Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Ostatní » Běh a kouření cigaret,doutníků,dýmky...

Běh a kouření cigaret,doutníků,dýmky...

Nalezené položky: 65 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední
avatar

Praha

Celkem 52442,8 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:42 (2006)
půlmaraton: 1:36:28 (2006)
maraton: 3:39:37 (2006)

Štefan muž 15.08.2007 09:38:06

[quote=Jarda koloběžka][qu­ote=Jecminek.Ma­selnik]co se týče kouření v restauracích, přimlouval bych se za jedinou věc: jasné označení již venku, aby se nestalo, že člověk vejde do restaurace bez popelníků na stole, zajásá, objedná jídlo a sotva ho přinesou, dorazí k vedlejšímu stolu partička, jež si nechá přinést 2 popelníky a čadí jako o život. V uzavřených prostorech jsem pro jasná pravidla.[/quote] Kdeso kdosi napsal, že v tom okamžiku se zvedá od stolu. Vrchní ať si třeba již donesené jídlo strčí za klobouk. Sám jsem to ještě neudělal, ale asi to není špatný postup. A zase jsem u toho. Nemuselo by k něčemu takovému dojít, kdyby bylo jasně označeno, že hospoda je kuřácká.

Ale stejně. Boj jednotlivce proti zlozvykům a neohleduplnosti lidí postižených smradlavými návyky je bojem „donkichotským“. Nejúčinnější metody jsou striktní zákazy a hlavně ekonomický tlak. Každou chvilku se mluví o zdražování cigaret. Ale kde je? Podle mě jsou pořád směšně levné. Kdyby cigára stála řekněme 20 korun, ale za kus, ne za balení, to by myslím bylo docela odpovídající. Je to zhruba stejná cena jako je cena tabulky čokolády, kterou zkonzumuji za přibližně stejnou dobu, jako kuřák kouří 1 cigaretu.[/quote] Ohledně zdražení cigaret jsem značně skeptický. Kuřák radši ušetří někde jinde, třebars na jídle, nebo klidně i na svých dětech, protože kouřit potřebuje. Myslím si, že je to dlouhodobý problém, radikální řešení neexistuje. Asi jen dlouhodobé působení na mládež, mám pocit, že teď kouří míň mladých lidí, než v časech mého mládí. Snad když se vymění několik generací, bude to lepší… Ale nápad s kuřáckymi restauracemi se mi moc líbí, proč ne, existují přece kuřácké vagóny ve vlacích. Ale když jsem viděl, jak se k zákonu o omezení kouření na veřejných prostranstvích (nebo jak se to vlastně jmenuje) vyjádřovali v televizi kouříci poslanci parlamentu, tak mám obavu, že se toho v brzké době nedočkáme.

Motto: Dnešní den s úsměvem. When troubles attack you, just smile them away.
avatar

Celkem 723 km
Minulý měsíc 0 km

RADU muž 15.08.2007 09:41:32

Na škodlivosti cigaret se asi všichni shodneme…Sám jsem si cigarety vyzkoušel jak to kluci v určitém věku dělají,ale nic mě to neříká.A co takové pokouření dobrého doutníku nebo dýmečky.Tady se nedá mluvit o kouření a závislosti na nikotínu,ale o požitek.Jednak se kouř nevdechuje do plic což není až tak škodlivé jako u cigaret.Potom je třeba mít na to určitý čas a taky náladu…

avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 15.08.2007 12:03:33

lastboyscout s ekonomikou resp vznikanim nekurackych restauraci to neni tak jednoduche. kdyz to vezmu trosku z teoretictejsiho hlediska (snad na to moje znalosti staci) tak zatim nejefektivnejsi se v ekonomice ukazal trh rizeny „neviditelnou rukou“. jenze zdaleka neni idealni. jeden z hlavnich atributu funkcnosti trhu je jeho volnost a take to, ze vsichni nebo aspon vetsina subjektu na trhu ma stejne informace. v pripade nekurackych hospod a poptavky po nich to myslim neni vubec tak jak by melo byt. lidi nemajici radi koureni do kurackych hospod bud nechodi a chodi pokud mohou do nekurackych. a nebo to proste prekousnou a vydrzi s kurakama v zakourene mistnosti. jaky signal to vysila majitelum hospod? mame tu jak kurackou tak nekurackou klientelu. jelikoz se ale nikdy nedozvi, kolik by tam meli kuraku a nekuraku, kdyby byla hospoda nekuracka tak nemaji tendenci stav jakkkoliv menit. mohou tak maximalne usuzovat z toho, kolik lidi chodi do nekurackych hospod. ty ale vsude nejsou a kde jsou, tak si myslim jich pomalu pribyva, protoze zjistuji ze to jde. stejne tak i ze zprav ze zahranici (italie, irsko…). takze k tomu ze by to ekonomicky nefungoval bych se nepriklanel. jenom to jaksi nemuze trvat ze dne na den. ekonomicka rovnovaha je dlouhodobe fungujici zalezitost, ale ma znacnou setrvacnost. je to trochu chaoticke, ale snad je z toho vysvetleni trochu poznat :)

jarda kolobezka kuracke restaurace jsou velmi vyborny napad. divim se ze me to taky nenapadlo :). timhle by se spousta veci vyresila a myslim ze by to urychlilo vznik nekurackych hospod.

a pokud bych se mel vyjadrit trochu k tematu. sport, ve svem vyznamu jak ho chapu ja nema s kourenim absolutne nic spolecneho a neni to pak skoro uz sport. ja sport chapu jako jakousi cestu ke zdravi a spokojenemu zivotu, a kdyz si vedome nicim zdravi kourenim (ale i treba nadmernym pitim alkoholu, coz je skoro jakekoliv piti alkoholu :) ), tak je to jaksi v naprostem rozporu s duvodem proc sportuji…

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
avatar

Doudleby nad Orlicí

Celkem 17409 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:00 (2007)
půlmaraton: 1:47:00 (2014)
maraton: 3:44:21 (2009)

Mira.B. muž 15.08.2007 14:28:26

[quote=milan]Občas si zapálím ,výhradně v hospodě s kuřáky nebo v horách mimo chatu.Moje spotřeba je tak krabička za měsíc.Nekouřím v jiném prostředí,nikoho neomezuji a kouřím za svoje.Zdravotní pojišťovny, (pokud by se chovaly tržně) mě musejí milovat,protože jsem ideální plátce.U obvodního nebo specialisty jsem nebyl snad 5 let s vyjímkou potřeby nesmyslných potvrzení o svém zdravotním stavu,které občas vyžadují slovenští pořadatelé.Zubaře navštěvuji preventivně.
Jednoduchá rovnice kuřák-zoufalec a egoista ohrožující svou kuřáckou vášní naši planetu a vše živé podle mě neplatí.[/quote] Takto kouřit kdybych dokázal, tak jsem s tím před osmi roky býval nepřestal. Bohužel všechny pokusy omezit spotřebu cigaret a kouřit 1× týdně u piva vždy selhaly a já se vždy rozkouřil. Tak jsem s tím seknul úplně.

avatar

Brno

Celkem 26381 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:29 (2009)
půlmaraton: 1:33:05 (2008)
maraton: 3:23:02 (2012)

running-observer muž 20.07.2010 12:12:45

Asi těch jogurtů s E412 bylo škoda:

http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?… E412 – Guma guar Skóre škodlivosti: 0 Látka patří do skupin: Stabilizátory Modifikované škroby a zahušťovadla

Může být přičinou alergie

Popis:

Guma guar je vláknina a využívá se jako zahušťovadlo a stabilizátor. Získává se ze semen rostliny Cyamopsis tetragonolobus. Použití této látky je při výrobě mražených a mléčných krémů, u pekárenských výrobků, k zahušťování instantních polévek, omáček a jiných. V přiměřeném množství nemé látka nežádoucí účinky. Dokonce snižuje hladinu cholesterolu. U citlivých osob může vyvolat kopřivku. V ČR je používání látky povoleno v nezbytném množství ke všem potravinám. Dále je používání látky povoleno pro dětskou mléčnou výživu od pátého měsíce věku. V USA je používání látky povoleno.

Nalezené položky: 65 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.