Zlomený vnější kotník(lýtková kost) drát a šrouby
Ender
30.12.2020 15:49:45
Ahoj,
po opakovaných výronech jsem se propracoval až k únavové zlomenince lýtkové kosti ve vnějším kotníku. Bylo to lehoučce dislokované a tak jsme se skrz moje sportovní aktivity radši dohodli na operaci. Mám tam drát a pár šroubů. A teď bych měl dotaz, protože mi bylo řečeno, že vytažení kovu se v podstatě neřeší a vytahuje se jen na požádání pacienta. Nechal si někdo nějaký materiál v noze a běhá s tím bez omezení? Nějak si nedovedu představit, že bych to tam nechal. Jinak se to tahá tak po roce. Plánují jen v lokálním umrtvení vytáhnout po pěti týdnech od operace jen jeden větší šroub, který je prošroubovaný přes obě kosti. Teď jsem sešroubovaný něco přes 14 dnů a příští týden se jdu hlásit na rehabilitaci, zatím k obnovení hybnosti.
Díky, Ender
Mato
31.12.2020 08:29:36
>> Ender, 30. 12. 2020 15:49:45
Nenechal a mal som ich na holennej kosti 6 po komplikovanej spiralovej zlomenine z futbalu. Doktor mi na rovinu povedal, ze ak to uplne nezrehabilitujem a vsetok material nevytiahnu, na seriozne sportovanie mozem zabudnut. Pobehnut by sa s tym dalo, ale nic sutazne… zial, futbal som uz sutazne nikdy potom nehral, ake to nemalo priamo s nohou nic docinenia. 27+ rokov a bezeckych 150tisic km neskor mozem povedat, ze toto bola spravna diagnoza a nelutujem 5 mesiacov intenzivnej rehab. a 2 mensich operacii navyse. Tie ma stali cca dalsie 2–3 tyzdne pauzy a brania atb – rana sa zapalila.
Nic cudzie, co v tele nutne nemusi byt, tam nema byt.
Ender
31.12.2020 13:38:55
>> Mato, 31. 12. 2020 08:29:36
Díky Maťo,
já si právě taky myslím, že kov a kost mají jiné mechanické
vlastnosti, zejména pružnost a na velkou zátěž to nemůže fungovat…
Chápu lékařské rizika jako narkóza a hojení. Ale při mém věku a
zdravotním stavu beru riziko jako minimální a hojení ran mám vždy
vzorové.. Novou operaci a ty dva tři týdny odpočinku příští podzim
v klidu snesu… ![]()
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.