Príprava na skúšky
robo991
18.03.2008 09:45:31
Dobrý deň poprosil by som Vás o pomoc keďže som tu začiatočník. Mám 28 rokov. Už asi mesiac sa pripravujem na skúšky kde budem mať beh na 12min. Keďže som niekedy hrával futbal a neskor bol futbalový rozhodca podobne testy som už zažil. Teraz som to začal brať vážnejšie a beh som si začal aj užívať. Jednoducho ma to chytilo a teraz behám rád a nechcem prestat ani po skúškach. Chodím už asi mesiac behať každý druhý deň asi tak 3–4 km. Snažím sa úvodných 12 min. zabehnúť čo najrýchlejšie a potom zvyšné minúty trošku voľnejším tempom. Mrzí ma to, že väčšinu behu bežím do kopca (behám asi 800 m ovály) a v jednom mieste je potom schodisko cez ktoré zbehnem dole. Ale to mám aspoň na orientáciu koľko približne zabehne za 12 min. Smolu mám v tom, že sídlisko je orientované na kopci takže trochu je to problematické. Veľmi by som bol rád keby ste mi poradili ako si zlepším rýchlosť. Do skúšok mám ešte nejak 3 týždne. Po skúškach sa chcem preorientovať na dlhšie behy myslím že to je niekde popísane ako postupovať. Trápi ma len to obdobie do skúšok lebo človek chce stále a stále viac aj keď sa nebojím že nezabehnem ale bol by som rád keby som zabehol približne 2900 – 3000 m za 12 min teraz zabehnem nejakých (2600 m). Snažím sa už dýchať nosom a vydýchavať ústami pri behu. Behanie kombinujem s plávaním tiež každý druhý deň. Ďakujem
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.