Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Ostatní » Hřebenovka - Západní Tatry

Hřebenovka - Západní Tatry

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Plzeň-Křimice

Celkem 116 km
Minulý měsíc 0 km

Joe_Pike muž 11.04.2009 11:03:49

Ahoj… Máte někdo zkušenost s přechodem hřebenu Západních Tater? Letos v létě plánuju vyrazit ze Žiarské chaty přes Baníkov, Tri kopy… až do Račkovej doliny (přespat) a druhý den si vyběhnout na Klín a na Bystrou. Díky za info.

avatar

Praha

maraton: 2:40:24 (2010)

VlastaK muž 11.04.2009 20:31:58

Zkušeností je dost. Musíš napsat, co konkrétně tě zajímá.

avatar

Plzeň-Křimice

Celkem 116 km
Minulý měsíc 0 km

Joe_Pike muž 12.04.2009 11:10:40

Hlavně by mě zajímalo jestli se ta cesta ze Žiarský chaty do Račkovej doliny (k tej noclehárně) dám zmáknout během jednoho dne. Co jsem koukal do mapy tak to vychází tak na cca. 12 hodin (?) Jinak co se týče pohybu v horách zkušeností mám dost… Jde mi o to přespávání, protože spát v Západních Tatrách „na volno“ je prý zakázáno…

avatar

Praha

maraton: 2:40:24 (2010)

VlastaK muž 12.04.2009 22:15:15

Tak zvládnout se to dá určitě. Já s kámošem jsme to šli na těžko od Bobroveckých ples (kde jsme spali), přes Brestovou, Salatín, Baníkov, Tri kopy, Plačlivé, Ostrý Roháč a dolů do Račkové doliny. Je pravda, že do Ráčkové jsme došli v půl desáté večer a měli jsme toho plné zuby (ráno jsme vycházeli asi v osm). Ale z Žiarské chaty je to zase o kus blíže než od Bobroveckých ples. Pokud jde o přespávání „na volno“ – mě osobně ještě nikdy žádný „tanapák“ ze spacáku nevybral. Chce to zalehnout večer těsně před setměním a brzo ráno vše sbalit a jít dál. A vybrat si místo na spaní daleko od turistických chat! V Žiarské dolině a okolo Žiarské chaty zvlášť to může být horší. Odtamtud „tanapák“ vyběhne na hřeben za třicet minut a všechny ilegální spáče má jako na dlani. Hojně se spí právě u Bobroveckých ples a pak ještě u Ráčkových ples pod Ostrým Roháčem. Prostě v místech, kde to je k turistickým chatám daleko. Samozřejmostí je to, že tam, kde jsi spal, po tobě nic nezůstane (snad jen kromě zválené trávy).

avatar

Plzeň-Křimice

Celkem 116 km
Minulý měsíc 0 km

Joe_Pike muž 13.04.2009 12:24:06

Předpokládám, že s nějakou slušnou čelovkou neni problém to dojít i za tmy?! Jinak díky za info…

avatar

Praha

maraton: 2:40:24 (2010)

VlastaK muž 14.04.2009 13:17:05

My jsme po tmě scházeli od Ráčkových ples do Ráčkové doliny s klasickými čelovkami na led diody. Zabloudit tam není kam. Stačí koukat pod nohy a vyšlapaná cesta tě sama vede. Jen nesmíš natrefit na medvěda :-) My jsme dělali preventivně dost velký hluk, aby se nám zdálky vyhnul. Náhodný „tanapák“ by z nás v tu chvíli asi radost neměl… V tom spočívá další úskalí. Podle nařízení TANAPu se v terénu (a to ani po turistických značkách!) nesmíš pohybovat od soumraku do svítání. Ale šance, že v tu dobu někoho potkáš, zvláště daleko od turistických chat, je opravdu malá.

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.