Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecké závody » Pařížský maraton

Pařížský maraton

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Vlašim

Celkem 10930 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:51 (2009)
půlmaraton: 1:29:44 (2009)
maraton: 3:26:19 (2010)

tuma muž 07.04.2008 13:11:49

Nevíte náhodou někdo z kolegů běžců jakým způsobem je možné se přihlásit na Pařížský maraton 2009? Stránky na Internetu, startovné, kde je možno se ubytovat.. Uvítám i zkušenosti z dřívějších ročníků. Díky za odpovědi.

Liberec

Celkem 11210 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:28 (2016)
půlmaraton: 1:16:15 (2011)
maraton: 2:47:01 (2010)

bedrich muž 07.04.2008 13:18:20

http://www.parismarathon.com/

Jinak jediny co sem si vsim, tak chtej poslat papir od doktora nebo naky potvrzeni ze ses zdravej, ubytovani sezenes na netu, je to pariz, tam toho sou tuny, ale kazdopadne registrace pres web, ale na tu je jeste cas:)Bezelo se to vcera takze to vidim tak od leta nejdriv.

Nový Vestec

maraton: 3:06:31 (2005)

sam muž 07.04.2008 13:46:10

Běžel jsem v roce 2005. Bedřich má pravdu. Registrace je přes internet, občas se koukni, jestli ji otevřeli. Umístění do koridorů jsou podle uvedeného času, kde se uváděl i konkrétní závod, kde jsi ho dosáhl. Při počtu 35000 běžců to je vcelku důležité, i když start je široký a rozběhlo se to vcelku slušně. Pořadatel požaduje potvrzení o způsobilosti běžet maraton od lékaře s razítkem. To jsem tam zasílal „naskenované“ e-mailem a na presentaci měl v originále. Ubytování je v Paříži dost, ale vyplatí se je přes web zajistit s dostatečným předstihem. Na jaře začíná turistická sezona a pokud chce člověk něco s rozumnou cenou, není dobré to nechat na poslední chvíli.

Motto: http://skyrunning.cz

Praha

Anyz žena 09.04.2008 21:56:55

Ahoj
Ja jsem bezela v Parizi vloni – maraton i pulmaraton a oba ty zavody rozhodne doporucuju, je pri nich super atmosfera, Francouzi umi fandit :-). Registrace na maraton se otevira uz na podzim, snad nekdy v zari – prubezne se na jejich stranky divej a nezapomen se prihlasit co nejdriv, abys vyuzil nejlevnejsiho startovneho (kole 70 eur, pokud si dobre pamatuju) a taky abys to vubec stihl, v Parizi chce bezet spousta lidi a limit 35 000 ucastniku je hodne rychle naplnen.
Francouzi vyzaduji potvrzeni od doktora o zdravotnim stavu, na internetovych strankach najdes jeho verzi va francouzstine, tu si muzes prepsat a predlozit doktorovi, ktery ti na ni da razitko (ale muzes si to napsat sam anglicky a taky ti to projde). Doporuceni muzes bud poslat, nebo ho predlozis v expu, az si budes vyzvedavat startovni cislo.
Na internetu funguje kontrola registrace, takze jeste pred odjezdem si muzes overit, jestli je vsechno v pohode. Ted k zavodu – jak uz jsem napsala, atmosfera je uzasna, organizace je o neco horsi … loni napriklad nebyly satny – start i cil je na Avenue de la Grande Armée, u Vitezneho oblouku, tam nemas sanci se nikam schovat, posadit se… do koridoru se bezci radi podle barevnych startovnych cisel – to ti prideli podle osobaku, kontroly jsou dusledne, takze nikdo nema sanci se dostat nekam, kam nepatri. Jen doporucuju se do koridoru procpat s dostatecnym casovym predstihem, Elysejska pole jsou sice siroka, ale dav je vetsi a silnejsi. Bezci s vyssim startovnim cislem si s tim ale nemusi lamat hlavu, protoze budou mit na startu velkou casovou rezervu (ja se ke startovni care dostala cca za 6 minut). Doporucuje vybehnout s lahvi v ruce, protoze na prvnich obcerstvovackach je neuveritelna strkanice – pro mensi a hubenejsi postavy az o zivot. Dale bych pak moc nespolehala na zasobovani vodou – na 35 km jim ke konci dosla … bezeli jsme pri 28 stupnich … jeste ted mi pri vzpomince beha mraz po zadech. Pocasi je dalsim zadrhelem – Pariz je velmi horke mesto, v kombinaci se smogem se v ni nebeha zrovna moc dobre. Trat zprijemnuji dva lesiky a jeden tunel (ukryt pred palicim sluncem), neni uplne nejrovnejsi (podbehy pod mosty …), asi jako v Praze. Cipy se pripevnuji na tkanicky, nepadaji …
dal uz me nic nenapada … jako bonus ti sdelim, ze se muzes tesit na opravdu krasnou medaili s Viteznym obloukem a Eifellovkou :-)
Prijemnou zabavu a hodne stesti

TR žena 12.04.2008 09:36:34

Ahoj,

ja jsem se zrovna ve stredu z Parize vratila. Musim rict, ze z maratonu jsem byla nadsena. Vsechno bylo organizacne bezvadne pripravene, obcerstveni bylo dost, na 30km byla dokonce moznost kratke masaze nohou. Mozna jedine co bych jim vytkla je, ze na startu nebylo dostatek zachodu, takze si asi dokazes predstavit co se tam delo. :) Se smogem jsem problem nemela. Prvnich 10 km se bezelo mestem, dalsich 10 parkem a pak zpatky do mesta. Vsude byla spousta lidi – jak tech zavodicich tak tech fandicich a vyborna atmosfera. Urcite nepodcenuj to lekarske potvrzeni, protoze oni te bez toho opravdu zavodit nenechaji. Co se ubytovani tyce, tak jsme bydleli na Montmarteru ve dvouhvezdickovem hotelu a byli jsme spokojeni. Pokoj na jednu noc vysel cca na 60 EUR.

Pokud budes mit nejake otazky urcite dej vedet.

Hezky den,

T.

Brno

Celkem 5681 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:36:10 (2009)
maraton: 3:28:59 (2007)

vl001 muž 13.04.2008 20:07:59

Vida, zdá se, že nás bylo v Paříži víc :) Nechodí sem i zřejmě český běžec, který běžel v cyklo dresu se znakem Škoda?

Jinak pro zájemce můj popis Pařížského maratonu je zde:

http://vl001.blogspot.com/…08-long.html

Stříbro

saki muž 15.03.2009 18:50:30

Ahoj, Maraton v Paříži se blíží (5.4.), chystáte se někdo? My jedeme 3 z Plzeňska, doufám že to vyjde a trochu se povede počasí. Máte někdo ještě nějaký zkušenosti, rady, postřehy…z minulých ročníků, kromě výše uvedených (skvělý popis na blogu od vl001) díky

Motto: SAKI
Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.