Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Inov8 » Inov8 Terraultra G 270

Inov8 Terraultra G 270

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 26.01.2021 14:56:03

Tak som sa konecne nechal zlomit vsetkymi tymi odami na grafen v podrazke, ako aj konkretne Terraultracke vylepsenie predosleho modelu (G 260), najma co sa tyka medzipodosvy a pohodlia.

Jasne – nulovy drop a relativne nenapadny dezen, ale konecne aj Inov8 pouzil novu zmes TPU, namiesto tradicnej EVA v medzipodosve. A je to poznat. Nulovy drop mi nikdy nevadil, skor to, ze v minulosti v Inov8 som pri doskoceni na ostry kamen mal vzdy iskry v ociach. Zcasti vdaka stylu s naslapom skor cez prednu cast chodidla, zcasti kvoli problemom s artritickymi prstami na jednej nohe. Konecne je to znesitelne, nic ma v nich neboli, drzia ako pribite skoro na vsetkom (mala vynimka – hlboke ilovite blato, ale to by chcelo stuple az klince, aby to drzalo), vratane mokrych korenov, zamrznuteho snehu, ci dokonca aj ladu (iba vysmykana bobova draha ma posadila na zadok, ale to som uz bol predpripraveny na pad). Mokry hladky asfalt – ani milimeter dozadu, mokre kamenne platne to iste. Odolnost podrazky – po viac ako 120km ani naznak opotrebenia – ani len povyrobny defekt v extra vystupku (cca 0,5mm) na jednom stupli sa ani trochu nezmensil.

Siroke su viac nez dostatocne aj pre platfusakov, zaroven sa daju krasne utiahnut podla potreby. Uzasna je aj vlozka – s drobnymi TPU „gulickami“ zospodu – fakt prida na pohodli a nehne sa ani o mm v bote. Zvrsok priedusny a vypada velmi odolne – tuha sietovina a este jedna vrstva vpletena do nej a plastovo-gumove obitie spicky az po stranach k pate. Lahko sa umyvaju, rychlo schnu. Najprv som mal obavy pri tej tuhosti a odolnosti zvrsku, ale ani naznak otlaku.

Stabilita vyborna, lytka ma vobec neboleli, ale ti, co behavate v botach s 10mm dropom, si radsej dajte nejaky cas zvykania si na tuto obuv. Ja som ich hned z krabice prehnal na 25km bez akychkolvek problemov.

Vaha – ako nazov napoveda cca 270g pre muzsku UK deviatku, ale na nohe sa zdaju este lahsie. Damske sa dostanu pod 250g v UK7.

Cena je jediny a dost vazny problem – cca 150 EUR, niekde aj viac. Ale na nete sa daju zohnat zlavove kupony a pri ich pouziti to vyjde na 125 EUR. Drahe, ale uz nie dychvyrazajuce, vzhladom na konkurenciu. Velkostne sedia uplne standardne s inymi znackami. Ja som bral o pol cisla vacsie (US 9 je moj standard, zobral som US 9,5), ale uzivil by som kludne aj moju normalnu velkost. Vacsie mi nerobia ziadny problem pri mojom relativne komotnom tempe. Keby som pretekal, idem do mensich – teda do tradicnej velkosti pre mna.

Po vacsinu minuleho roka som v terene dral Hoka SpeedGoat 4 a v horach Dynafit Ultra Pro, a chcel som zmenu, lebo oba modely boli na mna prilis nemotorne. A teda zmena to je hned na prve obutie a musim povedat, ze prijemna a vitana.

avatar

Celkem 18447,4 km
Minulý měsíc 76,89 km

AdCo muž 27.01.2021 01:42:14

Maťo, výborná recenzia, vážne o nich uvažujem. V minulosti som behal len v INOV-8, veľmi mi vyhovujú hlavne kvôli šírke (S-modely). Pred dvoma som ale prehnal s tréningom na ultra po kamenistom teréne a privodil zápal PF na jednej nohe. Našťastie sa mi to podarilo vyriešiť neinvazívne ale kvôli odpruženiu som prešiel na HOKY (Challenger ATR 5, Mafate 2). Vyhovujú mi, päta v nich nebolí ani na ultratrailoch, ale cit pre terén nie je taký, ako bol v INOV-8. S nulovým dropom nemám problém, v jeseni som kúpil na tréningy na asfalt a ľahší terén Altra Torin 4,5 a nemám v nich problémy, ani po dlhších behoch. Píšeš, že sú pohodlné, môžeš porovnať s HOKA? Ide mi o to, aby pri ich použití na plánovaných Ultratrailoch (dúfam, že tento rok nejaké budú..) sa mi nevrátil ten zápal PF. Ďakujem.

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 27.01.2021 09:20:14

>> AdCo, 27. 01. 2021 01:42:14

Tak nie su to Hoky – podstatne menej tlmenia, ale zas nie su vylozene tvrde. Povedal by som tak akurat. S Hokami prebehnes cez drobne ostre sutre ako tank, ale pride jeden vacsi a nahodou volne ulozeny a podvrtne sa ti kotnik. Terraultra aj o tych malych vies, ale neboli to. Zatial ani naznakom podvrtnutie, ani pri behu na rozbrazdenom zmrznutom blate. Zapal PF sa zvycajne vyskytuje pri nizkom profile podrazky, malom ci ziadnom tlmeni a prilis vysokej ohybnosti topanky (nizka torzna a aj metarsalna tuhost). V terraultra 270 to nadavkovali tak akurat.

Neviem, ci by som v tom dokazal ist 100vku, ale tiez neviem, ci by som ju dal v comkolvek :-D. Asi to ani nikdy nezistim, lebo ma to vobec nelaka. Predpokladam vsak, ze vacsina pretekov dovoluje mat drop bagy, kde si mozes nabalit aj iny par, ak by bol problem.

avatar

Celkem 18447,4 km
Minulý měsíc 76,89 km

AdCo muž 27.01.2021 12:10:36

>> Mato, 27. 01. 2021 09:20:14

Dík za info, celkom si ma povzbudil vzhľadom k nim. Samozrejme, ak ich kúpim, tak ich vyskúšam pred ultratrailom počas nejakých dlhších tréningoch. Som prihlásený na Štefánika, tam v dropbagu určite plánujem náhradné topánky, hlavne na posledných 45 km, tam je iný terén ako po Kamzík.

avatar

Desert muž 27.01.2021 17:37:05

>> Mato, 26. 01. 2021 14:56:03

dik, zajimava recenza, mrknu se na to,

ps: az do teho zase zacnou cpat siru, zase to bude o necem jinem ( viz klasicka podrazka u basketek ze svitu) :-)

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 28.01.2021 08:33:49

>> Desert, 27. 01. 2021 17:37:05

Pokial viem, to sposobilo ich lamavost po urcitej dobe. On bol dovod, preco sa tento vyrobny postup nahradil inym. Kedze jeden z mojich rodicov bol v gumarenskom priemysle cely zivot, tak som sa napocuval dost aj o enviro zatazi a to este v dobach, ked slovne spojenie zivotne prostredie bolo exotikou (socializmus a roky 90te).

V podstate je to dnes balans medzi prilnavostou, co si vyzaduje makkost podrazky na ukor trvanlivosti a trvanlivostou, ktoru dosiahnes iba extremnou tvrdostou s pridanim nejakeho mnozstva uhlika. Guma s vysokou tvrdostou sa dost smyka a je – logicky – malo ohybna… Grafen svojou odolnostou a extremne tenkou vrstvou im celkom prisiel vhod, kedze hned pod touto nanovrstvou uz moze byt maksia guma.

Na druhu stranu, nic sa nevyrovna prilnavosti butylkaucuku – pouzivanom napr. v orientackych botach (VJ sport a ine)… trvanlivost lepsia ako na lezackach (tie su extremne prilnave), ale stale len priemerna.

avatar

Desert muž 29.01.2021 09:42:45

>> Mato, 28. 01. 2021 08:33:49

technologie dneska jsou opravdu o necem jinem, postupem casu trebe zhodnotime, ze ta enviro zatez bude trochu horsi,

momentalne je asi nejcasteji pouzivan grafit, v ruznych formach, dle jeho vlastnosti jako moderator,

prakticky receno i ja bych si nechal od tebe poradit, preci jenom mas za sebou asi tak dvakrat vice prosoupanych bot,

tu lamavost u basketek jsem ani nezazil, daly tak cca 1000 km, takze za 2 –3 mesice jsem to v terenu nezazil, jine bylo pouziti v hale, tam je preci jenom z pohledu sublimace elektronu, tedy vysychani podrazky podstatne agresivnejsi prostredi,

pro porovnani muze byt skluznice u lyzi, pokud vubec o ni nepecujes, prvni zesedne a potom postupne praska, samozrejme nejradeji pod botou :-P

u malych drahovych auticek taky bylo mozne ruznymi slouceninami vcetne rheumosinu, menit prilnavost pneumatik :-D

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.