Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Nevyzpytatelná bolest - lýtkový sval

Nevyzpytatelná bolest - lýtkový sval

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

blue muž 31.07.2007 21:35:42

Ahoj, už nějakou dobu čtu behej.com, a tak jsem se rozhodl, ze po tom, co mi nic konkretniho nebyl schopny rict ani doktor, vyzkousim lidovou moudrost a zkusenost. Beham asi 10 let, ale drive to bylo spis 1× za tyden. Posledni dva roky se ale snazim trenovat vic(pri vrcholu sezony treba i kazdy den v tydnu). Na zacatku kvetna, jsem se zucastnil cyklistickeho zavodu(v terenu), jako doplnek pripravy na bezecke zavody(v terenu). Tu a tam prisel na radu prudky kopec a tak jsem musel v behu kolo vytahnout nahoru. (mozna se pri tom ty nohy dost pretezovaly) Po sobote a nedeli, kdy jsem mel kazdy den zavod na kole, jsem sel v pondeli vyklusat, a citil jsem, ze mam zrejme natazene lytko. Tyden jsem ho nechal odpocinout a o vikendu jsem absolvoval v poradku zavody(terenem). Pondeli – opet stejna „bolest“, natazene lytko. A takhle to pokracovalo asi mesic. Volny tyden – zavod – vyklus – volny tyden … Po dlouhe dobe to odeslo(asi v pulce cervna), po asi 10 dnech, kdy jsem behani opravdu vynechal, zacal jsem opet trenovat a cca 2 tydny bylo vse OK. Pak to ale zase prislo. Rekl jsem si, ze to neni mozne, ze si to treba vsugerovavam, tim jak se na to soustredim. Zkousel jsem jit chvili pres bolest, ale po tom, co jsem absolvoval trenink jsem vecer skoro nemohl chodit. Sel jsem k ortopedovi(spor­tovnimu), ktery mi to prohmatl a rekl, ze nic neciti a ze to se bezcum stava. Ze to chce cas a zkusit vymenit boty. Ted jak vam tu „bolest“ popsat? Epicentrum bolesti se pohybuje v stredni casti lytka, nebyva ve stejnem miste. Je to neco na zpusob, jako kdybyste meli natazene lytko, ale boli to trochu jinak. Pri normalni chuzi se to vetsinou neprojevuje, na kole jezdit muzu taky, plavat taky… jen pri behu, po 5–20minutach(podle poctu dnu, ktere predtim nebeham) to zacne zase postupne tahat, az to dojde k tomu, ze uvazuji jestli nemam neco natrhleho – ale to bych podle me citil v jednom miste. Po 3 mesicich bez poradneho trenovani uz jsem trochu bezradny a tak jsem si rekl, ze to zkusim tady, mezi odborniky. Boty jsem jeste nevymenil, ale neverim tomu, ze by to skutecne pomohlo. Nekdo mi tvrdil, ze by to mohla byt disbalance v svalu a ze by melo pomoci posilovat pritahovace, ale to se mi taky nezda. Nemate nekdo podobnou zkusenost? Nebo nevite, cim by to mohlo byt? Diky

avatar

Brno

Celkem 26381 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:29 (2009)
půlmaraton: 1:33:05 (2008)
maraton: 3:23:02 (2012)

running-observer muž 31.07.2007 22:20:03

Nemohu moc radit, ale spíše se ptám: Jak rychle vyklusáváš? Máš ve zvyku strečink? Jestliže ano, které cviky a jak aplikuješ? Jestliže ne, možná už znáš odpověď…

avatar

blue muž 01.08.2007 20:14:51

Po zavodech vyklusavam vetsinou 6min/km, normalni neintenzivni trenink(dejme tomu okolo 12km) chodim rychlosti cca 5min/km. Protoze je mi 19 a beham uz od tech 9 let, tak jsem byl k strecinku odjakziva vedeny – v tom by problem byt nemel. Vzdy po cca 7min behu(kdyz dobehnu k lesu) se protahnu a kdyz dobehnu zpet domu, tak se pak take protahnu. Ktere cviky? Bohuzel neznam nazvy, ale takove ty vseobecne zname – protahuju pri tom: predni, vnitrni, zadni strana stehna, lytko, …predkloneni k zemi … Myslim, ze zadny z tech dulezitych zakladnich nevynechavam a doufam, ze je snad ani spatne neprovadim.

avatar

Manětín

Celkem 4583 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:00 (1998)
půlmaraton: 1:53:36 (2007)
maraton: 4:24:25 (2007)

Kydy muž 02.08.2007 08:06:47

Já mám dobré zkušenosti s přípravkem Arnigel. Je to homeopatikum (gel). Ale tím samozřejmě netvrdím, že to pomůže zrovna na Tvůj problém.

Motto: Běhání je krásný... hlavně to pívo potom :-) Vidíš-li někoho běžet, nepřemýšlej o něm, ale o sobě...
avatar

Celkem 1357 km
Minulý měsíc 0 km

Jindra muž 26.06.2008 11:23:40

[quote=blue]Ahoj, už nějakou dobu čtu behej.com, a tak jsem se rozhodl, ze po tom, co mi nic konkretniho nebyl schopny rict ani doktor, vyzkousim lidovou moudrost a zkusenost. Beham asi 10 let, ale drive to bylo spis 1× za tyden. Posledni dva roky se ale snazim trenovat vic(pri vrcholu sezony treba i kazdy den v tydnu). Na zacatku kvetna, jsem se zucastnil cyklistickeho zavodu(v terenu), jako doplnek pripravy na bezecke zavody(v terenu). Tu a tam prisel na radu prudky kopec a tak jsem musel v behu kolo vytahnout nahoru. (mozna se pri tom ty nohy dost pretezovaly) Po sobote a nedeli, kdy jsem mel kazdy den zavod na kole, jsem sel v pondeli vyklusat, a citil jsem, ze mam zrejme natazene lytko. Tyden jsem ho nechal odpocinout a o vikendu jsem absolvoval v poradku zavody(terenem). Pondeli – opet stejna „bolest“, natazene lytko. A takhle to pokracovalo asi mesic. Volny tyden – zavod – vyklus – volny tyden … Po dlouhe dobe to odeslo(asi v pulce cervna), po asi 10 dnech, kdy jsem behani opravdu vynechal, zacal jsem opet trenovat a cca 2 tydny bylo vse OK. Pak to ale zase prislo. Rekl jsem si, ze to neni mozne, ze si to treba vsugerovavam, tim jak se na to soustredim. Zkousel jsem jit chvili pres bolest, ale po tom, co jsem absolvoval trenink jsem vecer skoro nemohl chodit. Sel jsem k ortopedovi(spor­tovnimu), ktery mi to prohmatl a rekl, ze nic neciti a ze to se bezcum stava. Ze to chce cas a zkusit vymenit boty. Ted jak vam tu „bolest“ popsat? Epicentrum bolesti se pohybuje v stredni casti lytka, nebyva ve stejnem miste. Je to neco na zpusob, jako kdybyste meli natazene lytko, ale boli to trochu jinak. Pri normalni chuzi se to vetsinou neprojevuje, na kole jezdit muzu taky, plavat taky… jen pri behu, po 5–20minutach(podle poctu dnu, ktere predtim nebeham) to zacne zase postupne tahat, az to dojde k tomu, ze uvazuji jestli nemam neco natrhleho – ale to bych podle me citil v jednom miste. Po 3 mesicich bez poradneho trenovani uz jsem trochu bezradny a tak jsem si rekl, ze to zkusim tady, mezi odborniky. Boty jsem jeste nevymenil, ale neverim tomu, ze by to skutecne pomohlo. Nekdo mi tvrdil, ze by to mohla byt disbalance v svalu a ze by melo pomoci posilovat pritahovace, ale to se mi taky nezda. Nemate nekdo podobnou zkusenost? Nebo nevite, cim by to mohlo byt? Diky[/quote] Ahoj,čtu Tvůj starší příspěvek a dost se v tom poznávám,respektive v popisu potíží.Jsem fakt hobík,dalo by se říct i věčný začátečník,běhání mě ale baví a neznám lepší relax.Zkusil jsem teď ranní běh(3× týdně po 5 hod vyrážím na 4 km nalačno)a po třech týdnech se objevil podobný problém.Nad úponem lýtk.svalu jakobych zatvrdl,jednou se mi to dokonce stěhovalo výš do lýtka.Doběhnout je martýrium…Teď „stojím“ a čekám,mažu (olej ShaoLin z Patentní medicíny)masíruji,a průběžně protahuji.V úterý jsem dal 25 km na kole v terénu a v pohodě,na běh si ale netroufám.Doplňky stravy ani jiné přípravky neužívám.Jak si dopadl tenkrát Ty,nemáš nějakou radu?? Díky a hezký den!

avatar

Ostrava

NNN muž 27.06.2008 14:31:38

Možná cévní problém, který zapříčiní horší lokální prokrvení a kumulaci laktátu. Já jsem tento problém měl na cca 10 km . Naštěstí složitý cévní systém v lýtku má samoregulačnía obnovovací schopnosti takžjsem to „rozběhal“.

avatar

Celkem 1357 km
Minulý měsíc 0 km

Jindra muž 30.06.2008 11:50:28

NNN – díky za radu,cévy jsou možná jedním z důvodů.Rodově se křeč.žíly už několikrát objevily,já je u sebe ale nepozoruju.Pro­tahuji pravidelně,ale stále cítím lehký tlak při výponu,tak se nechám překvapit,zítra totiž chci vyrazit.Hezký den a díky!!

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.