Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Boty obecně » Botky s dobrym tlumenim na spicce

Botky s dobrym tlumenim na spicce

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Ceske Budejovice

tintitko muž 08.10.2008 23:00:58

Beham z prostorovych duvodu prevazne na asfaltu a jsem zvykly doslapovat i odrazet se spis spickou… mj. taky kvuli tomu, ze beham prevazne v ramci treningu na kickbox kde pohyb jde prevazne z tyhle casti…

Donedavna jsem behal v kotnickovych teniskach-vietnamkach za 200 Kc, co jsem na ne byl zvyknuty od vojny. A docela spokojenost, akorat ze nevydrzely vic nez dva mesice (pak se podrazka dost obrousila a zpravidla taky praskla zhruba v polovine) a musel jsem opravdu opatrne naslapovat a pruzit co nejvic svalama, ponevac tlumeni skoro nula (nakonec jsem se to myslim dobre naucil). Ale jinak prijemne botky na prochazku.

No, po precteni par clanku a prispevku na tomto foru jsem se odhodlal a poridil si pro zmenu poradne boty na behani, konkretne New Ballance model 494 nebo nejak tak. Asi zadny zazrak, ale za 1200 Kc a oproti tem vietnamkam, nadhera. Je to kazdopadne daleko lepsi a pocitam ze mi i daleko dele vydrzi, takze i ekonomicky by se mohly vyplatit.

Akorat jsem koukal ze vetsina – ne-li snad vsechny – bezeckych bot ma tlumici vrstvu spis na pate a spicka je tlumena daleko min, coz me tak uplne nevyhovuje. Nevedel by nekdo o nejakych peknych behavych botkach za lidovou cenu, ktere maji lepsi tlumeni vepredu?

Az se mi ty New Ballancky oslapaji…

Predem dik za radu.

avatar

Ceske Budejovice

tintitko muž 30.10.2008 20:04:14

To opravdu nikoho nic nenapada, nebo se hloupe ptam?

avatar

10 km: 0:41:04 (2008)
půlmaraton: 1:26:46 (2008)
maraton: 3:07:35 (2008)

Jarda /xxx/ muž 31.10.2008 09:50:23

Ahoj. Tvůj dotaz souvisí s tématem běhu přes patu x přes špičku, o kterém je na různých místech tohoto webu napsáno hodně. Někdo z toho problému má dost zamotanou hlavu, ale u tebe je to vlastně jasné. Běháš přes špičku nebo možná dokonce výhradně po špičkách. No a k těm botám. Kecky nejsou to pravé. Podle mého názoru ne proto, že nemají prakticky žádné tlumení (při běhu po špičkách stejně pružíš od článků prstů, přes kotníky a dále), ale proto, že nemají tvarování. Jde hlavně o příčnou klenbu chodidla. Krátce jsem při jízdách na koloběžce zkoušel levné boty, jako jsou ty kecky od Vietnamců a brzy jsem přišel na to, že je to hodně špatné. Přední část chodidla trpí tím, že při běhu na asfaltu se propadá klenba chodidla. Koloběžkový odpich totiž také vychází pouze ze špičky nohy.

Boty s extra velkým tlumením pod špičkou asi neseženeš a podle mě je i zbytečné takovou vlastnost od bot chtít.

(Příležitostně si někde půjč závodní koloběžku a možná zjistíš, že koloběh bude pro tebe skoro ideálním tréninkem pohybu po špičkách.)

avatar

Srbsko

Celkem 5688 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:16 (2009)
půlmaraton: 1:24:43 (2009)
maraton: 3:07:44 (2010)

Had muž 31.10.2008 09:52:42

Myslím, že např. takové Nike Air Zoom Vomero by Ti mohly vyhovovat (ale záleží na tvaru nohy, jak Ti sednou). Nejsou sice úplně za lidovku, ale ještě nadávno se daly za velice slušný peníz koupit v rámci různých sezóních výprodejů. Já si je pořídil a zatím naprostá spokojenost, ale mám je krátce. Jinak jukni na hodnocení jednotlivých značek, tam se dá hodně vyčíst. Had

avatar

Ceske Budejovice

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.