Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Sporttestery a deníky » Kdo máte zkušennosti se Suunto T4, T6 a Polarem RS400sd, RS800sd?

Kdo máte zkušennosti se Suunto T4, T6 a Polarem RS400sd, RS800sd?

Nalezené položky: 19 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

PRIM muž 31.08.2007 17:45:14

Snažně prosím, kdo máte jakékoliv zkušennosti s těmito sporttestry, napište je! Myslím, že nejen mě, ale i ostatním to pomůže při výběru. Sám už ve svém tréningu cítím, že se potřebuji opřít o nějaká data. Před nedávnem se mi podařilo opět přetrénovat, a tak hledám sporttester, který mi pomůže takovým situacím předejít. Suunto T4 mi přijde uživatelsky nejjednodušší a nejpraktičtější. Sofistikovanější T6 už mě připadá hodně náročná na znalosti fyziologie a alespoň základních tréningových metodik. Otázka je, zda jsem se svými povšechnými znalostmi schopen vlastnosti T6 plně využít. O Polarech jsem zatím nenašel tolik informací, abych byl schopen posoudit jejich vhodnost ve vztahu k Suuntům. Líbí se mi ale, že RS800sd má poměrně drobný foot pod.

Obecná otázka je, jsou vůbec foot pody spolehlivé? Je mi jasné, že přístroje na bázi GPS mají také své limity, ale dá se říci, která koncepce je pro outdoorové běhání praktičtější?

Předpokládám, že v kombinaci s foot pody umožňují všechny přístroje archivovat, veškerá data z tréningového dne (všechny mezičasy, tempa v min./km i v km/h na všech intervalech, výškový profil tratě atd.)

Lze na Suuntech plánovat také intervalový tréning?

Umí některý ze sporttestrů na základě stávající kondice navrhnout optimální tréningový plán pro dosažení konkrétního cíle? Například, když se rozhodnu, pro některý konkrétní marathon například 21.10.?

To už bych chtěl asi moc, že jo?:-)

K této otázce mě svádí právě Suunto T4, které plánuje optimální tréning na následujících 5 dní (otázka je jak přesně). Tento tréning je zaměřen na plynulý růst výkonnosti. Myslím si, že by ale nemělo být úplně těžké připravit v rámci softwaru pro PC několik modelových programů, které se pak do tréningového plánu nahrají. Tuším, že u T6 něco takového asi je?

Předem díky za každý názor, přeci jen si nechci kupovat všechny sporttestry, abych si dělal privátní test.

Otázka je jestli by nemělo smysl, že by správci tohoto serveru koupili od každého kousku jeden a provedli detailní test. Sám bych klidně na takový skutečně nezávislý test přispěl. Možná by se našlo vícero lidí, ale dost možná jsem až příliš naivní. Rozhodně by se část takového testu dala refinancovat i následným odprodejem testovaných přístrojů. To už je ale úplně jiné téma.

Takže ještě jednou děkuji každému, kdo se rozhodne něco k tomuto tématu napsat.

Honza

avatar

8Míra8 muž 31.08.2007 19:12:42

Já vlastním suunto t4, je to můj první sportestr. U tohoto sportesteru oceňuju tréningový plán, když budete podle něj trénovat nikdy se vám nestane že by jste byl přetrénovaný(aspoň u mě se to nestalo), tréningový plán je vždy aktualizován po každém tréningu. Nyní však uvažuji o koupi složitějšího přístroje a to konkrétně polar rs800sd, který podle informací který se se dočetl nabízí spoustu pokročilých funkcí. Jinak sem se suuntem velmi spokojen až na vypouklý sklíčko který je náchylný na škrábance. Foot pod bohužel nevlastním a nikdy jsem nevlatnil. Na suuntech je možné plánovat intervalový tréning.

,,Umí některý ze sporttestrů na základě stávající kondice navrhnout optimální tréningový plán pro dosažení konkrétního cíle? Například, když se rozhodnu, pro některý konkrétní marathon například 21.10.?´´ – suunto t4 ne, je zaměřen na plynulý růst výkonnosti.

avatar

Celkem 213 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:52 (2007)

HonzaK muž 31.08.2007 20:38:47

Já vlastním sice jenom Polar RS 200sd, ale jsem s ním velmi spokojen. Myslím si, že RS 800sd je velmi dobrá volba, jelikož velmi často navštěvuji stránky www.polarczech.cz a tam jsem si vždy o konkrétním modelu našel vše co jsem chtěl. RS 800 je velmi nadupaný model, na mě až příliš drahý, je s ním dodávaný software Přesné Posuzování Výkonnosti a tam se vyřádí každý kdo chce zvyšovat svou kondici nebo se připravovat na nějakou akci. Já ovšem nehodlám investovat tolik peněz do něčeho co dělám jenom pro radost a dobrou kondici. Další informace se dají sehnat u autorizovaného servisu „allsystem“. Hodně zdaru při výběru.

avatar

Bes muž 24.10.2008 07:50:25

[quote=HonzaK]Já vlastním sice jenom Polar RS 200sd, ale jsem s ním velmi spokojen. Myslím si, že RS 800sd je velmi dobrá volba, jelikož velmi často navštěvuji stránky www.polarczech.cz a tam jsem si vždy o konkrétním modelu našel vše co jsem chtěl. RS 800 je velmi nadupaný model, na mě až příliš drahý, je s ním dodávaný software Přesné Posuzování Výkonnosti a tam se vyřádí každý kdo chce zvyšovat svou kondici nebo se připravovat na nějakou akci. Já ovšem nehodlám investovat tolik peněz do něčeho co dělám jenom pro radost a dobrou kondici. Další informace se dají sehnat u autorizovaného servisu „allsystem“. Hodně zdaru při výběru.[/quote] Do konce tohodle mesice maji v Allsystem slevu 16% na nove RS800 na www.polarcz.com

avatar

Vresina

Celkem 25 km
Minulý měsíc 0 km

ce-la-veq muž 28.10.2008 12:13:28

Ahoj, mám Suunto t4 s FOOT a PC PODem. Jsem s nima spokojený vše pracuje spolehlivě. Foot pod drží na botě dobře a měří vzdálenost na desetinu km. Společně s neodolatelným designem to je to správná volba.

avatar

Praha 4

Celkem 3067 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:00 (2008)
půlmaraton: 1:40:52 (2007)
maraton: 3:36:00 (2008)

jirka.strang muž 29.10.2008 15:25:09

Ahoj, měl jsem 400SD, nyní mám 800 G3 a musím říct, že je fakt dobrý, je fakt, že některé funkce nevyužiju, ale je to takový elektronický trenér…doporučuji !

Motto: když nemůžeš běžet tak jdi, když už nemůžeš jít tak lez, když už nemůžeš ani lézt, tak se klidně i plaz, jen to nikdy nevzdávej!Dean:)
avatar

Zlín

rajca žena 30.10.2008 21:14:34

Nejsem sice zrovna běžec, ale běhání je pro mě doplněk tréninku. Jsem hlavně plavec a potápěč, takže potřebuju, aby mi sportester fungoval minimálně v bazéně, ideálně i aspoň do 15m hloubky. Tady jsem se dozvěděla, že Suunto T4 je sice vodotěsné, ale ve vodě neměří. Tím pádem je pro mě nepoužitelný. Víte někdo, jak to mají Polary (např. AXN 300), a jestli to má T6 stejně jako T4? děkuju za rady

avatar

Milevsko

Celkem 3094 km
Minulý měsíc 0 km

Řehoř muž 30.10.2008 23:42:14

Já mám Polar RS 800sd od února 2007 a jsem s ním nadmíru spokojený. Umí všechno, co potřebuju. Fakt je, že je to cenově docela palba, ale kdo je ochotný to investovat, určitě nebude litovat. Takže co všechno měří si můžeš zjistit na netu. Moje zkušenosti:

hodinky — výborně se nosí, jsou sice větší, ale na ruce sedí perfektně díky svému „zahnutému tvarování“. Baterka v nich vydrží při denním trénování asi rok (záleží na délce, já běhám průměrně 1 a čtvrt hod. pětkrát týdně). Vypuklé sklíčko je náchylné na poškrábání, je dost měkké, takže dávat na to bacha, protože nový předek těchto hodinek vyjde, pokud si dobře vzpomínám, na 1300. Tlačítka jdou docela ztuha, což je výhoda proti nechtěnému zmáčknutí, ale když je člověk mačká chtěně, tak to je vopruz. Jinak přenos dat do PC je přes IrDA, což funguje rychle, ale ve Vistách je problém, že po určitých aktualizacích tréninkového software Polar Pro Trainer to prostě přestane fungovat. Takže doproručuji si zazálohovat z Program Files adresáře běhající verzi, kterou v nouzi přeplácnete nepovedený update. Další věc je, že se mi po necelém roce přeškubl pásek, koukal jsem, že by bylo lepší to vyřešit bytelnějc. Ale když se k tomu člověk chová slušně, mělo by to vydržet. Jinak nový pásek včetně dopravy vyjde na více jak 600 Kč :-o

hrudní pás — standardně dodaný popruh mi byl malý, ale rok jsem s ním běhal vytažený na maximum. Pak jsem si koupil větší (asi 400 Kč) a pak jsem zhubl, takže by mi ten standardní seděl už dobře. Tak mám dva. :-) Jinak baterka mi v tom vydržela rok a půl a jde vyměnit doma, což jsem udělal… Ale raději bych to doporučil svěřit servisu, který garantuje vodotěsnost.

footpod — super věc. Když si to zkalibrujete, je velmi přesný (moc jsem to nezkoumal, ale tak asi ± 200 m na 10km není problém dosáhnout). Samozřejmě záleží na každé změně boty, když si koupíte nové boty, je třeba kalibrovat. Já bych chtěl, ale mám jiné starosti, takže mi to klidně na té samé trase udělá rozdíl na 10km i 500m, což je rozdíl v čase o 2 minuty a to už demotivuje, když zaběhnete tutéž trasu podruhé jakoby mnohem pomaleji. Jinak lze nastavit dva druhy bot a mezi nimi před tréninkem přepínat… Baterka mi vydrží s mojím tempem tak asi 3–4 měsíce a pravidelně si ji měním sám…

Jinak, co mi zde chybí je to, co nabízí Garmin — virtuální tréninkový partner. Ale to je asi věc, která je určena, myslím, spíš jako motivace pro rekreační sportovce, Polar motivuje holt jiným způsobem … :-) A poněvadž rekreační sportovec jsem, měl jsem tímto při koupi sáhnout spíš po Garminu :-o, ale to jsem o těchle strojcích v té době nevěděl skoro nic… Tak tolik mé zkušenosti. Kdyby byl ještě nějaký dotaz, tak odpovím, budu-li vědět…

Motto: Anima Sana In Corpore Sano -- V zdravém těle zdravý duch
avatar

Brno/Havířov

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:27 (2010)
půlmaraton: 1:26:57 (2010)
maraton: 3:14:26 (2007)

forest muž 30.10.2008 23:59:53

k té vodě (zkušenost s S625X): signál se sice ve vodě přenáší, akorát je problém vyřešit pás. Jindy, než když jsem plaval v neoprenu, to ukazovalo blbosti – asi podtéká vrstvička vody a elektovýboj srdce je už neměřitelný (toť má teorie).

Motto: Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími.
avatar

Milevsko

Celkem 3094 km
Minulý měsíc 0 km

Řehoř muž 31.10.2008 10:51:55

Podle mě je problém někde jinde. Podtékající vodu pod pás by člověk vyřešil tím, že by ho pevněji utáhl kolem hrudníku, samozřejmě o trochu :-) Ovšem přenos dat z pásu do hodinek probíhá, pokud vím aspoň u Polaru, na frekvenci 2.4 GHz. To je myslím stejná frekvence jako má třeba bluetooth. Voda však tvoří pro tyto vlny dost hustou překážku, útlum i na tom metru mezi hrudním pásem a rukou se sporttesterem už je příliš vysoký. Takže si myslím, že plavecké strojky musí užívat jiné přenosové frekvence…

Motto: Anima Sana In Corpore Sano -- V zdravém těle zdravý duch
avatar

slunitko žena 31.10.2008 11:11:13

Já mám asi půl roku Suunto t4 s foot podem. Jsem s ním velmi spokojená, běhám 5× týdně kolem 50 minut. Foot pod kaliburuju na oválu, ale běhám většinou v terénu, takže nevím, jak reaguje na běh z kopce a do kopce. Baterka vydrží cca 3 měsíce, ale v pohodě ji vyměním sama. V hodinkách jsem nechávala měnit baterku teď, vydržela asi půl roku, což mě překvapilo, čekala jsem delší čas, ale asi to dost žere, když je zapnutý foot pod. V hrudním pásu je baterka zatím v pohodě… Hodinky se mi nosí dobře,jsou to sice velké cibule a já mám úzké zápěstí, ale mají dobrý pásek, takže jsou akorát. Pořídila jsem je na jaře dohromady s foot podem, stály něco pod 8 tisíc, ale ten komplet se dá pořídit i levněji. Slyšela jsem velmi dobré reference na PC pod, dobře prý vykreslí graf tréninku a na počítači pak naplánuje následující trénink.

avatar

Brno/Havířov

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:27 (2010)
půlmaraton: 1:26:57 (2010)
maraton: 3:14:26 (2007)

forest muž 31.10.2008 11:29:54

Řěhoř: tak mi pak vysvětli proč v bazénu mi málem popraskaly žebra, jak jsem to dotáhl na maximum, a nefungovalo? A proč mám (resp. měl jsem – odešel mi HDD) z plavání v neoprenu krásný graf, ve kterém jde vidět, kdy jsem zvolňoval a kdy plaval rychleji (odmačkané mezičasy)? ;)

Motto: Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími.
avatar

Praha 4- Písnice

Celkem 167476,34 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:32:53 (1983)
půlmaraton: 1:14:34 (1986)
maraton: 2:33:20 (1984)

cernyvac muž 31.10.2008 11:33:56

Já mám taky doma Suunto T4 + hrudní pás + Food pOd, teď jsem spokojen, ale mám druhý FP (v záruce vyměněnej) a druhý hrudní pás) jinak plus mínus měří TF v pohodě, vzdálenost je dobré občas kalibrovat,. Co se jim ovšem nedaří jsou šroubky u FP protože jsou z plastu a po několika výměnách baterie (1 AAA) se strhnou závity, já už mám za rok asi čtvrtou čepičku, dobré zkušenosti mám se servisem v Brně Finnsub, pracují rychlwe a spolehlivě. Takže mohu víceméně doporučit io přes počáteční peripetie. Rada – do FP se mi osvědčili dobíjecí AAA. Nezkoušel jsem k tomu PC POd ale možná ho také zkusím, avšak údaje, které jsou uložené v „cibulích“ stačí…

avatar

Milevsko

Celkem 3094 km
Minulý měsíc 0 km

Řehoř muž 31.10.2008 12:00:30

[quote=forest]Řě­hoř: tak mi pak vysvětli proč v bazénu mi málem popraskaly žebra, jak jsem to dotáhl na maximum, a nefungovalo? A proč mám (resp. měl jsem – odešel mi HDD) z plavání v neoprenu krásný graf, ve kterém jde vidět, kdy jsem zvolňoval a kdy plaval rychleji (odmačkané mezičasy)? ;)[/quote] Nevím… Svůj post jsem psal na základě toho, co jsem vyčetl v návodu k použití Polaru, kde se varuje před použitím sporttesteru při plavání ve vodě (přenosová frekvence 2.4 GHz je tam uvedena) a dále ze svých znalostí elektrotechniky… Abychom se o těchto věcech bavili na nějaké solidní úrovni, tak bychom si o těchto přístrojích něco museli zjistit a načíst. Takže jsem to psal tak nějak na základě odhadu. Ale co je fakt je to, že ve vodě se prostě signál z hrudního pásu a to konkrétně WearLink-u od Polaru bude přenášet mizerně a to díky zmíněné použité přenosové frekvenci…

Motto: Anima Sana In Corpore Sano -- V zdravém těle zdravý duch
avatar

Zlín

rajca žena 31.10.2008 15:39:06

A má někdo zkušenost s T4 a T6 ve vodě? Ať už s neoprenem nebo bez :)

avatar

Japonsko - Furukawa

Celkem 653 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 1:00:00 (2008)
maraton: 5:34:48 (2009)

jaadro muž 04.11.2008 13:40:24

ja mam RS 400SD. Zkousel jsem ho i ve vode (v bazenu) a s prenosem jsem nemel vetsi problemy. Obcas se stavalo, ze 5–10s vynechal, ale jen zridka… Navic toto se mi stava i na suchu pri behu…
Jinak v soucasne dobe se mi porouchal pasek, tak prosim, ma-li nekdo napad, kde sehnad naradni, dejte mi vedet.. Dik

Motto: Pobyt v Japonsku dozene k behani i cloveka, ktery je svym zalozenim antisportovec (-:
avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 04.11.2008 15:32:43

S T6 jsem vloni plaval ve štafetě na Moraviamanovi a bezproblémů fungovaly pouze stopky. Hodnoty TF ukazovaly naprosto nesmyslné. [quote=rajca]A má někdo zkušenost s T4 a T6 ve vodě? Ať už s neoprenem nebo bez :)[/quote]

avatar

Milevsko

Celkem 3094 km
Minulý měsíc 0 km

Řehoř muž 04.11.2008 23:03:13

[quote=jaadro]Jinak v soucasne dobe se mi porouchal pasek, tak prosim, ma-li nekdo napad, kde sehnad naradni, dejte mi vedet.. Dik[/quote] http://www.polarservis.cz/servis/ je to allsystem, jediný autorizovaný servis Polaru u nás. Když se mi přeškubl pásek před rokem, tak jsem jim napsal a v maximálně rychlé době ho měl doma. Mám RS 800, což myslím, že má skoro stejnej pásek… Takže počítej cenu necelých 500 K + doprava…

Motto: Anima Sana In Corpore Sano -- V zdravém těle zdravý duch
avatar

Celkem 2146 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 2:15:05 (2008)

bazaji muž 26.11.2008 14:38:44

Já jsem měl t4 a teď vlastním t6. Food pod funguje bezvadně, při plavání hrudní pás nefunguje. Mám zkušenost i bike podem aten můžu taky doporučit. Výrobce ho doporučuje na silniční kola, ale já s ním jezdím MTB a v poho.

Nalezené položky: 19 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.