Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » Trénink se Z. Smutným: Posilování vyrovnává přetížení [článek]

Trénink se Z. Smutným: Posilování vyrovnává přetížení [článek]

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Praha-východ

Celkem 4388 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:39 (1970)
půlmaraton: 1:31:16 (1970)
maraton: 3:22:27 (1970)

Vanda žena 29.06.2009 19:01:55

Dřív jsem také myslela, že bez polykání tun železa v posilovně to nejde, ale opak je pravdou. Pohybový aparát mám prostudován jak školou, tak prakticky (více na mých stránkách Longrun) a čím dále tím více věřím metodě MUDr.Smíška, kterou nyní „téměř“ pravidelně cvičím sama i s lidmi. Psala jsem o ní i v Runu, cvičí se se speciálními gumovými expandéry s důrazem na znovuobjevení již zapomenutých svalů a pohybových vzorců, což nejen kompenzuje zatížení, ale také pomáhá zlepšit techniku a tím i výkon. Např. na břišní svaly není třeba ani leh-sedů, kdy zvedáte 25–30kg, ale stačí jim nějakých 5–6 kg tahem gumy. V posilovně se posiluje jeden nebo několik svalů, ale izolovaně a jejich práci tělo nedokáže „zpracovat“ do fungování celého těla. Ve špatném držení ještě něco posilovat nebo v tom běhat je pak cestou do pekel. Bohužel se o tom moc neví a tak i já jsem si musela bloknout páteř, abych se sebou začala něco dělat a zjistila, že at o tom vím sebevíc, nejsem proti problémům imunní. Spousta lidí běhá zkroucená jak paragraf – ani já neběhám nejstylověji, ale předělat zažité pohybové stereotypy jde jen velmi pomalu a tím pomaleji a méně ochotně, čím je člověk starší. Takže to jde jistě, ale pomalu…ale když se opravdu chce, jde to a jak sám mudr.Smíšek říká – jeho metoda má jen jedinou nevýhodu – cvičit denně deset minut za vás nikdo nebude.

Motto: We are the champions, my friendwe keep on fighting till the end...

administrator 03.04.2010 13:32:58

Další tréninkový prostředek, který patří do komplexní atletické přípravy, je bezesporu posilování. Pro atlety většiny disciplín až po běžce středních tratí je velmi důležitou součástí tréninku a v některých fázích přípravy zcela nenahraditelnou tréninkovou složkou. Velký význam má i pro běžce delších tratí.

Odkaz na článek
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.