Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Ostrá bolest v lýtku

Ostrá bolest v lýtku

Nalezené položky: 12 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

skybedy 08.06.2009 20:37:23

Ahoj, je už to třetí rok to samé. Po letech se zkouším vracet k běhání a po měsící to dopadne pokaždé stejně, ostrou a nepřokanetelnou bolestí v lýtku na jeho dolním konci. Obvykle je to levá noha i když to popadlo už i pravou. Vždycky se začínám rozběhávat opatrně a dávky zvyšuju postupně. Vercajkem to nebude, koupil jsem nové Asics a stahovací fusekle, přek každým běháním protahuju. Nemá někdo zkušenost s něčím podobným? Díky.

avatar

stamir muž 09.06.2009 05:48:35

nemáš nábeh na krčové žily?

avatar

Amina žena 09.06.2009 09:36:51

Řeším asi podobný problém, pokud by to křečové žily byly, tak co s tím?

avatar

skybedy 09.06.2009 11:05:25

Přiznám se, že nevím jak poznám, že mám náběh na křečové žíly, nicméně vizuálně je lýtko čísté, žádné žíly, ani otok, ani modřina, jen lýtko bolí jak čert. Kdyby to byla jednorázová věc, ani tady nepíšu, jenže je to vracející se problém projevující se naprosto stejně.

avatar

České Budějovice

Celkem 2928 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:56 (1992)
půlmaraton: 1:26:14 (2007)
maraton: 3:14:55 (2010)

Muscul muž 09.06.2009 15:33:00

Ahoj, zkusím poradit. Potkalo mě něco podobného. Při pohodovém výklusu (předtím žádný těžký trénink) zničeho nic bolest v lýtku na zadní straně, která přešla po chvíli v ostrou bolest a v podstatě již nešlo běžet. Po pár dnech, kdy lýtko bolelo jsem zašel za šikovnou fyzioterapeutkou, která lýtko párkrát přejela v ruce a sdělila mi, že nefunguje odplavování splodin z lýtka, jsou zde nahromaděné škodliviny(něco jako krystalky laktátu apod.-laicky řečeno), které v místě, kde se nahromadí způsobí bolest a problém. Nohu docela drsně promasírovala s tím, že musím té noze pomáhat co nejčastěji takto sám (masírovat, promazávat). No a skutečně, druhý den jsem již vyběhl a od té doby to funguje, pokaždé když cítím že začíná pobolívat, pár dní poctivě promasírovávám a funguje to.

Motto: Malý ten, kdo malé má cíle..
avatar

skybedy 10.06.2009 13:58:18

To zní velmi povzbudivě a i když moc nevěřím, že by to bylo takhle easy, rozhodně vyzkouším, díky.

avatar

Pali muž 23.06.2009 13:41:44

Musím se podělit s podobným zážitkem jako MUSCUL, dnes jsem běžel za deště a taky mě někde kolem 10 km z ničeho nic zastavila ostrá bolest v lýtku prakticky šlo jen pomalu klusat s bolestí. Lýtko se snažím rozmasírovat a uvažuji jestli by nepomohlo pomaličku vyklusat pár km?? Jak to vidíte??

avatar

Celkem 1357 km
Minulý měsíc 0 km

Jindra muž 29.07.2009 10:34:56

Ahoj, mám podobný problém s lýtkem ale stále se mi nedaří vystopovat nějaký souvislosti. Poprvé mi to vzalo na konci zimy,asi po 15 min běhu do kopce, ale zkusil jsem běžet i přes bolest a po chvilkovém pocitu že se to přestěhovalo lýtkem výš to odeznělo a doběhl jsem bez bolesti. Po více jak roce se to ozvalo znovu,ale v létě při ranním běhu taky zhruba za stejnou dobu běhu jenže po rovině a přes bolest to nešlo ani omylem.Následovalo více jak 14 dní klidu,pouze kolo,to bylo v pohodě.A na­posledy včera,tedy zase asi po roce,prozměnu při běhu mírně z kopce a po 30 min.Začíná to lehkou bolestí v dolní polovině lýtkového svalu a nabírá to na intenzitě až do zatuhnutí,jakoby náběhu na křeč (tedy asi, na křeče netrpím)a musel jsem zastavit.Pak můžu už jen jít, běžet ne.Taky jsem se včera prošel :-)). Rozklusávám a protahuji zhruba stále stejně,dost piju Magnesii, občas nějaký Isostar ..a to je jediný co mě napadá,jeden čas jsem si ho dával před během a přestal jsem.Včera jsem si ho ale dal snad po roce opět,asi nějaký náhlý hnutí mysli…a pak následovalo hnutí v lýtkovém svalu.Sice se mi to moc nezdá,že by to mělo mít souvislost jen s pitím před během,ale možná jsem si nepomohl.Nebo je to jen náhoda??Máte s tím někdo zkušenost?Přeji pěkné léto,hodně pohodových kilometrů !!

avatar

Tini muž 27.03.2013 10:19:43

>> Jindra, 29. 07. 2009 10:34:56

Včera jsem měl stejný problém, bolest v lýtku jako při křeči, i ve stejném místě. Udělalo mi to znova asi po měsíci, kdy jsem musel poslední kilometry ujít a nyní jsem se taky vracel dva km zpět jen pěškobusem. Při tom šlo jen o lehký běh, žádná velká zátěž. Napadlo mne, zda to nemůže souviset i s nedostatkem nějakých stopových prvků…Mn, sůl? Jak jste na tom nyní po čase a co vám pomohlo? Díky Tonda

avatar

xnovak muž 28.03.2013 16:33:26

>> Tini, 27. 03. 2013 10:19:43

No ja mel podobne krece v lytku (jakoby uvnitř) po velke zatezi (maraton) a trvaly mesic … pomohlo promasirovavani, pak preventivne minerály v kapslích, dodrzovani zakladnich pravidel před treningem a po behu. Nicmene jsem behal mesic „jak to slo“ – tzn.jen trochu zlehka, protože to bolelo fest, ale pokazde jsem doufal, ze „to prejde“.

Po mesici az po vyse zminenych ukonech, jsem mohl behat normalne a po dalším mesici az zacit s intenzivnejsimi treningy.

Ale důvod pro toto se obecne hleda spatne. Muze to byt:

  1. teren, kde behas
  2. dlouhodobe vetsi zatez
  3. nesedl ti beh (počasí vs. regenerace vs. cokoliv)
  4. technika behu (?)
  5. asymetricke zatizeni pohybového aparatu

Proste by se dalo jen dohadovat, ale opravdova příčina muze zustat skryta. Zkus nejdriv sportovního masera – ten ma zkusenosti urcite s mnoha podobnyma sportovcema a rekne, jestli radsi k DR. nebo poradi co a jak zezačátku. Pokud nechces k doktorovi rovnou, tak maser je nejrychlejsi a asi nejdostupnejsi reseni obvykle.

avatar

Tini muž 28.03.2013 20:12:54

>> xnovak, 28. 03. 2013 16:33:26

Děkuji, s přetížením by snad problém nemusel být, trasa byla v začátku po rovině a zvolna, boty taky již rozběhané, spíše bych snad tipl málo tekitin či nějaký ten prvek. Masíruji, dneska a včera pauza, ale nevidím žádný pokrok. Asi počkám nejméně do neděle, pak se uvidí. Ať ti to běhá, díky. Tonda

avatar

Celkem 315 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:09 (2012)
půlmaraton: 1:38:53 (2013)

ironford muž 17.04.2013 23:31:23

Ahoj, podělím se o zkušenost s tímto problémem. Loni jsem chtěl poprvé zkusit maraton, ale díky výše uvedené bolesti levého lýtka jsem musel v létě přestat na cca 2 měsíce běhat. Nikdy předtím jsem něco podobného neměl. Zprvu jsem to zkoušel překonat + průběžně masírovat koňskou mastí. V tréninku samotném to třeba ještě překonat šlo, ale ty další dny, třeba jen při chůzi, to bylo utrpení, cítil jsem se jak lazar. Nakonec jsem běh na 2 měsíce kompletně skrečoval, průběžně masíroval lýtko a na podzim už to zase běhalo bez problémů. Od té doby OK až do dnešního treninku … kratší trať ale intenzivní tempo s členitým terénem. A opět dtto problém, zatím to není akutní, ale už to nepodceňuju jako prvně loni. Může to být zapříčiněno špatným odvodem laktátu, kdysi jsem měl ošklivou dopravní nehodu a levá noha to docela odnesla, tak třeba na to trpím víc. Každopádně po loňské zkušenosti, při prvních příznacích okamžitě trénink ukončit, žádné překonávání prahu bolesti. Dále BCAA, sodík+hořčík+dras­lík, masáž hřejivou koňskou mastí. Po ní jsem vždy cítil úlevu, aspoň v rámci chůze. Toť má zkušenost, věřím že při včasném přerušení a regeneraci se dá doba léčení a klidu zkrátit ze 2 měsíců na např. 2 týdny. Moje rada, okamžitě přestat s ostrým treninkem, jen max. lehce a krátce klusat a vnímat u toho odezvu lýtka. Po čase postupně zkoušet pomalu víc a víc. P.S.: běhám už hodně let (vč. běžek a triatlonu), ale teprve loni jsem začal běhat úseky nad 15km. I to může mít vliv.

Nalezené položky: 12 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.