Olomoucký půlmaraton - startovné
Štěpánovice
VanaXXL
29.03.2010 10:27:27
Dnes jsem se přihlásil na olomoucký půlmaraton. Je to sice prkotina, ale jen tak pro zajímavost: deklarované startovné 350czk se tak nějak zvedlo na 399czk. Na online registraci je deklarováno startovné 15 Euro plus 2.5% poplatek za transakci kartou. Platit převodem jsem si nelajzl, protože mám účet jen v korunách. O nic nejde, ale je to známka solidního chaosu. Stejně jako opožděné spuštění webovek. No nic, do Olomouce si vezmu vlastní hodinky, abych věděl v jakém čase jsem doběhl a psychicky se připravím na nejhorší. Třeba budu nakonec příjemně překvapen občasnými náznaky profesionality organizátorů.
Exploser
29.03.2010 11:02:09
Kdes to vzal??? Vždyť je tam normálně registrační poplatek 350 Kč – i ve formuláři! Jaképak placení v €?
Štěpánovice
VanaXXL
29.03.2010 12:33:36
[quote=Exploser]Kdes to vzal???[/quote] Napsal jsem jednoznačně, že
„při online registraci“, takže si Tvé zvolání překládám jako
vyjadření nedůvěry. Nicméně Tvým příspěvkem se vysvětluje proč
k výše zmíněnému problému došlo a nejspíš ještě nějaký čas bude
docházet. Registrační formulář na mě z nějakého důvodu vyskakuje
v angličtině. Zdá se tedy, že server usoudil, že jsem cizinec. Mnou
uvedenými údaji o místě bydliště i o státní příslušnosti
nedůvěřivě pohrdl a nechal mě zaplatit startovné jak se na správného
cizince sluší a patří v Eurech. Tedy programátorský zmetek. To se občas
stává. Ale aby mě v jednom dni odsoudil jako nedůvěryhodného člověk a
ještě server, to se mně zatím nestalo. Není to nějaká infekce nebo tak
něco? Mám se začít bát? Tahle lapálie dostává téměř cyberpunkové
rozměry…
Exploser
29.03.2010 15:13:27
Ano, máš zcela pravdu a hluboce se Ti omlouvám za mé vyjádření nedůvěry, což vyplynulo možná i z mého určitého nedostatku empatie. Já tam sice žádnou angličtinu ani nevidím a server se se mou bavil i v registračním formuláři až do konce (bez definitivního potvrzení) normálně česky, ale zapomněl jsem na to, že se skutečně může stát, že Tvou IP adresu může některý server následkem určitých specifik považovat za zahraniční a pak Tě implicitně přesměruje na angličtinu. Takže blbec jsem já a ještě jednou se omlouvám Tobě a případně dalším, kterým se to stane, aby se nenechali odbýt a požadovali normálně platbu v Kč a ne v €, protože není vůbec standardní nutit někoho u nás do platby v €.
xPablos
29.03.2010 15:29:55
Neni to podle IP adresy, ale podle nastaveni preferovanych jazyku v prohlizeci (muze jich byt vic a rozhoduje i jejich poradi). Zkousel jsem si posunout anglictinu nad cestinu a videl jsem registraci v anglictine.
Jinak na http://registrace.olomouckypulmaraton.cz/ vlevo nahore je manualni prepinani jazyka (en | cs)
Az k cene jsem neklikal, kazdopadne pokud maji cizinci jinou cenu nez cesi
je smutne (i kdyz u prazskych taxikaru normalni
Olomouc
tomaz
29.03.2010 21:20:28
taxem zkusil registraci a česká verze chce 350,–Kč anglická 15,–Eur (což mi strejda gůgl přepočetl na cca 380 korun).
Praha, Ostrava
choliv
01.04.2010 07:45:47
Také jsem přihlášen, ale pouze na desítku. To mi bude po květnovém maratonu bohatě stačit :)
Exploser
03.04.2010 23:46:21
Teď navíc mně pořadatelé nabídli slevu 100 Kč za účast na PIM půlmaratonu – prostě blbí mají většinou štěstí :)
Ostrava
hanix
16.06.2010 10:51:07
350.- v pohode v CZK…
Praha, Ostrava
choliv
24.06.2010 10:28:12
Ahoj, ze zdravotních důvodů se nemohu účastnit sobotního běhu na 10km v rámci Olomouckého půlmaratonu. Pokud by měl někdo zájem o startovné, nabízím za 200 Kč.
Kontakt: LCholeva@gmail.com
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.