Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Sporttestery a deníky » GARMIN FR50 + FootPod + Heart

GARMIN FR50 + FootPod + Heart

Nalezené položky: 25 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Brno

10 km: 0:53:55 (2011)
půlmaraton: 1:54:57 (2011)
maraton: 4:25:01 (2011)

dape muž 06.05.2008 12:17:45

Jak jsem kdysi v zime slibil, ze napisi prvni poznatky, tak cinim opozdene, ale prece.

Delsi dobu jsem se rozhodoval nad mericem tepovky a pozdeji i vzdalenosti. Vahal jsem mezi modely SUUNTO, GARMIN FR50 a GARMIN 305. Vzhledem k velice zajimave cene a moznostem jsem se jednoznacne rozhodl pro FR50 v kompletni vybave. Produkt jsem mel zakoupeny od prazske firmy PICODAS, ktera se specializuje na produkty Garmin (pozn.: neni to reklama, nic z ni nemam a ani nejsem v zadne uzke souvztaznosti s firmou Picodas, ale vzhledem v velmi dobremu (ochotnemu a profesionalnimu) pristupu ji jednoznacne doporucuji – i pro mimoprazske).

Vybava: hodinky FR50, krokomer FootPod a meric tepovky HRT.

Mel jsem moznost to testovat od zacatku ledna.

Sve poznatky postupne shrnu v nasleudjici body:

1. Kalibrace Kalibraci je vhodne provezt na nejakem rovinatem okruhu s delkou minimalne 400m, cim vice, tim lepe, presnost se zvysi. Jak jsem se zprvu obaval, ze delku bude urcovat podle prumerneho kroku krat pocet kroku, tak to neni pravda!! Nastesti je to velice chytry strojek.

2. Presnost mereni Po zkalibrovani a pripadne dalsim jemnejsim prenastavenim delka sedi perfektne. Na 10 km okruhu v lese, z kopce i do kopce se jednotlive behy od sebe odlisuji o cca max. 30 m, coz povazuji za super vysledek. Stejneho vysledku tezko v lese dosahnete s GPS Garmin 60CSx, se kterou jsem to i porovnaval. Pri zkusebnim behu brneskeho pulmaratonu, kde oficialni delka je 21,098 km jsem mel namerenou vzdalenost 21,150 km, t.j. odchylku 52m!!

3. Interference Interference neboli moznost ovlivneni jinym zarizenim stejne nebo jine znacky, popr. dalkovym vysokonapetovym vedenim jsem nezpozoroval. Dokonce jsem byl prekvapen, ze i na startu brnenskeho pulmaratonu, kde se to hemzilo polarama, radarovymi merici vzdalenosti,a jinymi zarizenimi jsem nezpozoroval zadne zavahani a hodinky stale ukazovaly to, co mely a co se od nich ocekavalo.

4. Vodotesnost, pocasi Absolutne zadny problem jak v desti (FootPod, FR50) tak vliv chladu, horka, vse funguje jak ma.

5. Funkcni vyuzitelnost Hodinky nasadite na ruku, kolem hrudi HRT (meric tepovky) a na botu sondu (FootPod). Zmacknutim dvou tlacitek se zarizeni vzajmene propoji a muze se vyrazit. Mereni se odstartuje zmacknutim tlacitka START. jinak funkce nabizi hodne srovnatelne s jinymi zarizenimi, mohu dodat ale, ze jsem predtim mel od Herwisu jejich model (uz nevim, jakse jemnuje) s mericem tepovky. Odchylky byly znacne, zde vse naprosto sedi. Meric kalorie je sparovan s FootPod (coz je presnejsi nez pres HRT) a opet odchylky od jednotlivych treninku jsou zcela minimalni nebo zadne. Proste Garmin umi. Behem behu je mozne sledovat okamzitou rychlost (napr. min/km, okamzitou tepovku a jine). Zejmena jsme byl prijemne prekvapenej tim zobrazenim min/km, kde si clovek behem behu hlida svoji rychlost (mam pocit, ze prumeruje poslednich cca 5–10 sek) a nenecha se oklamat svymi zcela subjektivnimi pocity. Fakt prijemne.

5. Analyza Po dobehu se jen priblizite ke svemu PC (na cca 5m) a data se automaticky presypou do (u mne Garmin Training Center) kde je mozne videt ruzne grafy v zavisosti na case, vzdalenosti, tepovky, rychlost. Rovnez pripojena tabulka ukaze casy v jednotlivych kolech (nebo u mne v nastavene delce 1 km), pruimerne rychlosti, maximalni, tepovky, kadenci, proste vse co clovek chce videt. Vse po jednotlivych kolech nebo dohromady. Rovnez je mozne si v Garmin Training Centru udelat adresarovou strukturu a behy si radit dle kategorii. Zaroven SW vypisuje v danem bloku prumerne hodnoty, vzdalenosti, …, fakt dumyslne.

6. Co postradam, minusy

  • soucasne zobrazeni vice udaju na displeji, napr. rychlost a tepovka, ale zde je to cekem diskutabilni vzhledem k citelnosti malych udaju, takze zde vlastne nedostatek je i kladem
  • nemoznost tisknout a exportovat grafy z Garmin Training cetra, nemoznost porovavat soucasne vice behu (2 behy lze porovnat vzajemne, ale uz ne 3 a vice)

7. Vyhody

  • presnost
  • vodeodolnost
  • neintereruje s ostatnimi zarizenimi
  • snadna prenositelnost udaju do PC (bez jakehokoliv mackani tlacitek, proste nic), samo a spolehlive
  • jendoducha a snadna obsluha a nastaveni
  • moznost exportu dat z Garmin Training Centra do Excelu

Tak to bylo jen tak v kratkosti postrehy, co jsem behem 4 mesicniho pouzivani. Jsem pripraven zodpovedet jakokoliv dotazy na adrese: david.pejchl@volny.cz

avatar

Praha 6

Celkem 1671 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:43:16 (2008)
maraton: 3:45:43 (2008)

KamilSeidl muž 15.05.2008 15:33:20

Skvely prispevek. Skoda, ze neni anketa na hodnoceni. 5 * :-)

Mel bych nekolik dotazu:

  1. tak zajimava cena byla jak (=kolik) moc zajimava ? ;-)
  2. pri pripnuti HRT na hrud neni neprijemne? (nevim, jestli je to standardi reseni, zadny tepomat zatim nemam)
  3. jak se presne urcuje ta vzdalenost?

Jeste jednou diky za clanek!

Motto: Běž!
avatar

Prostějov

Celkem 16209 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:43:46 (2008)
maraton: 3:45:27 (2009)

Skare muž 15.05.2008 20:11:02

Připojuji se ke KamilSeidl – recenze výborná. Uvažuji o pořízení Garmin Forerunner 305 právě kvůli měření vzdáleností, protože tomu krokování nějak nevěřím. Také mě tedy zajímá, jak se měří vzdálenost když ne průměrným krokem. Zkusil jsi měřit dvě půlky – jednu do kopce, druhou s kopce a poměřit chybu těchto výsledků? Pokud budou skoro stejné, pak můžeme mluvit o tom, že přístroj téměř nedělá chybu. Jinak je to shoda okolností. Díky.

avatar

Brno

10 km: 0:53:55 (2011)
půlmaraton: 1:54:57 (2011)
maraton: 4:25:01 (2011)

dape muž 16.05.2008 20:36:51

ODPOVED:

*Mel bych nekolik dotazu: *1) tak zajimava cena byla jak (=kolik) moc zajimava ? ;-)

to presne nevim, cenik maji vyveseny na www.gpscentrum.cz, nejlepe osobni domluvu Zajimava byla hlavne tak v porovani se SUUNTO, …, kde platite v podstate dvojnasobek za stejnou kvalitu

*2) pri pripnuti HRT na hrud neni neprijemne? (nevim, jestli je to standardi reseni, zadny tepomat zatim nemam)

jak rikam, nejlepe je se zastavit do firmy Picodas, predvedou, ukazi, nicmene popruh sedi perfekte, elasticke natahovaci popruhy jsou dobre a rozhodne kvalitnejsi nez od Xfact (ktere jsem mel predtim). Myslim si, ze garmin je natolik kvalitni znacka, ze si nedovoli udelat spatny vyrobek.

*3) jak se presne urcuje ta vzdalenost?

To mne take zajimalo, kdyz se podivate do jineho vlakna ode mne, tak jsem to sam zjistoval, protoze to bylo pro mne ztezejni. Az po nekolkatym dotazu primo na garmin,com jsem dostal odpoved, ze tam je cidlo, ktere meri zrychleni, dobu mezi dopady (t.j. půocet kroku) a dalsi veci (udajne i sklon nohy, ale to nevim). Na zaklade toho vypocte rychlost a z rychlosti a casu vzdalenost. Nicmene, kdyz bezite clenitym terenem a mate to zkalibrovane na clenity teren nebo rovinaty, sedi to perfektne, odchylka je v desitce metru na cca 20km. Tohoto vyledku nedosahnete v lese se SIRFIII, tedy ani s FR305, protoze stromy. Pokud ale bezote do kopce, vychazi z nejakeho normativniho kroku (dany Vasi kalibraci) a tam se muze stat, ze na cca 1km Vam to ujede trebas o 30m, ale z kopce to zase dorovna. Pokud bezite to stejne do kopce a z kopce,. to je nejhaklivejsi na presnost, tam jsou rozdily samozrejme nejvetsi, hlavne do kopce, protoze kazdy ma trochu jiny styl, jak rikam, tam je odchylka cca 5% (alespon u mne). Nicmene, kdyz si to date do kopce apak z kopce, je to na chlup stejne. Neni to fakt jen stupidni krokomer, ale fakt je to dost presny. Zeptejte se Jecminka ve vlakne 305 nebo nekoho tam, taky si porizovali FootPod a byli prekvapeni tim, jak to sedi. Pri koupi jsem se na to hodne soustredil, V pripade, ze by to byl stupidni krokomer, nebral bych to. Ale neni a je to fakt OK.

Jinak, nechci nic plivat na 305, ale FR50 je fakt vodotesna, 305 neni.

avatar

Praha 9 - Prosek

Celkem 262 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 1:09:17 (2007)

Běhouš muž 17.05.2008 10:44:37

[quote=dape]*1) tak zajimava cena byla jak (=kolik) moc zajimava ? ;-)

to presne nevim, cenik maji vyveseny na www.gpscentrum.cz, nejlepe osobni domluvu Zajimava byla hlavne tak v porovani se SUUNTO, …, kde platite v podstate dvojnasobek za stejnou kvalitu[/quote] Na té stránce, co uvádíš, mají cenu 5.000 Kč a žádnou další slevu jsem nenašel. Obdobná sada Suunto (T3 + footpod) stojí 7.000 Kč a pokud máš zákaznickou kartu v některé síti sportovních prodejen, můžes dostat slevu 7%, takže tě to vyjde na 6.500 Kč.

Jinak já nemám (zatím) ani jedno, protože běhám většinou v průměru stejnou rychlostí, a ještě mě nikdo nepřesvědčil, že přesnost měření vzdálenosti krokoměrem nebo GPS je nějak výrazně vyšší než když si změřím čas a vynásobím ho svou běžnou rychlostí. Krokoměr jsem nezkoušel, ale zkoušel jsem dvě různé GPS najednou, a na 10 km se od sebe lišily o 800 metrů, což je u mě stejná nebo ještě o něco větší chyba než metoda „svt“ (tj. rychlost krát čas).

avatar

Brno

10 km: 0:53:55 (2011)
půlmaraton: 1:54:57 (2011)
maraton: 4:25:01 (2011)

dape muž 17.05.2008 13:41:29

Jak jsem dříve napsal, není to fakt krokoměr, ale něco víc. Je fakt, že na pravidelných bězích cca 10 km mám vzájemnoou odchylku do cca 30m, coz obycejným krokoměrem není možné dosáhnout. Pokud porovnávám stejnou trasu mezi poli s FootPod a GPS (sirfIII) shoduje se to na cca par metrů, v lese je odchylka vetší a je to dáno tím, že i sirfIII má v lese horší příjem. Přece jenom stálá odchylka EPE=5m nebo tak nějak může nadělat na cestě zuby a nebo ji pořádně vyhladit, takže se to pak může lišit. Ale i v lese jsem neměl vůči GPS 60CSx větší ochylku než cca 100m na 10 km. Jsem prostě spokojen s FootPod. Co je navíc super je to, že fakt domů přiběhnete a samo se to nalije to PC, nemusíte nic ztahovat, přepisovat, nic. Prostě paráda. Pak se automaticky v hodinkách uvolní paměť na další. V žádném případě bych to nesrovnával se SUUNTO – viz příspěvěk výše, protože SUUNTO nic takového v ceně srovnatelné nenabízí. Dostanete pod 5000,– Kč nějaký model s HRT, FootPod a bezdrátovým přenosem (USB ANT) do PC vč. training SW? Těžko. Co je fakt další výhoda je, že se to nechytá na žádné dráty s dálkovým vedením, což se mi dříve stávalo. Jsou vodotěsné (aji HRT, aji FR50 aji FootPod.

V časopis eRUN vyšla recenze těchto testerů. Resp. měla to být recenze od M.Škorpila. Spíš to yl malý přehled toho, co je na trhu. Tyto hodinky (FR50) nebyly zařazeny do skupiny běžecké, ale jen fittness. Proč? Protože nebyl k testování FootPod (bez něho nemeří kalorie, vzálenost a i přenos do Garmin Training Centra téměř nedává smysl). Myslím si, že v půlné výbavě je FR50 více než srovnatelný s dražšími modely jiných značek.

avatar

Prostějov

Celkem 16209 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:43:46 (2008)
maraton: 3:45:27 (2009)

Skare muž 17.05.2008 14:45:51

Tak jsi konkrétně mě docela zviklal. Pořád jsem si řešil ten FR305 (teď v e-shopech za cca 7.000,–) a to kvůli měření vzdáleností terénních běhů. Rozhodně si do konce května něco koupím :). Pokud ten FootPod funguje tak vymakaně, jak říkáš, je to rozhodně na zvážení. A taky proto, že např. v MyNavi e-shopu je k mání za 3.820 Kč, což je cena opravdu skvělá. Můžeš prosím dát odkaz na další vlákno, kde píšeš víc? Zajímají mě nastavení několika oblastí tepové frekvence (hlídání) resp. průběžné sledování TF (graf). Umí? V jakém taktu to ukládá? Díky za odpověď.

avatar

Brno

10 km: 0:53:55 (2011)
půlmaraton: 1:54:57 (2011)
maraton: 4:25:01 (2011)

dape muž 17.05.2008 19:33:21

Každopádně doporučuji si to napřed vyzkoušet, myslím, že není úroblemé se domluvit s Picodase, jsou velice vstřícní. Nicméně, co alespoň vím je to, že tento FootPod jde připojit i g 305, takže bprý, když ztratí signál nebo se vypne GPS, tak vzdálenost měří přes FootPod. Hlavní nevhodou FootPod, co alespoň vím je to, že nejde zde dělat výškový profil. Když si celou trasu zanalyzujes v Garmin Training Centeru, a vidis, ze Ti tepovka leze nahoru, rychlost je třebas stejna, premyslis, cim to je. Je to treba tim, ze bezis do kopce, ale to z grafu uz nevyctes. Kdybys mel 305ku, tak tam to vidis na vyskovem profilu. Nainve jsem si myslel, ze si trebas trasu probehnu s 60CSx a nahraju si ji do toho PC SW a pak jen z FootPod tam budu ladovat data, jenze, bud neco delam spatne a nebo mi to proste nejde. Z 60CSx mi njde naladovat data do GTC. Jinak, jeste jednou chjci zduraznit, ze zkalibrovana presnost v romzaitem terenu (jakoby kolecko, start=cil) sedi perfektne, ale trochu se muze lisit cca 5% kdyz bys na zaklade toho bezel JEN do kopce nebo JEN z kopce. Kdyby to byl stupidni krokomer, tak rozdil bude kolem 50%, alespon si to tak myslim u sebe, ze do kopce mam trebas polovicni krok nez po rovnice nebo z kopce. Jelikoz odchylka je mensi nez 50% (a to je), tudiz to musim mit nejakou dalsi inteligenci, jako je zrychleni, skllon nebo co ja vim. U mne FR50+FootPod+HRT bylo zajímave hlavne kvuli tomu FootPod. Pripne se to na botu (nacvakne), je to lehke a po prvnim doslapu se to samo zapne a sesynchronizuje s hodinkaam. Je to lehke, baterky vydrzi dlouho. Co mi vadilo u 305ky je to, ze vydrzi JEN 10 hodin. Takze co kdyz je mas vybite, tak ze ti vydrzi asi 3 hodiny? Risknes to a pujdes a budes riskovat, ze Ti vydrzi-nevydrzi baterky a nebo si to dopredu nabijes? Kdyz jsem si predstavil, ze je budu porad nabijet, tak mne to clekem odradilo. Dalsi vec, 305ky nejsou vodotesne, nejde s nimi plavat, triatlon, … FR50 ano.Dalsio nevyhoda 30řtek je to, ze maji spolecnou baterku GPS a hodiny. Takze kdyz jsi nekde vterenu a dojde Ti baterka, pak ani nevis, kolik je hodin. Celekm stupidne vymysleno. Kdyz bych porovnal cenu 305tek a 405tek, jednoznacne ja osobne bych uz sel do 405tek. Tot muj osobni nazor. Ale samozrejme, nevim, jaks i v tom stoji plary a tak, ale Gamrin jasne vevodi v GPS a na to je u nej spoleh, proto si myslim,ze jak 305 takmi 405 jsou v oblasti GPS super.

… a zde je odkaz na to, jak jsem se ptal garminu, jak to vlastne meri ten FootPod:

http://forum.behej.com/…orerunner-50

avatar

Nové Zámky, Slovensko

Celkem 1170 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:45:28 (2006)

aja muž 17.05.2008 20:13:32

POLAR RS200sd má všetko to čo hovoríš, hoci jeho prenos do PC je dosť kostrbatý. Cena v súčasnosti po uvedení vyšších modelov + zľava je tiež dosť podobná (predpokladám mierne vyššia – ak máš zľavy okolo 6000). Skúsenosti s jeho footpod mám tiež veľmi podobné. Nie je tu problém zobrazovať viacero údajov v dostatočnej veľkosti a ani s vodotesnosťou. Ani s baterkami nie sú nejaké problémy. Hoci ja musím povedať, že s mojim nie som veľmi spokojný.

avatar

Praha 9 - Prosek

Celkem 262 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 1:09:17 (2007)

Běhouš muž 17.05.2008 20:29:26

[quote=Skare]A taky proto, že např. v MyNavi e-shopu je k mání za 3.820 Kč, což je cena opravdu skvělá. <…> Zajímají mě nastavení několika oblastí tepové frekvence (hlídání) resp. průběžné sledování TF (graf).[/quote] To jsi se bohužel přehlédnul, za 3.820 Kč mají model bez měření TF. S měřením TF mají za 4.768 Kč.

avatar

Prostějov

Celkem 16209 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:43:46 (2008)
maraton: 3:45:27 (2009)

Skare muž 17.05.2008 22:18:33

To Běhouš: skutečně jsem se přehlédl :(. No nevadí – tak mě to zase „hodí“ v úvahách zpět k FR305? Uvidím. To dape: díky za další detaily. Tak se budu zmítat dál :).

avatar

Celkem 1517 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:05 (2007)
půlmaraton: 1:46:06 (2006)
maraton: 3:49:59 (2006)

vlado muž 22.05.2008 15:55:25

dape: S akou presnostou meria footpod rychlost – da sa podla toho kontrolovat pri behu? Napr. ak chcem bezat povedzme 5:00 min/km, zvladne rozmedzie ±5s, alebo treba nastavovat vasciu toleranciu?

avatar

Kynšperk nad Ohří

Celkem 5267 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:40:09 (2010)
maraton: 3:41:43 (2011)

schonfeld muž 23.05.2008 21:28:31

Ještě jedno UPOZORNĚNÍ: Garmin Training Center komunikuje se sporttestery forerunner 50 a 405 pouze v systému Windows, podpora pro Apple Mac OsX zatím není, ačkoliv údajně se připravuje. A jak mi sdělili od Garminu, v provozu by podpora pro tento operační systém měla být až od listopadu 2008.

Pro mě osobně je ale u FR 50 celkem zklamání ne zrovna nejpřehlednější nastavení. Jasný, člověk si na to asi zvykne, ale intuitivní funkce si fakt představuji jinak… Rozhodně do této představy nepatří když klávesa view slouží někdy jako enter atd.

Jinak jsem si tu hračku dnes vyzkoušel s footpodem, a k jeho přenosti: bez kalibrace mi to na trase kterou jsem kdysi měřil GPS jako 11,2 km spočítalo 12,95. Sám jsem zvědav, co mi to vyhodí zítra po kalibraci.

Motto: Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom!
avatar

Praha

Celkem 2223 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:08 (2009)
maraton: 3:52:08 (2009)

štěpán_1981 muž 19.08.2008 11:02:02

Ahoj, k narozeninám jsem dostal tento strojek. Tady jsou moje dosavadní zkušenosti:

FOOTPOD: Na okruhu ve Stromovce (podle Google maps cca 1760m) FootPod bez kalibrace naměřil 1690m, po kalibraci měří na vzdálenosti okolo 10km s odchylkou cca 10–30m (ale zatím jsem s ním neběžel v kopcích, tam bude odchylka asi větší).

Na změnu tempa reaguje poměrně rychle, řekl bych tak s odstupem cca 2–3 vteřin. Pokud se „zaběhnu“ na skutečně strojové tempo, ukazuje téměř stále totožnou hodnotu (dnes např. 2km stále za 4:48min/km s odchylkou pouze +/- 2 vteřiny).

FootPod se zapne automaticky při pohybu nohy, po 30min nečinnosti naopak sám přejde do úsporného režimu. Uchycení na botě je naprosto pevné a stabilní, jeho vypadnutí určitě nehrozí. Praktické je, že může být na botě stále, tj. nemusíte ho pokaždé na botu upínat. FootPod je malý (např. oproti Polaru), tenký a lehoučký (myslím že 27g), na botě není vůbec cítit. Celkově mi přijde perfektní a nemám k němu jedinou výhradu.

SNÍMAČ TEPOVKY

Nasazení na tělo je jednoduché, při pohybu nepadá. Měl jsem možnost vyzkoušet i WearLink od Polaru, a čistě subjektivně mi Garmin přišel příjemnější na nošení a stabilnější (ale Polar byl již rok používaný, tj. mohl být volnější). Jinak odezva na změny tepovky je rovněž velmi rychlá, celkově také výborný dojem.

HODINKY

Asi jediné, k čemu mám malinkou výhradu. Konkrétně mi trochu nevyhovuje, jak už to tady bylo zmíněno, že při běhu nejde (nebo jsem na to zatím nepřišel) na displeji zobrazit více údajů. Tj. máte možnost na velkých a přehledných číslicích sledovat např. Vaši tepovku, tempo nebo aktuální vzdálenost s tím, že níže na menších číslicích běží celkový čas tréninku. Osobně bych uvítal, co má např. Polar RS200sd, tj. současné zobrazení více hlavních údajů, např. tempa a tepovky, nebo tempa a vzdálenosti. Pokud vím, Polar umí zobrazit všechny tyto údaje najednou (tempo, tepovku, vzdálenost). U Garminu musíte vždy tlačítkem přepnout na další „hlavní“ údaj. Nicméně mi to jako nějaký zásadnější problém nepřijde – Garmin totiž umožňuje si nastavit zóny pro tempo či tepovku a teoreticky by to šlo řešit tedy tak, že by si člověk nastavil určitou hranici tepovky (např. 165–180 bpm) a na displeji si hlídal pouze tempo s občasným přepnutím na vzdálenost (tu člověk nepotřebuje kontrolovat každou minutu); pokud by byl problém a tepovka šla nad nebo pod zónu, Garmin vás upozorní (symbolem / audio).

Jinak má Garmin ještě funkce AutoLap, to mi přijde hodně praktické, zejména když dost často běhám okruh ve Stromovce. Hodinky jsou lehoučké a pokud můžu soudit, i pěkné.

PŘENOS DAT DO PC

Naprosto super. Trochu mě děsily zdejší diskuse o problematickém přenosu z Polarů přes SonicLink. U Garmina si z webu pouze stáhnete aplikaci a dáte do USB zařízení od Garminu (vypadá jako flashka). Jakmile se dostanete do vzdálenosti cca 3–5m od zařízení (tj. u mě jakmile přijdu z běhu a otevřu dveře), data se okamžitě přesypou do PC a vymažou z hodinek, aby nezabíraly místo (to lze v nastavení změnit).

S Garmin Training Centrem zatím moc zkušeností nemám, neměl jsem čas to podrobněji prozkoumat. Zobrazí vám (i na grafu) uběhnuté vzdálenosti, průměrnou a maximální rychlost (tempo), průměrnou a maximální tepovku, spotřebované kalorie. Já to asi budu využívat hlavně tak, že si budu s odstupem času poměřovat výkony podle tepovky, tj. zda mi bude při stejných bězích tepovka postupně klesat či ne.

Celkový dojem je tedy na 99%. Zvažoval jsem ještě Suunto a Polary, ale v této sestavě jsou cenově někde úplně jinde – Garmin byl přes behshop.cz v akci za 4.200,– Kč (navíc u Polaru je mnohem větší FootPod, potencionálně problematický přenos dat, u Garminu lze všechny baterie měnit uživatelem, atd.)

Pokud v průběhu času zjistím něco podstatného (např. slabou výdrž baterií atd.), dám sem vědět.

Ať Vám to běhá, Štěpán

avatar

Celkem 1143 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:37 (2012)
půlmaraton: 2:01:05 (2007)

Semik muž 19.08.2008 13:07:35

Jo jo úplnej souhlas. Já koupil stejnou hračku ( z finančních důvodů bez čidla na nohu) a taky až na skutečnost, že na displeji nejde zobrazit víc udajů na jednou velká spokojenost. Ten přenos do počítače je nádhera, po běhu mrsknu budik na stůl, jdu se vysprchovat a je to tam :-). Chodim s nim i plavat a nevypada že by mu vadilo mačkání čudlíků ve vodě. JO napada mě jestli někdo nezkoušel tu kapacitu paměti? V manualu je tuším něco o 7hod zaznamu, občas jezdim na kole silniční maratony a 200km za 7hod by byl docela oříšek :-)

avatar

War muž 22.08.2008 20:30:16

Tak jsem pořídil tuhle hračku ve verzi HR. zatím spokojenost. Protože na internetu nejsou žádné praktické fotky tak jsem něco málo pro představu nafotil. u stopek jsou to jenom stopky bez měřiče tepu ( nechtělo se mi ho nasazovat ) No a protože jediné místo kde jsem se něco o Garminu Furerunner dozvěděl tak tady jsou fotky: Garmin Forerunner 50 http://img91.imageshack.us/…20003ej7.jpg http://img91.imageshack.us/…20004yd0.jpg Aktualně neni nic sparovano takže jenom stopky http://img162.imageshack.us/…20005aj2.jpg Timer: http://img70.imageshack.us/…20008oa5.jpg Prazdná paměť: http://img218.imageshack.us/…20010na9.jpg Pohled z boku. přijdou mi trochu širší než obyčejné hodinky: http://img218.imageshack.us/…20013ni0.jpg U USB adapteru neni co vytknout. Navic musim potvrdit že se stači opravdu jenom přibližit a napiše se „upload“ na hodinkach a za chvili máte data v PC: http://img233.imageshack.us/…20014ms6.jpg Neni co dodat: http://img229.imageshack.us/…20016wn7.jpg Okno programu a moje první jízda na kole. V budoucnu bych chtěl koupit snímač na kolo. http://img229.imageshack.us/…arminct2.jpg

To je vše. Myslím že fotky řeknou více než kdybych opakoval co zde už bylo psáno…

avatar

Praha, Ostrava

Celkem 669 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:38 (2010)
půlmaraton: 2:00:03 (2010)
maraton: 5:12:07 (2010)

choliv muž 28.08.2008 20:10:20

[quote=štěpán_1981]Kon­krétně mi trochu nevyhovuje, jak už to tady bylo zmíněno, že při běhu nejde (nebo jsem na to zatím nepřišel) na displeji zobrazit více údajů. Tj. máte možnost na velkých a přehledných číslicích sledovat např. Vaši tepovku, tempo nebo aktuální vzdálenost s tím, že níže na menších číslicích běží celkový čas tréninku. Osobně bych uvítal, co má např. Polar RS200sd, tj. současné zobrazení více hlavních údajů, např. tempa a tepovky, nebo tempa a vzdálenosti. Pokud vím, Polar umí zobrazit všechny tyto údaje najednou (tempo, tepovku, vzdálenost). U Garminu musíte vždy tlačítkem přepnout na další „hlavní“ údaj.[/quote] Zobrazit najednou více údajů samozřejmě lze :). Na obrazovce Train si stiskem čudle „View“ volíš hlavní údaj (velkým písmem). Naopak, když na této obrazovce čudl „View“ stiskneš a podržíš, tak se Ti začne měnit pomocný údaj (malými čísly). Je možné zobrazit tepovku, vzdálenost, tempo, kalorie atd…

Motto: When you cross that finish line, no matter how slow, no matter how fast, it will change your life forever!
avatar

Praha

Celkem 2223 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:08 (2009)
maraton: 3:52:08 (2009)

štěpán_1981 muž 29.08.2008 09:03:23

Máš pravdu, je to tak…díky moc a omlouvám se, pokud jsem někoho mystifikoval : )

avatar

ras muž 26.09.2008 10:54:17

Nazdar lidicky, chtel jsem se zeptat skusenejsich uzivatelu FR50, opravdu to neumi ty supr treninky co jdou udelat v TC? Na strankach Garminu se pise ze to umi jen intervalovy trenink a z manualu jsem pochopil ze tam jde nastavit 2 odpocitavace casu (jak krasny cesky nazev :)) ktere se automaticky spousteji po sobe. Dalsi otazka je mate nekdo skusenosti s cidlem na kolo spolu z FR50? Chci si koupit neco s tepem a ukladanim prubehu treninku. Spis hlavne jezdim na kole, ale obcas si i zabeham. Uvazuju nad tou FR50 v souvislosti s cenou. Dalsi v hledacku je FR305 nebo Edge 305. Na ty E305 se mi liby ze ma barometrickej vyskomer a to si myslim ze je lepsi pro urceni stoupani na kole, ale zas je trosku vetsi a bude se snim hur behat. Kazdej dalsi postrech od vas bude supr.

avatar

Profiten muž 03.10.2008 21:56:13

Mohl bych se zeptat jestli běžecké hodinky GARMIN Forerunner 50 HR měří rychlost běhání. Protože jsem to z přesně z internetu nepochopil

avatar

Praha 8

Celkem 1195 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:38 (2008)

sirpetr muž 05.11.2008 15:08:59

Tak jsem se byl na něj podívat a popravdě jsem docela zklamaný. Vodotěsnost pro plavání je dle mého minimálně sporná, alespoň prodavači se netvářili nijak nadšeně, když jsem se na to ptal. To, že zobrazuje dva údaje na displeji by mi ani nevadilo, ale jde o to, že např. nedokáže zobrazit zároveň reálný denní čas a tepovou frekvenci. Navíc mě trošku tlačí ten jejich pás (ta pevná podlouhlá střední část) a to jsem ho na sobě měl chvilku. Jinak čitelnost dle mého názoru obstojná, provedení, tlačítka i podsvícení dobré.

avatar

Nové Zámky, Slovensko

Celkem 1170 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:45:28 (2006)

aja muž 22.12.2008 13:49:26

Niekde som čítal, že existuje i podrobnejšia recenzia Garmin FR50 v kompletnom vybavení. Mohol by mi Dape odpísať kde? Ďakujem

avatar

Brno

10 km: 0:53:55 (2011)
půlmaraton: 1:54:57 (2011)
maraton: 4:25:01 (2011)

dape muž 25.12.2008 22:26:56

Ahoj. Napsal jsem na zacatku tohoto vlakna par informaci, ktere jsem pochytil Nicmene, vzhledem k rozsirenym moznostem (GPS, workout, ale hlavne virtual partner, …) jsem od cervna stastnym majitelem (a taky i uzivatelem FR405). Recenzi na FR405 jsem napsal koncem prazdnin na navigovat.cz . Na FR50 jsem zadnou jinou recenzi necetl (alespon ne takovou, ktera by byla objektivni a stala za rec). dape.

avatar

Nové Zámky, Slovensko

Celkem 1170 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:45:28 (2006)

aja muž 28.12.2008 16:08:04

Aj tak ďakujem. Aj to všetko, čo sa tu popísalo mi dosť pomohlo, aby som sa rozhodol. Tú recenziu na FR 405 som čítal. Ja som však nechcel žiaden GPS prístroj. Nielen kvôli cene. A s Polarom 200sd som bol veľmi nespokojný, preto som hľadal niečo podobné, ale fungujúce a zatiaľ som s FR50 spokojný. Ešte raz vďaka a ahoj.

avatar

Celkem 14748,98 km
Minulý měsíc 0 km

pavlicek muž 04.07.2009 20:19:12

ahoj objevila se fr60 s virtuálním partnerem. Mají ji na Slovensku za 185,– € – https://www.klikshop.sk/…0-hrfp-/3545

Nalezené položky: 25 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.