Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » JAK SE ZÁVODÍ V... Lake Garda Marathon [článek]

JAK SE ZÁVODÍ V... Lake Garda Marathon [článek]

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

JarBiza muž 21.11.2008 01:03:29

Díky ti za příspěvek. Byl jsem tam vloni, první ročník s bezvadnou osobní podporou správně naladěn i tím, že tuto oblast miluji, takže jsem si spíše vše vychutnával, než viděl tolik kriticky. Nicméně nedoporučuji vynechat lékařské potvrzení, po mně ho vloni výslovně chtěli, totéž výslovně žádají Italové i na Florencii – bez něj nepotvrzují registraci.
Se zavazadly jsme problém neměli, pamatuji si, že v informacích na registraci o tom bylo zmíněno. Svoz běžců trajekty a volné jízdy po jezeře a návštěvy atrakcí grátis či s výraznou slevou jsem bohatě využil. Velice jsme ocenili pestrou snídani při čekání na start.
Trať skutečně tak jednoduchá není, zejména druhá část v podstatě celá do mírného kopečka běží se kolem severního cípu jezera z Limone do Malcesine), takže i mě potkalo trochu zklamání, nicméně všechno nahradil požitek z běhu v neopakovatelném prostředí gardské přírody. Díky tomu, že nestartuje tolik běžců (cca 1,5 tis), po silnici je vyloučena jakákoliv doprava (kde to je jinde), žádná tlačenice, okolí tratě jsem si doslova vychutnával, aniž jsem musel příliš dávat pozor, že do někoho narazím, či někdo do mě, budu se vyhýbat autům, pendlujícím lidem atp. Ani ty chybějící davy podél cesty mi tentokrát nevadily,náhradou naopak bylo neopakovatelné prostředí. Je fakt, že do cíle v Malcesine jsem se nemohl dočkat, ale v cíli vše padlo a zbylo jen nadšení, vysoká spokojenost a radost, že jsem se zúčastnil. Příští rok jedu zase a kdo si chce užít krásu, pohodu, příjemné zážitky – vřele doporučuji! Dobře se tam jede a nevyjde to tak draho. JardaB

avatar

Nymburk

Celkem 2830 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:42 (2009)
půlmaraton: 1:35:37 (2009)
maraton: 3:47:55 (2008)

dan67 muž 21.11.2008 08:56:31

Díky moc za praktické informace, pěkně a srozumitelně napsané.
Až se rozhodnu pro účast, vím, kde najdu praktické informace.

Motto: http://dan1967.blogspot.com/
avatar

Brno

Celkem 5681 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:36:10 (2009)
maraton: 3:28:59 (2007)

vl001 muž 21.11.2008 09:33:35

Přidávám se k Danovi, takto napsaný text mi přijde také pro potencionálního účastníka velmi užitečný. Možná by ještě mohla být větší zmínka o ubytování, ani ne tak o komfortu:-), ale nějaké doporučení místa ubytování s informací jak je časově náročné dostat se do místa startu či zpět.

Asi si dám závazek, že až pojedu na nějaký neobvyklý maraton, zkusím také něco takového napsat:-)

avatar

Praha 4

Celkem 28987 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:32 (2017)
půlmaraton: 1:31:11 (2016)
maraton: 3:22:15 (2015)

sklena27 muž 21.11.2008 11:25:28

Pěkný popis mooooooc pěknýho marathonu, jen místy možná zbytečně kritický, já jsem byl nadšen po všech stránkách, snad jedině ty záchody na startu chyběly. Jinak lékařský potvrzení jsem si taky nechával dělat „zbytečně“, ale zase na druhou stranu jinak bych na to EKG nešel a takhle aspoň vím, že jsem zdravej, s tím větrem jsem to čekal horší, třeba v Praze fouká určitě víc a co se týče dopravy tašek, tak v propozicích na internetu i v konfirmačním dopise bylo uvedeno, že se odevzdávají tuším do 8:30, přesto tam kamióny stály ještě v devět, takže ani tady bych organizátorům nic nevyčítal. Ubytovaný jsme byli v Malcesine v hotelu Primaluna přímo na pláži a můžu ho rozhodně doporučit, na jídlo jsme si oblíbili restauraci Dei Capitani v centru Malcesine s tou nejlepší italskou kuchyní jakou si dokážete představit. Pro potenciální účastníky by mohla být zajímavá i informace, že příští rok se poběží zároveň s marathonem i 15km běh z Torbole do Malcesine, což by letos bývala ocenila manželka, pro kterou je marathon příliš dlouhej, nicméně máme o důvod víc si to někdy v budoucnu zopakovat :-)

Motto: Nesmí se chtít hned do druhého patra, když ještě nejsou schody. Emil Zátopek
avatar

Pepa z CB muž 21.11.2008 20:56:04

Neměl jsem v úmyslu aby to vyznělo hlavně jako kritika. Spíše jsem chtěl tu bylo pár rad pro příští účastníky. Aby si uvědomili co je může potkat, překvapit a následně třeba i rozhodit.
Teprve teď si uvědomuji, že jsem na pár věcí zapomněl, protože jsem se o ně nestaral, ale měl jsem je zajištěné.
UBYTOVÁNÍ
V době maratonu je v této oblasti prakticky po sezoně a je možné sehnat okolo Lago di Garda relativně levné ubytování. My jsme bydleli v ještě levnějším letovisku Pur v Lago di Ledro asi 15 km od Rivy. Tam se cena pohybovala okolo 150 euro za apartmán pro 4 osoby na tři noci.
DOPRAVA
Pro ty kteří se chtějí do místa startu dostat autem, musí počítat s tím, že silnici z Rivy do Limone uzavírají v 8:00 pro veškerou dopravu (to je od toho ústí tunelu na fotce). Všude v těchto místech budete mít problémy s parkováním, pokud to tam trochu neznáte a nevíte co si můžete dovilit a kde můžete stát. Pro účastníky maratonu je v den závodu zdarma k dispozici podzemní parkoviště v Limone (maraton expa).
FOTKY
Ty tunely, které jsou vidět na fotkách, si budete moci vychutnat z jiného pohledu. V místě kde sedí kolega Víťa budete mít za sebou 10 km a vbíháte do Rivy.
 Pepa

avatar

Pepa z CB muž 21.11.2008 21:00:33

Jsem blbý, a ještě než odešlu co jsem napsal, bych si to měl přečíst.
Ještě k dopravě.
Z Rivy a z Malcesine jezdí trajekty, kterými se na místo startu dostanete také. Účastníci maratonu (s náramkem) mají dopravu zdarma. Trajekty přepravují i osobní atomobily. Cenu ale nevím.
 Pepa

administrator 03.04.2010 13:32:39

Pro ty, kteří si tento maraton „vychutnali či vytrpěli“ není co dodávat. Každý si to prožil po svém a odnesl si své dojmy a zážitky. Věřím, že mnozí mé povídání ještě doplní. Protože běhám pro radost (jak mě učil Miloš Škorpil), snažím se vybírat si pro běhání místa, která jsou hezká a kde tu běhací radost budu prožívat i pohledem.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.