Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Vracející se bolest kotníku

Vracející se bolest kotníku

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Celkem 16,8 km
Minulý měsíc 0 km

Hanka T. žena 26.04.2015 22:04:35

Dobrý den, byla bych velmi vděčná, kdybyste mi někdo poradil s následujícím problémem: zhruba před měsícem mě při jednom kratším výběhu začalo trochu bolet ve vnitřním pravém kotníku, nebo spíše nad ním. Nebyla to však bolest nějak limitující aktivitu, tak jsem normálně sportovala dál v naději, že to rozhýbu, ale po týdnu se to docela zhoršilo, tak jsem následující 4 dny vynechala běhání a pak začala beachvolejbalem a tenisem.
Po týdnu jsem ale šla znovu běhat a po čtyřech kilometrech jsem musela běh přerušit, protože se ozývala přímo bodavá bolest. Od té doby jsem neběhala a zkoušela kotník tejpovat a ve čtvrtek jsem navštívila ortopeda, který mi řekl, že se jedná o namožené šlachy. Říkal také něco o malém zánětu, ale vyjádřil se dost nespecificky a předpsal mi sprej Prontoflex. Ještě ten den jsem ale po dohodě s oním lékařem běžela 5ti kilometrový běh (řekl, ať to zkusím), a kotník byl úplně v pořádku, nic mě nebolelo, jen další den ráno. Nechávala jsem to radši tedy znovu v klidu, zařadila jsem k beachi inline brusle a kolo, a všechno bylo v pořádku. Včera jsem ale šla znovu běhat, jen nějakých 7 kilometrů na rozjezd, a dnes mě kotník znovu trochu bolí. Nevím, co s tím, bolest je opravdu jen mírná, ale znervózňuje mě, že se stále vrací, i po tom, co prakticky měsíc skoro neběhám…začíná mi připadat, že už je to možná i psychosomatické, pořád kotník sleduju…nemáte s tím někdo prosím zkušenosti? :-?

avatar

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:05 (2009)
půlmaraton: 1:44:15 (2013)

prema.cech muž 27.04.2015 14:17:54

>> Hanka T., 26. 04. 2015 22:04:35

ahoj, no, zkušenosti.. Procházím si něčím podobným, naposledy jsem pořádně běžel 3.10.2014. Zpočátku to vypadalo na pohodu, nakonec to pohoda moc není, klasika – zánět chodidla, který se dlouhodobým přetěžování trochu přemístil teké do vnitřní strany kotníku – včetně nějakého zánětu svalového obalu. Zpočátku mě to hodně štvalo a pořad jsem řešil, zda jít lehce běhat zítra, nebo pozítří. Teď to neřeším a už si jen říkám, zda za měsíc, nebo za 2. Jak toto zlepšit? Zařadit jiné pohybové aktivity, které nevadí na postižené místo, pořádně s tím cvičit. Posledního půl roku chodím pravidelně plavat (cca 3× týdně) – plavání ideální, pohybový aparát není vůbec zatížen. V Posledních cca 2 měsících (březen, duben) zařazuji nevíc ještě inline (zatížení oproti běhu minimální, kotník drží v jedné pozici), v poslední době kolo (pozn. na brusle ideální Ladronka večer – s čelovkou. Nikdo tam není, resp. max pár lidí). Ale platí, že protahovat, protahovat, protahovat. Kotník/chodidlo se evidentně lepší, bohužel většinu dne člověk tráví v nevhodné obuvi a na regeneraci fakt není čas. To neřeším to, že chodíme ještě pravidelně tančit (společenský tanec), kde jsou boty hodně debilní (co se týče chodidla). Je mi jasné, že pokud bych jen regeneroval a protahoval a nedělal nic jiného, už bych to dávno neřešil. Ale na to fakt není čas. Opravdu neběhám, když jsem to 2× zkusil (prosinec, únor), vždy se to opět vrátilo o několik měsíců zpět). P.s. k ortopedům již nechodím. Jestli začnu běhat za půl roku je mi celkem jedno. Důležité je sportovat dlouhodobě pro zdraví a ne se zničit a navždy skončit jen kvůli tomu, že něco urychlím a opětovně přeženu.

avatar

Celkem 16,8 km
Minulý měsíc 0 km

Hanka T. žena 27.04.2015 20:02:52

>> prema.cech, 27. 04. 2015 14:17:54

Já mám právě ten problém, že nedokážu nic nedělat – bolí mě to jen trochu, ale pokaždé se to vrátilo, i když jsem si dala několik dní pauzu… 8-O Nevím, jestli má cenu zkusit třeba na dva týdny vysadit běh a podobbné aktivity (ale například u tenisu to půjde těžko, právě nám začala sezóna týmových turnajů :-()a čekat, jestli to pomůže…?

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.