Klimkovický maraton 24.6.2006
Praha
Štefan
24.05.2006 13:57:43
Ahoj tragédi, právě jsem se přihlásil na klimkovický maraton – sobota 24.6. Je to kruhový závod, 9 kol po cca 4,7 km, myslím, že se tam bude dát dobře hlídat tempo. http://www.volny.cz/…kovice06.htm
Chystá se tam někdo? (Foreste?)
Praha
Mount
24.05.2006 14:22:13
Pokud budu mít čas tak o tom uvažuju. Syn se mi má vrátit o tom víkendu od moře, pokud to bude až v neděli tak bych jel. Dorazil bych do Klimkovic už v pátek a přespal tam.
Brno
running-observer
25.05.2006 07:54:17
Já jsem se tam chystal loni, ale nevyšlo to. Zatím neslibuji :- )
Praha
Štefan
25.05.2006 08:21:34
[quote=Mount]Pokud budu mít čas tak o tom uvažuju. Syn se mi má vrátit o tom víkendu od moře, pokud to bude až v neděli tak bych jel. Dorazil bych do Klimkovic už v pátek a přespal tam.[/quote] Já mám v Ostravě syna, alespoň mám příležitost ho navštívit, takže pravděpodobně přespím v Ostravě a do klimkovic přijedu ráno
Brno/Havířov
forest
25.05.2006 12:23:48
[quote=Štefan]Chystá se tam někdo? (Foreste?)[/quote] nee, zrovna dneska jsem poslal přihlášku na Košice (1.10.) – je to na natrenovani na maraton pro me strasne brzo (radeji pojedu na Cesky pohar v orientaku na horskych kolech). Jinak bych se fakt zucatnil (musim absolvovat do pristiho roku jeden fakt hodne teply maraton)…
Praha
Mount
05.06.2006 17:48:09
Tak tu sobotu bych čas mít měl a už jsem poslal mailem přihlášku na mk.seitl. Už se těším na rovinku :D Bez naběhaných kopců si běhu po rovině člověk tolik neváží a neužije.
Po tomhle maratonu si dám do Kladna se závody pauzu :)
Praha
Štefan
06.06.2006 08:10:14
[quote=Mount]…Po tomhle maratonu si dám do Kladna se závody pauzu :)[/quote] Taky to tak chci udělat. Původně jsem chtěl jít na konci září na Ostravský maraton, ale vypadá to, že půjdu do Kladna. Ale na 10.9., den po Kladně, jsem přihlášen na 10 km Metro běh PIM. Vloni Ondra běžel Kladno a den na to běžel 10 km na PIM. Možná to tak zkusím, v každém případě bude mít přednost Kladno
Praha 5 - Barrandov
Rosťa
06.06.2006 10:54:36
Štefane, já loni taky byl v Kladně i na PIM GP, a byl to ohromný zážitek! Pravda, že PIM už nebyl závod ale společenská událost:-)
Brno
milan
06.06.2006 12:03:23
[quote=Cabalero][quote=Rosťa]Štefane, já loni taky byl v Kladně i na PIM GP, a byl to ohromný zážitek! Pravda, že PIM už nebyl závod ale společenská událost:-)[/quote] Přesně o tom to je v Praze,líbí se mi ta euforie a hlavně běh po Praze. Dcerka se tam vždy vydovádí na různých akcí pro děti a tento rok možná i manželka poběží 5 km, takže to bude supeeer rodinný výlet a pro Mě uvolnění po marathonu v Kladně. Ahoj.[/quote] Chystám s rodinou podobný program : s 16-ti letým synem dáme desítku,manželka zkusí pětku a zbytek víkendu procházky centrem.I když mám k organizaci PIMU (GP) určité výhrady,běh centrem Prahy a celková atmosféra se mi velice líbí.Aspoň mě to povzbuzování diváků na trati hodně vyhecuje.Bude to zážitek pro celou rodinu.
Brno
running-observer
21.06.2006 13:59:13
Zajímavá alternativa: Týž den se koná v 15:00 na Slovensku Záhorácký maraton v Senici. Pro Brňáky je to nepochybně blíž a závod asi bude zajímavější z pohledu účasti, trasy a prostředí. Cena za registraci na startu je 200 SK.
Já jsem už tuto variantu pro letošek zvolil.
Brno
milan
21.06.2006 15:53:43
[quote=running-observer]Zajímavá alternativa: Týž den se koná v 15:00 na Slovensku Záhorácký maraton v Senici. Pro Brňáky je to nepochybně blíž a závod asi bude zajímavější z pohledu účasti, trasy a prostředí. Cena za registraci na startu je 200 SK.
Já jsem už tuto variantu pro letošek zvolil.[/quote] Můžeš mě poslat odkaz na tuto akci ?
Brno
vl001
21.06.2006 16:22:17
[quote=milan][quote=running-observer]Zajímavá alternativa: Týž den se koná v 15:00 na Slovensku Záhorácký maraton v Senici. Pro Brňáky je to nepochybně blíž a závod asi bude zajímavější z pohledu účasti, trasy a prostředí. Cena za registraci na startu je 200 SK.
Já jsem už tuto variantu pro letošek zvolil.[/quote] Můžeš mě poslat odkaz na tuto akci ?[/quote] Slovenské nejlépe na www.42195.sk, viz http://42195.sk/…/senica1.htm, running-observer to má shrnuto na http://runner.czechian.net/…miny2006.htm .
Exploser
21.06.2006 16:49:05
[quote=running-observer]Zajímavá alternativa: Týž den se koná v 15:00 na Slovensku Záhorácký maraton v Senici. Pro Brňáky je to nepochybně blíž a závod asi bude zajímavější z pohledu účasti, trasy a prostředí. Cena za registraci na startu je 200 SK.[/quote] Jak je to s lékařskou prohlídkou – musí se dokazovat? Podobně – půlmaraton Olomouc v dubnu?
Brno
running-observer
21.06.2006 17:36:46
[quote=Exploser]Jak je to s lékařskou prohlídkou – musí se dokazovat? Podobně – půlmaraton Olomouc v dubnu?[/quote] Nevím, jak to bylo v Olomouci, ale na můj dotaz mi organizátoři ze Senice odpověděli, že pokud mi vykonání prohlídky bude činit potíže, nebudou na tom trvat, ale budou požadovat potvrzení, že běžím na vlastní nebezpečí… Tedy jinými slovy potvrzení lékaře nepotřebuju.
Brno
vl001
21.06.2006 19:25:04
[quote=Exploser][quote=running-observer]Zajímavá alternativa: Týž den se koná v 15:00 na Slovensku Záhorácký maraton v Senici. Pro Brňáky je to nepochybně blíž a závod asi bude zajímavější z pohledu účasti, trasy a prostředí. Cena za registraci na startu je 200 SK.[/quote] Jak je to s lékařskou prohlídkou – musí se dokazovat? Podobně – půlmaraton Olomouc v dubnu?[/quote] V Olomouci to potvrzení nikdo nechtěl vidět. Ale v propozicích to bylo, asi se tak kryjí, smysl nechápu, protože organizátory by asi bylo těžké vinit v případě problémů z čehokoli. Tuším, že v propozicích byla věta ve smyslu – „Povinná zdravotní kontrola ne starší jednoho roku je na zodpovědnosti závodníka, pořadatel nekontroluje“. Takže všichni ví, jak to je… Že se běží na vlastní nebezpečí se podepisovalo při prezenci v Olomouci taky.
Praha
Mount
25.06.2006 00:40:18
Tak jsem se se vrátil z Klimkovic, výsledky jsou na http://www.volny.cz/…ovice06v.htm Trať byla 9 okruhů 4,7 km, z toho jeden zkrácený. Naivně jsem si myslel, že to bude rovinka, ale byly to docela kopce a většina bez stínu. Myslím, že tentokrát bylo vedro nejen pro mě. Já vśak dopadl opravdu tragicky. Ze začátku jsem se snažil držet Štefana, ale po 18 km jsem odpadl. Po doběhu jsem půl hodiny jen proležel než jsem byl schopen se jí převlíknout. Štefan si tempo víceméně dokázal udržet do cíle a pak byl v pohodě. Svůj celkově desátý maraton jsem zakončil svým letošním nejhorším výkonem přes 4 hodiny a posledním místem ve své kategorii i když to byla bramborová pozice :). Považuji se za typický případ teplotního tragéda.
Brno
running-observer
25.06.2006 10:40:30
Tak maratón v Senici mám za sebou. Bylo to maso. Viz mé poznatky na http://running-observer.blogspot.com/ Čas 4:13:47.
Praha
PetrS
25.06.2006 11:15:05
Mounte myslím si, že naopak můžeš být na svůj výkon hrdý. Když jsem se po BODu ptal Miloše, proč mi nestačil dech, jen se usmál, a odvětil: „To je normální, tělo nestačí chladit“. Dneska jsem ve stínu podél řeky běžel 22 km rychlostí 5 min/km. Jindy mi to stačí 65–70% TF dneska 82% ke konci bylo málo. Gratuluju, je opravdu k čemu.
Štefan: díky za diváckou podporu na BODu, Tvoje ladění formy se vyplatilo, super výkon :)
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý
25.06.2006 17:51:23
Gratuluji všem, co v tom strašném vedru úspěšně absolvovali marathon. Na rekord to nemohlo být, to by jsme snad furt museli trénovat ve 30st. někde na Sahaře. Já teď zkouším běhat podle tepu a jsem z toho zděšen přesně tak jak píše Petr, když mi při tom tak neuvěřitelně stoupá tep. Skoro bych mohl říct, že co stupeň nad mojí ideální teplotu 5st., to snížení rychlosti o 0,1km/hod. Takže při 30st. bych nedokázal běžet rychleji, než 10,5km/hod., a marathon za 4hodiny bych považoval za úspěch.
Brno
milan
25.06.2006 19:39:09
[quote=running-observer]Tak maratón v Senici mám za sebou. Bylo to maso. Viz mé poznatky na http://running-observer.blogspot.com/ Čas 4:13:47.[/quote] Gratuluji.Tvůj popis tohoto maratonského zážitku je pro mě další inspirací a výzvou.Za těchto podmínek vůbec nezáleží na výsledném čase a je to zase další stupeň k ultraběhům.Díky za tento článek.
Praha
Štefan
26.06.2006 08:18:20
Tady je moje zpráva z Klimkovïckého maratonu: Bylo 27 st. ve stínu, na maratón dost teplo, hezká trať s několika kopečky, 9 okruhů po 4,7 km, prvni zkrácený, bohužel stín byl jen na asi 700m, postupně se ještě zkracoval. Příjemní organizátoři, takový hezký vesnický závod, v tom horku jenom 22 běžců. Na začátku jsme si s Mountem říkali, že zkusíme běžet na 3:30, i když to nebylo moc reálné. Znamenalo to zaběhnout první pomalejší kolo za 24 min, ostatní kolem 23:30. První kolo jsme tak skutečně zaběhli, ale věděli jsme že je to moc rychlé, druhé jsme ještě udrželi pod 25 mim, ale museli jsme zpomalit. Přesněji řečeno, bál jsem se držet to tempo a snažil jsem se šetřit síly. Byl jsem z toho dost zklamán, nicméně dalších šest kol jsem zaběhl téměř rovnoměrně, asi za 26:30 min, v posledním jsem zrychlil a zaběhl ho pod 25 min. V každém okruhu jsem dvakrát pil a v cíli jsem vždy na pár vteřin zastavil. Nakonec jsem ani nebyl příliš vyčerpán, míň než na PIMu. Výsledný čas 3:53:24 nic moc, ale na podmínky na mně slušný. Trochu jsem měl i výčitky svědomí, že jsem se tak šetřil, moc sil jsem nevydal, Mount rozhodně vydal ze sebe víc, taky měl toho dost. Ale jsem spokojený s tým, jak jsem si rozložil síly, obě půlky téměř stejně, asi to bylo dáno tým nižším tempem. Takže těsně po závodě trochu zklamání, ale teď už veliká spokojenost.
Praha
Štefan
26.06.2006 08:28:20
[quote=Mount]Považuji se za typický případ teplotního tragéda.[/quote] Myslím, že si podal relatívně mnohem lepší výkon, než já, mnohem víc si zabojoval. Předpokládám, že svou účast nelituješ. Dík za vazelínu. Příště to už dáme pod 3:30
Exploser
26.06.2006 10:01:25
[quote=running-observer]Tak maratón v Senici mám za sebou. Bylo to maso. Viz mé poznatky na http://running-observer.blogspot.com/ Čas 4:13:47.[/quote] Velké blahopřání za 3. místo v náročných podmínkách :)
Praha 4 Háje
Pavel K.
26.06.2006 10:21:19
Všem doběhnuvším velké gratulace. V tomto vedru běžet maraton vzbuzuje muj obdiv.
Jihlava
Hejkal
26.06.2006 10:39:46
[quote=Pavel K.]Všem doběhnuvším velké gratulace. V tomto vedru běžet maraton vzbuzuje muj obdiv.[/quote] Připojuji svůj obdiv. Běžel jsem půlmaraton v Novém Veselí a bohatě mi to stačilo…
Praha
Mount
26.06.2006 10:42:18
[quote=Štefan][quote=Mount]Považuji se za typický případ teplotního tragéda.[/quote] Myslím, že si podal relatívně mnohem lepší výkon, než já, mnohem víc si zabojoval. Předpokládám, že svou účast nelituješ. Dík za vazelínu. Příště to už dáme pod 3:30[/quote] Určitě nelituji, jsem tragéd v tom, že se vzrůstajícím teplem jde můj výkon daleko výrazněji dolů, než u kohokoli jiného. Kdybych na začátku běžel pomaleji, tak si síly stejně neušetřím. Dřív jsem musel přecházet do chůze, teď už aspoň pořád běžím. Štefane díky za podporu a pomoc v cíly, těch 3:30 nám tam letos musí padnout (tobě určitě, mě snad taky). I když jsem byl v závěru na pokraji sil, už za běhu jsem si plánoval tempo na Kladno.
Brno
milan
26.06.2006 11:41:34
[quote=Mount][quote=Štefan][quote=Mount]Považuji se za typický případ teplotního tragéda.[/quote] Myslím, že si podal relatívně mnohem lepší výkon, než já, mnohem víc si zabojoval. Předpokládám, že svou účast nelituješ. Dík za vazelínu. Příště to už dáme pod 3:30[/quote] Určitě nelituji, jsem tragéd v tom, že se vzrůstajícím teplem jde můj výkon daleko výrazněji dolů, než u kohokoli jiného. Kdybych na začátku běžel pomaleji, tak si síly stejně neušetřím. Dřív jsem musel přecházet do chůze, teď už aspoň pořád běžím. Štefane díky za podporu a pomoc v cíly, těch 3:30 nám tam letos musí padnout (tobě určitě, mě snad taky). I když jsem byl v závěru na pokraji sil, už za běhu jsem si plánoval tempo na Kladno.[/quote] Každý kdo se v tomto počasí už jen postaví na start maratonu zasluhuje obdiv a kdo ho navíc uběhne i úctu. U mě máte obojí.Jste borci.
Brno
running-observer
26.06.2006 13:46:41
Bojovníkům z Klimkovic také velmi gratuluju, že se tam dobře potili. Byli jsme napružení na 3:30, a ono to určitě přijde…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.