Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Sporttestery a deníky » Smartphone jako sporttester - Android - výběr aplikací

Smartphone jako sporttester - Android - výběr aplikací

Nalezené položky: 15 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Moon muž 22.09.2014 16:41:14

Dlouhou dobu jsem běhal pouze se svým základním Polarem RS100 a hrudním pásem. Se svým novým LG G2 na ruce jsem vyzkoušel i logování trasy pomocí Runkeeperu a Endomonda a moc se mi to líbí, včetně pravidelných zvukových informací o aktuálním tempu a uběhlých kilometrech, + statistiky, grafy, atp. Smartphone se mi líbí svoji univerzálností a držák na ruce mě nikterak neobtěžuje. Dají se koupit i hrudní pásy kompatibilní s mobilem nad čím také uvažuju.

Runkeeper má skvělé logování a editaci trasy, u Endomonda se mi líbí challenges, takže pouštím obě aplikace naráz. (Vlastně ještě občas pustím „Zombie, Run!“, což je skvělé na fartlek i na odreagování se po běhu :) ) S čím trochu bojuju, je způsob použití mobilu jako sporttesteru. Pro mě je ideální doma se obléknout, zapnout aplikace na mobilu, nasoukat mobil do držáku na ruku a vyběhnout.

Problém je, že aplikace měří čas od okamžiku odkliknutí začátku cvičení. Autopauza to neřeší. Také neběhám hned od baráku, kde je hustý provoz, takže kus zalogované trasy od začátku a od konce je potřeba vymazat. Editaci trasy umí perfektně a intuitivně přímo v aplikaci nebo na webu Runkeeper. Bohužel ale už neupraví čas nebo nevím jak na to. Čas lze upravit manuálně, ale to je k ničemu. Přeci z GPS logu to musí jít přesně přepočítat nebo ne? Jinak cestou přebíhám dvě světelné křižovatky, ale tohle zvládá autopauza docela dobře.

Řešením by mohlo být zapínat aplikace až těsně před vyběhnutím, ale problém je, že smartphone v pouzdře na ruce lze jen velice těžko ovládat, resp. je to skoro nemožné. Jedině pouzdro sundat před během. Přemýšlím, jak na to, jestli to jiné aplikace neumí lépe. Také je těžké se vyznat v tom, že spousta z nich má v základní free verzi omezenou funkcionalitu. Pokud by to stálo za to, tak koupím placenou verzi.

Na webu vidím, že podobných aplikací existuje hodně. Např. Runtastic, Strava, Nike+, MapMyRun, Sports Tracker Pro, Runmeter, atd. Některé aplikace nabízí i propojení na různé rozšířující funkce a weby, jako např. MyFitnessPal. Je toho až moc :)

Jak to děláte vy? Jaké aplikace na mobilu používáte a osvědčily se vám?

Díky předem za tipy :)

avatar

Partizánske

maraton: 3:20:21 (2017)

HARDCLIMBER muž 22.09.2014 21:02:42

Sports tracker a je do pohody mám len free verziu a nemám probs a to fičím s galaxy x cover 1 čo má nejaký ten pátek…ale mám už objednaný x cover 2…

Motto: nie je hamba padnúť...ale zostať ležať...
avatar

Brno

10 km: 0:43:52 (2014)
půlmaraton: 1:38:23 (2013)
maraton: 3:32:42 (2015)

martinbilik muž 30.09.2014 10:02:13

>> Mooncalf78, 22. 09. 2014 16:41:14 Používám Endomondo ještě od dob, kdy jsem měl telefon se Symbianem. Nyní Samsung Galaxy Xcover 2 s Androidem, telefon nosím v pouzdře na ruce a s ovládáním žádný problém nemám – to velké zelené tlačítko start/pause se dá trefit i poslepu… Mimochodem, u Endomonda se rozhodně vyplatí placená (Pro) verze aplikace, která stojí něco kolem stovky. Obsahuje mj. úsporný režim, se kterým jsem už v pohodě zvládl i jedenáctiho­dinový běh…

avatar

Prievidza

Potmehood muž 01.10.2014 07:37:33

Ja som skusal aj sporttracker aj endomondo aj runkeeper, ale najviac sa mi pacil a osvedcil runtastic pro, samozrejme je aj free verzia, je graficky aj funkcne perfektne vybaveny, a maju perfektne urobeny web. Len podla mna jedina nevyhoda tychto smartfone aplikacii je, ze maju velku spotrebu baterky kedze , cize ked som bol niekde v lese a bezal nad dve hodiny tak mi to vybilo baterku na kašu. A par krat sa mi stalo ze som bol 10 km od domu v lese a bez moznosti volat domov keby sa nieco stalo. Ale tak na take kratsie behy po meste je to parada. Ale ja uprodnostnujem gps hodinky, aj ked chapem ze je uspornejsie dat kilo za appku ako 4 litre za hodinky :)

avatar

Praha 3

famine muž 02.10.2014 12:26:38

Udělal jsem to tak, že jsem přešel na GPS hodinky – koupil jsem si stařičky Garmin FR 305 pod 2000kc, který je přesnostní měření trasy o úroveň výše než trackování na mobilu – používal jsem Nexus 3 a Nexus 5 + Endomondo/Run­tastic/Strava. Všechny aktivity nadále přenáším do Endomonda. U runtasticu mi strašně vadil jejich přeplácanej web reklamou a věčné vnucování premium accountu. Jinak Runtastic i Strava měli mnohem dražší premium účet.

Jako hlavní nevýhody trackeru v telefonu vidím:

  • start/pauznutí/stop aktivity – není vždy jednoduché zapnout displej, neminimalizovat aplikaci a trefit se kam potřebuji.
  • nesmím si před během zapomenout nabít mobil…
  • jen ať neprší!
avatar

Moon muž 16.10.2014 13:48:44

Co se týká výdrže baterky, tak o víkendu jsem byl v Beskydech na 8h výšlapu, jel jsem Endomondo, Runkeeper, Zombie Run a C:Geo na kešky a na konci výletu mě zbývalo 15 % baterky. Pro jistotu jsem měl i powerbanku, ale zbytečně jsem ji táhl :)

Jinak jediné, co mě pořád štve je, jak funguje autopauza, a to jak u Endomonda tak Runkeeperu. U Runkeeperu vidím v mapě, kdy se autopauza zapla a vypadá to, že funguje dobře. Na dvou světelných, které přejíždím na kole a zastavuju je vidět, že se autopauza zapla. Pokud ale sporttester zapomenu vypnout, jdu do práce, kde není GPS signál, tak čas pořád běží, což zkreslí všechny výpočty jako průměrná rychlost, kalorie atp. Podobně u běhání, kdy nechci okamžitě po doběhu sundávat držák s mobilem z ruky. Vypadá to, že autopauza funguje jen pokud má mobil GPS signál a detekuje že se GPS souřadnice nemění. Ale pokud GPS signál není, autopauza se vypne. Což je asi z toho důvodu, když se GPS signál na trase ztratí, aby čas stále běžel. Ale pokud jsem na outdoor aktivitě, tak je přeci nepravděpodobné, aby se signál ztrácel na delší dobu. Na mém mobilu se mi venku GPS signál neztrácí skoro nikdy ani ve městě. Stačilo by mi, kdyby se dal nastavit timeout, že např. pokud nemám 15 vteřin GPS signál, tak zapni autopauzu. Nebo ještě lepší řešení by bylo, aby se dal čas automaticky určit z GPS logu, tam by výpadky signálu po trase nevadily. Chjo, asi sem moc náročný. Řešení je koupit hodinky s Android Wear a ovládat mobil z hodinek a to i hlasem. Všechny hlavní sporttestery už to podporují.

Jinak Runkeeper pro mě vede kvůli snadné editaci trasy. Jediná věc, která mě štve je, že se po editaci trasy nezaktualizuje automaticky čas. Jediný způsob, jak to obejít je vyexportovat trasu do GPX, zeditovat a nahrát zpět, původní log smazat. A to je dost naprd :(

avatar

podještědí

Celkem 163 km
Minulý měsíc 0 km

libre ☮ muž 17.10.2014 12:55:01

Nějak se mi nezdá přesnost měření trasy mobilem a mít výstupy z něho jako bernou minci ke svým výkonům. Když budu vycházet z toho, že mi garmin fr 305 měří dobře – při srovnání s uploadem stejné trasy na Endomondo (garmin vs. htc evo, nebo lumia 800) – mobil k ušlé trase např.při nordic walkingu (les) na 21 km vesele připočetl necelých 6 km… Na 10tku běhu to je pravidelně několik stovek metrů. Od toho se odvíjí průměrné tempo, statistiky na OR atd.. Dovedu si pak představit překvapení někoho, kdo si měří tréninky jen na mobilu a na ofic. měřené trase je skutečnost pak asi jiná..jeden běží nějak pomaleji a déle než by sakra přece měl..;) Je to asi o použitém gps čipu, ale měření mobilem hlavně v lesním terénu bych nebral vážně.

avatar

Moon muž 20.10.2014 15:18:56

Přesnost záznamu trasy samozřejmě závisí na kvalitě GPS přijímače v mobilu, jak máte mobil uchycený, pouzdře, atp. S LG G2 (v pouzdře na paži) jsem běžel tento rok 3 půlmaratony + Brněnský masakr na 30 km a s přesností jsem docela spokojený. Odchylka byla vždy do 1 km. Půlmaraton Moravským Krasem s certifikovanou trasou 21.1 km mi naměřil 21.35 km, viz Runkeeper (registrace je asi nutná): http://runkeeper.com/…ty/424379567 Běželo se sice po asfaltce ale minimálně z 50% lesem.

Předevčírem jsem běžel horský půlmaraton ve Špindlerově Mlýně, který byl extra kopcovitý, z 90% les, často stromy nad hlavou, mlha, hluboká údolí, GPSka v mobilu naměřila 21.9 km. Když se podívám detailně s max zoomem, tak vidím, že asi 3× jsem viditelně ztratil signál, nejdelší díra v záznamu má asi 800 m, druhá největší 400m, třetí 300 m. Celkové stoupání mi naměřila 1.3 km, podle mapy.cz to byl 1 km, což taky není špatné vzhledem k principiální nepřesnosti určování výšky. https://www.endomondo.com/…900/18068244 Taky Endomondo jsem zapl asi 10 min před startem a trochu s ním poskakoval na startu.

avatar

Pex muž 29.10.2014 12:37:46

Zdravím, já používám téměř výhradně endomondo, nějak jsem se s tím sžil a nemám důvod měnit – úpravu trasy jsem snad nikdy nepotřeboval. Zkoušel jsem runtastic, ale nic nového to nepřineslo a nechtěl jsem zahodit pracně vyběhané statistiky :D

Nicméně řeším jiný problém. Chtěl jsem své běhy povznést na jinou úroveň a pořídit si nějaký hezký sporttester (když už o tom všeci mluví :)). Takže jsem našel v tchibu běhací pás „připojitelný přes bluetooth“. Nicméně po několika dnech zkoušení jsem nebyl schopný ho připojit. Výjádření z tchiba je, že pás nekomunikuje se zařízeními bluetooth 3.0, což samozřejmě můj telefon má :(. Následovalo dvoutýdenní procházení internetu a hledání možností a nic moc se z toho nevyklubalo :( Takže mám otázku na vás profíky: Máte někdo ať už hrudní pás, nebo hodinky s bluetooth 3.0 připojitelné k endomondu? (osobně mám Huawei p6 s kitkatem) nebo aspoň nevíte jak na to? :) Děkuji moc za jakoukoliv radu.

avatar

Celkem 3190 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:30 (2012)
maraton: 3:53:08 (2012)

mskolak muž 29.10.2014 17:43:37

>> Pex, 29. 10. 2014 12:37:46

Mám Polar, ten je za jinou cenu, ale zase funguje…

Motto: Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.
avatar

Pex muž 30.10.2014 16:55:10

>> mskolak, 29. 10. 2014 17:43:37

Díky… a opravdu funguje s bluetooth 3.0? :-) Mohl bych vědět konkrétní typ? Asi stejně budu muset investovat víc :-(

avatar

Prievidza, Slovensko

Celkem 11594,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:46 (2020)
půlmaraton: 1:27:42 (2016)
maraton: 2:57:58 (2017)

ttomino1980 muž 30.10.2014 23:42:56

Kamos co s nim rano chodim behat prave kupil pas z tchiba a dned s nim bezal a fungoval…spolu s nejakym starsim iphonom…tak sa ho rano spytam ze ci cez bt3 a dam vediet

Motto: "Keď prechádzate peklom, nezastavujte sa." - W. Churchill
avatar

Prievidza, Slovensko

Celkem 11594,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:46 (2020)
půlmaraton: 1:27:42 (2016)
maraton: 2:57:58 (2017)

ttomino1980 muž 31.10.2014 19:18:47

kamos hovori ze jeho tchibo pas je Bluetooth 4

a takisto ze na iphone mu ide …ale na samsung/nokia nie

takze asi tak…podla neho to ide len na telefonoch podporujucich BT4

Motto: "Keď prechádzate peklom, nezastavujte sa." - W. Churchill
avatar

Pidalka muž 15.01.2015 23:08:07

>> Moon, 22. 09. 2014 16:41:14

Endomondo jsem používal asi 2 roky na doporučení (Sony Xperia Miro) Nově jsem nainstaloval cvičně Endomondo i Runtastic (HTC 610) ve free verzi. . Včera 14.1.2014 jsem poprvé spustil obojí současně. Po skončení nikoliv tréninku, ale procházky s manželkou (v nastavení: chůze – základní trénink :- ) jsem zjistil, že naměřený rozdíl je asi 650 m na velmi krátké trase. Endomondo 2,91 km a Runtastic 2,26 km. Když jsem trasu oklikal na mapy.cz naměřil jsem 2,4 km. Dnes 2,43km vs. 2,0km. Tedy kde je pravda? Setkal jste se s tím někdo? 20–30% není malý rozdíl. Čas to naměřilo stejný :-D jen s rozdíly ve spuštění a zastavení. Jinak to v zásadě používám jako záznamník/diář trasy výletů pěšky nebo na kole, s dětmi nebo bez a nějaké výkony neřeším. Ale i tak by to mohlo kilometry měřit přesně, když to bere z jedné GPS ne? Budu pokračovat v testování.

avatar

Celkem 11099,39 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:50:37 (2015)
půlmaraton: 1:48:11 (2015)
maraton: 4:24:37 (2014)

Ondřej S. (aka
poohDA)
muž
16.01.2015 09:44:41

>> Pidalka, 15. 01. 2015 23:08:07 *… Tedy kde je pravda? *

Tak se podívej jak ty záznamy vypadají na mapě. A tam uvidíš, kde to co přidalo a kde to co ubralo. Mě endomondo přidává 5–10% a hodinky Garmin 1–5% oproti hodnotě naklikané na mapy.cz. A kde je pravda? Ta je někde mezi. :-)

Motto: Mírné zjednodušení ušetří hodiny vysvětlování.
Nalezené položky: 15 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.