Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » natazená achilovka

natazená achilovka

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

porubajda žena 03.06.2009 08:16:59

Ahoj vsem, chtela bych vás poprosit o radu. Behám 3×-4× tydne 10–11 km – vetsinou terén, oranice, lesní a polní cesty, prevýsení (vse co mi okolí baráku dovoluje), zatím jen kondicne (trénink na bezky). Jak v posledních dnech hodne prselo, nemela jsem moznost behat po lesních cestách (moc lesa u nás není) a polnacky byly uplne zavalené vodou, tak jsem behala prevázne na tvrdém podkladu-asfalt. Jelikoz se zameruji jen na terén, pouzívám jen boty do terénu. V tech jsem ted asi 6 behu bezela po tvrdém a poslední dva tréninky me zacala bolet achilovka. A jeste se mi stalo, ze mi praskla na jednom z techto posledních behu, bota a na poslední 2 tréninky jsem musela vzít boty jiné-téz do terénu, behané, ale uz dané do zálohy. Bolest se projevuje i pri chození, ale není to o kulhání, nebo spíse mne to nenutí kulhat, ale o bolesti vím. Bolí to dokoncce i na omak. Chtela jsem vás poprosit o radu, co s tím. Jestli tomu dát klid, nebo naopak se kousnout a behat, „rozbehat to“. Behat jsem s tím byla ted jednou, bolelo to, ale bezet se dalo. Behám v salomonkách XA PRO 3D ULTRA, náhrada byla bota asixs – starý model terénacek. Své milované salomonky jsem ted nahradila novým typem salomonek XT WINGS S-lab. Vypadají uzasne, tesím se, az je prubnu. Ale zatím se bojím achilovku zatízit. Ceká me ale ted v nedeli dlouhý závod na horském kole a já vubec nevím, jestli to mohu absolvovat. Vím, ze je tezko radit, ale spís jestli s tím nekdo nemáte zkusenost – prudká zmena terénu, nevhodná bota+zmena boty. A pokud nekdo zkusenost s tím má, co delat. Nevím konkrétne o co jde, ale myslím, ze je to natazené. Moc vsem dekuji za radu.

avatar

Štěpánovice

Celkem 11490 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:13 (2011)
půlmaraton: 1:39:49 (2010)
maraton: 3:43:18 (2007)

VanaXXL muž 03.06.2009 14:32:31

Má rada podpořená zkušeností – týden klid, ledovat (do pytlíku led a pytlík do ponožky) 15–30minut. Pokud budou pořád problémy, nehraj si s tím a běž k ortopedovi. Pozdní léčba je drahá a obtížná. A taky by Ti mohla ta achilka třeba prdnout…

Motto: Life is too short to remove USB safely
avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 03.06.2009 14:49:22

Ahoj, popíšu mé osobní zkušenosti, nevím jestli jsou aplikovatelné na každého, vyber si z toho, co chceš, budu rád, ti to pomůže. Mě se takhle podařilo vyléčit zánět zhruba během týdne, počáteční stav, skoro jsem se na to nemohl postavit, po týdnu už jsem lehce klusal. Orálně jsem nasadil Veral, vnějškově aplikoval Flector EP Gel, obojí Diclofenatika, jen jsem je do těla dostával dvěma různými způsoby, klidně na vnější použití lze zvolit i jiné nesteroidní antirevmatikum, jako je třeba Fastum gel, ale je to dražší u účinné látky je tam méně. Ale léky jsou jen část léčby, musíš si tu nemocnou achilovku doslova hýčkat, promasírovávat co nejčastěji, pořád tím nějak hýbat a prokrvovat to, ale nikdy přes bolest, pohybovat se těsně pod ní. Koupele jsou další důležitou částí léčby, neosvědčilo se mi ledování, šlacha potom začala slyšitelně vrzat, aplikoval jsem střídavé sprchy, cílem bylo zase prokrvení, po osprchování namazat hřejivou Emspomou mixnutou Francovkou a znova s tím na chvilu do tepla.

Motto: ...kam až?
avatar

porubajda žena 03.06.2009 23:12:56

Moc vám vsem dekuji za rady. Prostudovala jsem celé forum ohledne achilovek a snad se neceho chytnu. Protahování na schode je samozrejmostí. Nemám sice nabeháno co vy, ale vím, ze bez rádného protazení a po výkonu strecink, si clovek muze pekne ublízit. Jelikoz delám uplne jiný druh sportu a jsem na materské, obcas na protazení a strecink proste nezbývá cas. Ale snazím se to neodbvat. Jeste jednou díky za rady, koupila jsem Fastum gel – nic jiného mi v lékosce nenabídli, masíruji a smrchuji. Uvidíme. Dám ted klid, v pátek zkusím lehký vyklus na kousek a uvidím, co to delá. DO závodu nastoupím, ceká me 78 km terénu, a bud to zvládnu, nebo ne.Závody na kole a behaní jsou pro mne jen doplnujícím tréninkem na podzim, kdy nám zacíná sezona a hlavne na zimu, tak není nutné to lámat pres koleno. Takze do té doby se snad dá má achilovka do kupy… Vsem moc dekuji a preji vám mnoho zdrave a uspesne absolvovaných kilometru.

avatar

Celkem 39 km
Minulý měsíc 0 km

Terka.23 žena 14.12.2015 19:32:24

>> Dav, 03. 06. 2009 14:49:22

A může se běhat? Nebo se to jenom zhorší?

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.