% od věkové kategorii odpovídajícího WR …

Sloviensko

rudo muž 02.03.2014 20:51:01

>> jm1, 02. 03. 2014 12:09:25

OK, ked akceptujes hru na povinnu degeneraciu casovou vzdialenostou od datumu v rodnom liste, ale na veci to nic nemeni, je od toho bezpecne daleko vykonnostne

Motto: you can't stop, what is coming !

astorko1 muž 03.03.2014 10:02:45

Dík za odpovede, Ako som už uviedol vyššie behám pre radosť a kondíciu a časy som uviedol len pre názornosť v akom rozmedzí sa asi pohybuje môj pokles výkonnosti. Pretekár zo mňa nikdy nebol a ani nebude a ani ma to nijak netrápi. Chcel som len vedieť či má niekto z množstva bežcov ktorí túto stránku navštevujú podobnú skúsenosť, prípadne skúsenosť z návratom k behu a športu vôbec po absolvovaní chemoterapie.

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.