Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » Zpomalila jsem si metabolismus...jak z toho ven?Prav.pohyb nepomáhá..

Zpomalila jsem si metabolismus...jak z toho ven?Prav.pohyb nepomáhá..

Nalezené položky: 27 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Plzen

berunk žena 11.08.2009 22:54:38

Ahoj, abych se představila..je mi28,a od mládí bojuji s nadváhou..tu máme v rodině nejen dědičnou,ale hlavně pocházím z typicky české rodiny,kde se nesportuje,ale jen peče,vaří a jí..od15do22let jsem se snažila hubnout pouze dietami,tedy spíše nejezením…úspěchy se dostavovaly,jo-jo efekty ale také…kolem22let jsem objevila posilovnu,později i běhání,a válka s váhou pokračovala..na 174cm jsem vážila nejvíce asi88kg,nejméně jsem se prohladověla na64kg..celkem dlouho se má váha držela kolem72kg…ale bylo to opravdu vydřené,to znamená spoustu pohybu a málo jídla..a nyní se dostanu ke svému problému…svými dietami a nadměrným cvičením-tj.třeba 2hodky posilky denně a přes hodku běhu k tomu a málem jídla jsem nejen nezhubla ani deko,už léta ne,ale naopak začala systematicky nabírat..nikdy jsem nebyla zcela štíhlá,vždy jsem měla tu pneumatiku kolem pasu..za posl.půl rok jsem nabrala6kg,pra­covala jsem v Rakousku jako pečovatelka o starou paní,a má jediná možnost,kdy se od ní dostat z baráku,byla jít si ráno,než se probere si zaběhat,takže jsem běhala2hodky kolem11km,a večer hodinku kolem5–6km…to 3týdny v kuse,poté3týdny doma…ty3týdny tam byly velmi psych.náročné,jídla jsem moc neměla,denně tolik běhala,a přesto jsem měla max.o1kg méně při návratu domů…doma jsem pak běhávala tak1hodku3krát týdně,a jídla bylo trochu více,přesto jsem vždy tak2–3kg přibrala za ty3týdny v Čechách,které jsem se poté jela snažit shodit do práce,do zahraničí ke své pacientce..a nikdy se mi to nepovedlo,naopak jsem po návratu domů zase něco přibrala..prostě mám79kg,a stydím se někomu říct,že jsem schopná běhat denně přes15km,neb by mi to ani nevěřil,mé proporce na to opravdu nevypadají..snažím se denně jíst tak kolem150g sacharidů,80g bílkovin,do40g tuků…už půl roku neposiluji,jen běhám,a se zděšením sleduji,jak mi ta trocha svalů mizí,a pneumatika se zvětšuje…snažím se jíst do20hod večer,zeleninu s nějakou bílkovinou,ale často se mi stává,že se v noci budím s hrozným hladem a něco sním…moc toho naštěstí doma nemám,ale ráno si hlavně občas nepamatuji,že jsem něco jedla…s prací v Rakousku jsem skončila,a chtěla bych ze sebe shodit i ta kila…snažím se být v pohodě,neb vím,že hlavně stres u mne mé pneumatice kolem pasu jen pomáhá,denně běhám kolem hodinky(nalačno,a při tep.frekvenci do75%mého maxima,ale to jsem dělala vždy),do fitka se snažím mířit aspon2krát týdně…hodně chodím pěšky,i přes10km denně,snažím se jíst pravidelně,zdravé věci,s tím problém nemám…ale prostě se nic neděje..ještě1kg jsem přibrala..když jím málo a cvičím-přibírám,když budu jíst hodně-budu přibírat taky,když přestanu běhat-přiberu dvojnásobnou rychlostí..vše mám vyzkoušené,a své tělo chudáka už pěkně zblblé..tuky jenom ukládám..a nevím,jak dál… Má někdo radu či podobnou zkušenost?

avatar

Hořovice

Celkem 530 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:51:00 (2009)

Fallenone muž 11.08.2009 23:27:10

Já nejsem odborník na výživu, ale sokoro bych si myslel, že ke svým pohybovým aktivitám jíš příliš málo. Zní to divně, ale tělo má tu prazvláštní vlastnost, že při relativně vysoké aktivitě (a to hodinka běhu kolem 75% TF max rozhodně je) a nedostatku stravy se tukových zásob nedotkne (spíš naopak), ale hlavně rozpustí všechny svaly co může.

Motto: ... stagnovat, to je někdy spousta tvrdé práce.
avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 12.08.2009 08:36:54

…tohle je fakt asi na dietologa…jo a běhat důsledně na tepák, těch 75% je až moc rychle..ať se daří

Motto: ...kam až?
avatar

Celkem 8501 km
Minulý měsíc 0 km

r4d3k muž 12.08.2009 09:20:49

[quote=Dav]…tohle je fakt asi na dietologa…jo a běhat důsledně na tepák, těch 75% je až moc rychle..ať se daří[/quote] absolutní souhlas. Doktor ať koukne na hormony a podobný ty blbosti, dlouhý běh ještě spomal a dva běhy bych nahradil intervalovým tréninkem, tedy třeba 1 min běhu naplno (jestli to váha kloubům dovolí) a minutka chůze. Jídla je málo. Šlo by třeba zkusit tzv. vlnit sacharidy, tedy např. v den tréninku jíst více a v den volna sacharidy stáhnout. Jeden den v týdnu bych se o jídlo vůbec nestaral a jedl na co mám chuť, to je stres hned nižší, když se člověk těší třeba na neděli. Posilovnu bych dal intenzivnější tréninky…tím nemyslím 15 opakovaní v kruhovém tréninku a být splavenej a udejchanej (na to máš běh), ale pěkně těžká váha na cca 5 opakování a dřepy, benč, veslo a pod. (prostě základní cviky) ve 3 seriích a pauza mezi seriemi klidně 3 až 5 minut. Každý trénink celé tělo.

Motto: Nikdy se neděje vůbec nic. Nejsou vlastně žádné obyčejné chvíle. Dan Millman
avatar

Praha - Letňany

Celkem 1369 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:32:38 (2010)
maraton: 3:34:38 (2009)

StepanBohm muž 12.08.2009 09:25:10

Já teda taky nejsem odborník na výživu, navíc sem vždycky měl spíš opačnej problém (ať dělam co dělam, tak se nedostanu přes 65kg), ale taky bych řek, že jíš málo. Hlavně ty sacharidy, 150gramů za den? to já mam prakticky k snídani. Taky je otázka co jíš, jestli máš dostatek ovoce, zeleniny a tak.

avatar

Brno

Celkem 19190 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:32:28 (2008)
maraton: 3:23:45 (2008)

Pavel S. muž 12.08.2009 09:46:48

Když porovnám tvoje pohybové aktivity a příjem stravy a následné přibírání na váze, nutně za tím vidím nějaký zdravotní problém. Je to sice výstřel od boku, byť podložený rodinnou zkušeností, ale nechal bych si zkontrolovat činnost štítné žlázy. Pro začátek stačí odběr krve u obvoďáka, pokud rozbor něco ukáže, pak odborné vyšetření u endokrinologa.

avatar

Plzen

berunk žena 12.08.2009 10:02:40

Tak štítnou žlázu mám hypofunkční už skoro4roky,beru hormony,ale dle podl.výsledků jsem kompenzovaná..ve fitku jsem vždycky jela ne kruháč,ale trénink na nabírání svalů,tj.těžší váhy málo opakování…a pak jsem si dala třeba hodku orbitrek..chtěla jsem svaly budovat a tuk spalovat..ale nedařilo se mi ani jedno..ted tedy převažuje u mně běh,ale svaly fakt mizí..vlnit sacharidy se snažím dávno,ale zjistila jsem,že pokud mám denně fakt málo,tak mám problémy se spaním..silné­..prostě neusnu..pomůže jedině nějaký sacharid na noc,což je taky blbě,kousat o půlnoci do čokolády,ale je to jediná možnost jak usnout,hypnotika nezabírají..včera jsem např.běhala1,5h a chodila 2hod.po městě,svižně,a na jídlo jsem nějak prděla…a ještě ve2ráno koukala do zdi.. Také si myslím,že málo jím,a cokoli pak sním,si rovnou ukládám do zásob,ale zvrátit to nemohu… Dietolog-tak zkoušela jsem se dostat k Ing.Havlíčkovi z pořadu Jste to,.....jenže těch6tisíc,které bere, zatím nemám…dietolog­.ambulance tady ve FN je také k ničemu,dělala jsem tam,tam se pac.dozví o dietě a stravě,a že pohyb je nutný,event.jim změří hodnotu bazál.metabolis­mu,ale hlouběji také neporadí..konkrétně s mým problémem jistě ne..

avatar

Masato muž 12.08.2009 15:05:15

Nemůžu radit, neb nemám Tvé veškeré výsledky v ruce, ale ve zkratce pohybu je víc než dost ( o tepové frekvenci zbytečně diskutovat nebudeme, protože tělo i když pracuje ve vyšších tepovkách, než jsou doporučené na spalování tuků, tak stejně spaluje tuky a to dost dlouho po výkonu, protože metabolismus se zrychlí, jednoduché jak facka)…možná hraje roli štítná žláza, nějaká hormonální porucha či tak, ale na první pohled máš problém v jídle, já být tebou tak jím 6 až 8 krát denně v menších porcích, vše nutričně vyvážené, pokud možno vynechat nasycené tuky, transtuky , jednoduché – rychlé cukry, hodně piju, alespoň ty 3 litry za den…a kalorie? Spočítal bych si bazální metabolismus plus denní činnosti, první měsíc bych jedl zruba stejně, možná maličko víc pro takové „srovnání organismu“ a pak bych šel lehce pod, abych měl kalorický deficit a tělo bylo donuceno spalovat, ale NE aby hladovělo! protože pak si ukládá energii do zásoby na „horší časy“…hlídej si glykemický index potravin, řada lidí chce zhubnout a nastrouhá si mrkev s jabkem a k tomu sežere banán!!!!! Jediný rozdíl mezi tím, co Ti říkám já a co řekne dietolog je ten, že on je schopen najít nějaký nedostatek něčeho z krevních testů a ty já Ti dělat nebudu :-) atak dále, a pokud jsi zdravá a nic Ti není, dojde k tomu samému výsledku, který Ti zde píši..Každopádně Ti chci pogratulovat k Tvému ušlechtilému úsilí, jsi bojovnice a takové dámy obvykle vyhrávají a i Ty vyhraješ, jen ten systém musíš držet nějakou dobu, a jsem přesvědčen, že po 3 měsících se změna musí projevit…Měj se co nejlépe..

avatar

miram žena 13.08.2009 12:48:28

Ahoj, taky si myslím, že bys měla přidat jídlo, ač to zní možná divně – pravidelně (5–6 denně jíst), to, že máš v noci hlad a nespíš, to myslím jenom potvrzuje (možná chybí sacharidy – tohle by asi fakt řekl nejlíp dietolog, příp. praktický lékař – krevní testy a tak). Např. snídaně by měla být poměrně dost bohatá (doporučuje asi 25% denního kalorického příjmu). Já snídám pravidelně (většinou jogurt a musli, pití, ovoce), ale nedávno jsem zjistila, že snídám kaloricky sakra málo.Pokud ráno nemáš hlad, dej si něco menšího a o to bohatší svačinu (jablko určitě nestačí – chce to přidat např. cottage a tmavé pečivo). Je taky blbost nejíst večer po nějaké hodině, pokud jdeš spát později, klidně si ještě něco dej – ovšem čokoláda (a obecně cukry) asi nebude úplně optimální. Dost možná, že až najedeš na bohatší jídelníček, tak přibereš, ale teď by asi primárně mělo jít o to srovnat organismus a ne zhubnout. A k tomu pohybu – ano, máš ho dost, možná až moc. Sice nejsem odborník, ale musím se ptát, jak mají ty svaly růst, když nemají čas na odpočinek? Když to shrnu a s trochou nadsázky parafrázuji větu od „S+G“: „Člověk musí dobře jíst a hodně odpočívat, aby tělo mělo sílu se obezitě bránit.“ ;-) Takže proboha s tím organismem nebojuj, ale buď na něj hodná, žádný jiný tělo bohužel nemáš. Držím moc palečky.

avatar

Hořovice

Celkem 530 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:51:00 (2009)

Fallenone muž 13.08.2009 22:50:14

Vzpoměl jsem si na pořad v televizi, který trochu souvisí s tímhle tématem. Byl o soupeření 2 výprav při cestě grónskem a simulovalo to cestu Amundsena a Scotta na jižní pól. Zajímavá pointa je v tom, že skupina, která jela na psích spřeženích a moc se nenadřela zhubla jen sem tam trochu tuku, zatímco skupina co táhla saně vlastními silami a rozhodně její členové nebyli schopni doplnit spotřebovanou energii, zhubla výrazně, jenomže svalovou hmotu a skoro vůbec žádný tuk. Z toho vyplívá, že přemíra aktivity opravdu asi na spalování tuků není úplně dobrá.

Motto: ... stagnovat, to je někdy spousta tvrdé práce.
avatar

Praha 3

Celkem 38273,15 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:29 (2015)
půlmaraton: 1:32:22 (2016)
maraton: 3:24:57 (2008)

intensity žena 14.08.2009 10:57:19

Ahoj, byla jsem v podobný pozici před léty, když jsem začínala běhat. Vynechávala jsem záměrně spíš těžší jídla, nahradila je lehčími a prozatím to stačilo…jenže jak běháš a obzvlášť v začátcích, pokroky jsou vidět hned. Trasu si prodlužuješ nebo stupňuješ rychlost, no a místo toho, aby jídlo bylo přímo úměrné výdeji, nechala jsem to tak, jak jsem to měla nastavené na začátku a co se nedělo..tělo začalo šetřit a váha se zastavila, nebo šla lehce nahoru…takže si také myslím, když přidáš na jídle anebo alespoň budeš jíst třeba menší porce častěji tak ale, aby byly výživné…např. místo 30% sýra 40%tní sýr…nebo vajíčka, nebo klidně občas uherák nebo hovězí místo kuřecího…tak, aby se do těla dostalo méně, ale „hutně“, jestli mi rozumíš:-) … třeba se Ti chvilku bude zdát, že přibíráš, tak to zkus pustit z hlavy s tím, že i na tohle si tělo bude muset zvyknout a dlouho to trvat nebude:-) Taky mě napadá, na jakou váhu se chceš dostat? Anebo se prostě jen chceš zbavit „pneumatiky“? :-) Piješ hodně??? Podle toho co jinak píšeš se mi moc nezdá, že bys dělala něco špatně…takže bych já začala jedním dnem, kdy bych si pročistila tělo tím, že dám jen ovoce, zeleninu, jogurty bifido, ale ten den bez běhu!!!! nebo nějaké aktivity!!!!…no a pak bych začala na novo :-)..tak se drž, ať nespadneš:-) Eva

avatar

Plzen

berunk žena 14.08.2009 20:04:14

No,tak dostat bych se chtěla alwspon na70kg…už nejsem blázen,kdy jsem snila o55kg:O)))jas­ně,i66by bylo super,ale jde mi o to nebýt hnusně tlustá,a trochu v pohodě..což jsem v66kilech nebyla..o váhu mi vlastně ani tak nejde,nižší číslo než78či tak je fajn,ale když na sobě nebudu mít pneumatiku kolem pasu,a stehnech a tak,můžu mít klidně i75,když nebudu vypadat jako mamutek:O))No,tr­ochu vtipkuju..ale fakt bych byla spokojená,kdybych mohla jíst trochu jako normální lidi,co jí zdravě a vyváženě,a netloustla po tom,a bylo na mně trochu vidět,že když říkám,že sportuju,tak že nelžu..a kéž bych nebyla pořád tak utahaná.. Ten den bez jakéhokoliv pohybu si jen obtížně představuji,když aspon něco denně neodběhnu,pár kiláků neodchodím,či něco jinak neodcvičím,mám pak děsné výčitky…že nedávám ze sebe100%,tak jak můžu chtít nějaké výsledky…-než jsem si doma zlikvidovala orbitrek za15tisíc,tak jsem na něm běhávala ráno od4hod aspon hodku,a pak šla do práce..jelikož jsem mívala12ky,a večer jsem byla po práci zcela ko.. Pít piju aspon1,5l určitě,víc se nesnažím,mám problémy s otoky DK,a čím víc piju,tím hůř..kaloricky jím tak do6tisíc kj,bazál.metab.jsem měla před5ti lety 5ooo,a jsem si jista,že za léta bbnutí s nejezením a sportováním jsem si ho aspon o tisícovku ještě stahla.. Ale-já se nevzdám…neví,jak to zlomím,léta se mi to nedaří,ale nějak to zlomím… Chci také poděkovat všem,co mi prozatím napsali…myslím,že dělám vše,co je mi tu razeno-od počítání kj,přes hlídání glyk.indexu potravin,ale budu se muset naučit víc jíst,a nějak snést,že budu možná dál tloustnout..což je pro mne teda příšerná představa:o(( Ještě otázka k tepovce-vím,že by měla být kolem těch60–65%ideálně,někde to popisují jako rychlost,při které nebudete mít problém udržovat konverzaci..ale to já nemám,ani když mám puls170…:O))tuhle jsem s přítelem vylezla celkem svižně na plzenskou Bartolomějskou věž,má 301schodů,a přítel byl zralý na infarkt,ale já byla v pohodě..ani ne do půl minuty byl tep a dýchání v klidu..tak jsem aspon mohla ocenit svou trénovanost díky běhu:o))

avatar

Mladá Boleslav

Celkem 30 km
Minulý měsíc 0 km

thebambus muž 14.08.2009 20:05:43

Ahoj já musím souhlasit s Masatem. Pohybu je dostatek, ale v jídle jsou určitě nedostatky- budit se v noci hladem asi není to pravé ořechové. Když jsi zmínila Havlíčka, předpokládám, že znáš ten pořad a i tam se dají najít díly, kdy dámy po tom co zvětšili svůj denní příjem kalorií tak začali hubnout. Myslím ,že je to hlavně psychika, která ti nedovoluje se normálně najíst protože se obáváš, že hned zase přibereš. I přes to, že jak sama říkáš není peněz nazbyt bych doporučoval navštívit dietologa a nechat si sestavit jídelníček na míru. Aspon na měsíc na to se pak již dá navázat a pokračovat v něm dál s obměnami bez konzultací. Opravdu si myslím že tvůj problém s jídlem není tak jednoduchý, aby jsi ho dokázala vyřešit sama bez znalosti problematiky. Přeji pevnou vůli a at jdou kila dolů.

avatar

Celkem 8501 km
Minulý měsíc 0 km

r4d3k muž 14.08.2009 23:22:00

Ten intervalový trénink bych zkusil, tedy jestli ho nejedeš. Prostě minutu běh naplno a půl minuty pauza (chůze) a třeba jen půl hodky. Za zkoušku to stojí.

Motto: Nikdy se neděje vůbec nic. Nejsou vlastně žádné obyčejné chvíle. Dan Millman
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 14.08.2009 23:27:51

[quote=r4d3k]Ten intervalový trénink bych zkusil, tedy jestli ho nejedeš. Prostě minutu běh naplno a půl minuty pauza (chůze) a třeba jen půl hodky.[/quote] Není 20 cyklů intervalů hodně? Jen se ptám, já bych to zatím nezvládl. :-(

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Celkem 8501 km
Minulý měsíc 0 km

r4d3k muž 15.08.2009 08:17:55

[quote=kanovsky][qu­ote=r4d3k]Ten intervalový trénink bych zkusil, tedy jestli ho nejedeš. Prostě minutu běh naplno a půl minuty pauza (chůze) a třeba jen půl hodky.[/quote] Není 20 cyklů intervalů hodně? Jen se ptám, já bych to zatím nezvládl. :-([/quote] Nejde v tomto případě o nějaké běžecké tréninky typu ..každý interval stejnou rychlostí. A klidně je možno začít na půl minutě intenzivně a minuta mírně a třeba začít na 20 minutách…já to tak zkoušel na rotopedu a nějaké výsledky to přineslo. Já bych tímto nahradil tak dva běhy v týdnu a třeba to pomůže. Na servrech o posilování si toto lidi na hubnutí dost chválili, dokonce tam byly i citovány nějaké studie, kde prostě skupina která cvičila takto, zhubla tuk a né svaly a skupina, která vykonávala aerobku nízké intenzity delší dobu hubla hlavně svaly, ale tuk jen minimálně. Chápu, že zase by se někde našla studie, kde to bude obráceně, ale za zkoušku člověk nic nedá.

Motto: Nikdy se neděje vůbec nic. Nejsou vlastně žádné obyčejné chvíle. Dan Millman
avatar

Celkem 12291,9 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:26 (2012)
půlmaraton: 1:37:58 (2015)
maraton: 3:39:31 (2015)

Mike muž 13.02.2010 00:43:20

Ahoj, tak to tu pročítám a trochu mi to připomíná moje snahy o vysportování pěkné postavy běháním – neúspěšně. Mnohem učinější u mě je posilovna a po ni jizda na rotopedu a havně jak říkají všichni, co chodí do posilovny, tak 80% úspěchu je správná strava (tím neříkám, že přestat běhat:) ). Člověk se může snažit sebevíc, ale dokud nezačne držet jídelníček, tak s tím prostě nic neudělá (Je dost možné, že při dodržování jídelníčku by mělo efekt i samotné běhání, ale až ta posilovna mě donutila si to hlídat :) ).

Hlavní je jíst 6krát denně a to zhruba tak v 2,5 – 3h intervalech (v kazdem jidle je dobre mit bilkoviny, nikdy ne vic jak 40g v jedne davce). Někde jsem četl, že člověk potřebuje zhruba 0,8g bílkoviny na kg váhy za předpokladu, že nevykonává téměž žádnou činnost a při posilování a běhání by se dávka měla zvýšit alespon na 1,5g na kg právě kvůli udržení svalové hmoty. Sacharidy převážně složité (více zasytí, respektive na delší dobu), takže například rýže a nějaké musli. Jídlo 6krát denně v kombinaci s posilovnou by mělo metabolismus zvýšit, ale nějakou dobu to potrvá. Jinak doporučuju pročítat i stránky zaměřené na posilování (přeci jenom je to více zaměřeno na vzhled, než běhání, takže tam jsou důležité informace například o zvyšovaní metabolismu a zbavování se kil navíc, bez ztráty svalů).

avatar

Praha

pug muž 16.02.2010 18:24:17

Drahá Beruno, já se obávám, že sacharidů máš za den tak žalostně málo, že ti tu váhu drží nahoře už „stresový hormon“ kortizol (k tomu by se navíc ty otoky DK pěkně rýmovaly). Je jasný, že každej je originál a s každým se musí zacházet individuálně, nicméně i obecná doporučení mohou poskytnout jakési měřítko…začátek, od kterého se dá odrazit. Takže při hmotnosti 79 kg bys měla pro udržení váhy (v případě, že jsi zdravá)konzumovat: 79 g tuků (pokud jsi zvyklá na 40, tak lze i 50g), 86 –110 g bílkovin a 450–650 g sacharidů. S tím bych začal. Pokud máš potíže s nalezením dietologa (o čemž teda ve městě, kde je fakultka, pochybuju), tak lze v zásadě zkusit dvě cesty: zavolat nějakému diabetologovi, jestli nezná někoho (nebo neporadí on sám), nebo si najít někoho, jehož profese se jmenuje „Dietní sestra“ (fůra lidí se na tuto specializaci dívá s despektem, fakt je ale ten, že samotný vzdělávací proces býval docela kvalitně postaven a ty holky cosi uměly – spíš systém je nedokázal správně používat). A internista by to měl zvládnout taky, hlavně se nebát vypadat chvíli klidně jako blb (s některýma je to těžký – jako v jiných profesích). Pokud budeš vyhledávat pomoc, dost ti usnadní alespoň 14 denní denníkový (časový) záznam všeho co jíš a vypiješ a časový záznam pohybových aktivit i s jakýmsi, byť subjektivním, vyjádřením intenzity.

Anebo!… provětrat samotnou fakultu, zda-li na ní někdo, kdo má ty výživárny jako výzkumný program a zajít za ním. Tihle draci dost často totiž shánějí „vzorky“.

avatar

kozoj2 žena 30.05.2010 19:45:07

berunko jsem se zděsila když to čtu tvuj přspěvek a uplně tě chápu,já se taky pohybuju v tomhle bludným kruhu,jakobych to četla o sobě..jediný co vm,je že bychom měly začít jíst opravdu po 2 – 3 hodinách i za cenu toho že malinko přibereš,počkat až se tělo srovná a pak se určitě začne hubnout samo,jenže-chápu tě-taky mám strach..ale dokud to člověk nedokáže tak se to nehne,jen se trápíš,pokud bys šla na vyšetření,možná by ti výživář řekl,že jsi podvýživená a tělo se tak brání a samo si drží tuk a nespaluje.Bohužel je to v hlavě a chce to zěmnit,držím palce. Já sama běhám skoro děnně,jenže zase to doháním dost přejídáním,takže já nejsem vzorná jako ty,běh mě to aspoň kompenzuje,ale je to takové o ničem,potřebovala bych se do toho pořádně opřít..

avatar

Slavkov u B.

Celkem 2724 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:21 (2010)
půlmaraton: 2:07:00

Majka1 žena 30.05.2010 22:19:41

Moje sestra má úplně stejný problém a celoživotně s ním bojuje. Vždycky mi v dobrém záviděla, že se pořád cpu a nepřibírám. Není to tak úplně pravda, ale fakt je, že když jsme byly někdy spolu pár týdnů, snažila jsem se před ní nejíst, abych jí nekazila dietní morál a dojídala jsem se v noci, aby mě neviděla. Po dvou týdnech jsem já měla o 2 kila míň a ona o dvě víc. Sportovaly jsme stejně, ale ona kaloricky zbaštila o půlku joulů míň než já. To že je to v hlavě ví, ale není sama schopna tu změnu v hlavě prosvést. Ale POZOR: Už druhý týden využívá služby diety sestavené na míru až do domu – vozí jí jídlo na celý den rozdělené do 6 dávek a tak jediné na co musí myslet je, kdy to do sebe nasoukat a na pití. Moc si to libuje, spadl z ní stres a cítí se neustále najezená tak akorát. Na výsledek je ještě brzo, ale jako pokus o změnu v přístupu ke stravování to není tak špatné. Moc ti přeji, aby tvůj problém byl opravdu jen v hlavě a aby jsi ho zlomila, tak jako to přeju své drahé sestřičce.

Motto: Bože, dej mi víc trpělivosti, ale prosím tě hned!
avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 31.05.2010 08:42:11

>> kozoj2, 30. 05. 2010 19:45:07 Tak nám tu vzniká klub spriaznaných duší ja detto,ako píšeš kozoj,musíme sa do toho dostať,ja sa tiež bojím opustiť svoju rutinu,hoci by som si konečne oddýchla,tie obavy z nebehania sú väčšie a tak sa bojím niečo meniť.A možno stačí len málo k tomu,aby sme si našli jednoduchšiu cestu,ale ked to neskúsime,nezis­tíme,či to zaberá.A s tou stravou to vyzerá lákavo,ale tá cena istotne.

avatar

dickrichardsrunning.blogspot.cz

Celkem 4061 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:07 (2016)
půlmaraton: 1:52:45 (2016)

Dick Richards muž 31.05.2010 10:04:59

…holky a baby, sorry, ale nebude snad lepší si dát od nějakých „dietních“ rozborů na čas pokoj. Chápu, že furt musíte řešit, jak vypadáte a kde se to kilo navíc zase vzalo, když na sobě tak makám… Ale jste pak opravdu spokojenější a šťastnější??? Neleží tyto hodnoty někde jinde? Neběháme snad všichni proto, že nás to baví a přináší nám to uspokojení? Nikoliv dril. Co takhle úplně zapomenout na nějaký rady, časopisy atd. a zkusit se aspoň na čas řídit vlastním rozumem..... někde jsem četl zajímavý příspěvek ženy, která bere své tělo jako továrnu – ráno před zapnutím strojů nalít energii, kterou dodává v průběhu dne, k večeru, ke konci směny, už dolívat moc nepotřebuje, spíš uklízí před nočním klidem. Nechci do nikoho rýt, ani nikoho přesvědčovat, každý má vlastní hlavu, která ale někdy až moc řeší a tím i hřeší. Všem hodně zdaru, klidu a pohody.

Motto: "Závist zdržuje"
avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 31.05.2010 19:05:29

>> Dick Richards, 31. 05. 2010 10:04:59

Už som chcela byť ticho a dať pokoj,ale musím ti poďakovať Dick za tvoj nadhľad,všetci chlapi ho majú,len nám akosi chýba!Vieš,ke´d vy makáte,máte za to svaly a beriete to inak,ale my,za toľkú námahu a ešte keĎ SA S TEBOU Už NIč NEDEJE,KDE JE Tá SPRAVODLIVOSť?(V DOB­ROM)SME MOC SEBAKRITICKé-PRAVDA,ale máme už taký genofond.Tak sa radíme,či to má aj tá a hentá a ako si s tým poradila,máš pravdu,behanie má byť pre radosť,ale je,alebo nie je dobrý fattburner?

avatar

Celkem 718 km
Minulý měsíc 0 km

vosice žena 31.05.2010 23:31:50

Je pravda,že já začala hubnout,až když jsem přestala běhat kvůli hubnutí,ale zůstala běhat už jen,protože mne to baví.. Psychika holt dělá divy. Ale na druhé straně,myslím,že se mi zmenšily prsa,propadly tváře,něco málo přes boky a zadek,ale to po čem jsem toužila nejvíc…stehna a břicho..tak nic!Asi to mám v hlavě uložené nejvíc :-))

Motto: Kdo vítězí nad lidem je mocný,kdo vítězí sám nad sebou je nejmocnější. (Lao-c´)
avatar

Ústí nad Labem

Peggy žena 01.06.2010 06:51:22

Je blbost si myslet, že čím méně jím a více sportuji, tím spíš půjdou kila dolů. Taky jsem o tom byla kdysi přesvědčená, dokud si mé tělo nepostavilo hlavu. Začalo to tím, že jsem se tři měsíce docela hlídala. Běhala jsem třikrát týdně, jedla kila zeleniny a stejně jako ty měla problém s hladem večer a v noci. Pak si tělo řeklo: „je čas přepnout na nouzový režim.“ Čím víc jsem sportovala, tím víc šla váha nahoru. Byla jsem zoufalá. Měla jsem v týdnu v součtu i osm hodin sportu a v neděli váha ukazovala kilo navíc. Můj kamarád, přesně jako většina lidí přesvědčený, že výdej musí být vyšší než příjem, do mě hučel, ať uberu jídlo. Jenomže, když jsem si od přijatých kilojoulů odečetla to co jsem vypotila, už moc nezůstalo. Kdybych z toho ještě ubrala, mohla bych si dovolit sotva snídani a pak celý den hladověla. Nakonec jsem se poradila s odbornicí. Řekla mi, že jím žalostně málo na to, kolik sportuji. Navíc je jídlo blbě rozdělené ve dni. Ráno má být hodně bohaté na sacharidy, odpoledne naopak už jen zelenina a bílkovinová jídla. Musím jíst každé dvě hodiny a po měsíci si na to tělo zvyklo tak, že ani nehlídám hodinky a už se hlásí o svou porci. Samozřejmě, že občas není na jídlo vhodná chvíle, ale zvykla jsem si nosit sebou tyčinku pro případ nouze. Ubrala jsem si sport a začala víc odpočívat. Váha přestala stoupat (díky bohu), ale zatím nijak extra neklesá. Po téhle zkušenosti bych si s nějakou drastickou dietou už nehrála. Rozhodně je špatně, pokud cítíš hlad.Dneska si jdu dát před spaním raději pár lžic jogurtu nebo hrnek mléka, než abych usínala s prázdným žaludkem. Bojím se, že by jinak tělo zase začalo šetřit.

avatar

Crawler žena 10.08.2015 22:36:04

>> berunk, 11. 08. 2009 22:54:38

Pěkný večer:)mohu se zeptat,jak to s Vámi dopadlo? Mám také s metáčem krapet problémy,tak by mě zajímala ta vaše cesta – pročetla jsem to zde a zajímalo by mne, zda jste problém vyřešila ? Krásný den, Eva

avatar

Sloviensko

rudo muž 10.08.2015 22:57:39

>> Crawler, 10. 08. 2015 22:36:04

sleduj datumy prispevkov vacsina z tych ludi tu uz davno nie ani autor povodneho dotazu tu uz nie je dlhe roky

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 27 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.