Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » Vít Pavlišta: Chuť návratu po zranění [článek]

Vít Pavlišta: Chuť návratu po zranění [článek]

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

DaliborB muž 23.03.2010 10:34:03

Děkuji za výborný článek. Tvůj příběh mě připomněl moje problémy před pár lety – v době, kdy jsem dosahoval podobných časů na dráze při extralize jsem musel kvůli nesnesitelné a přetrvávající bolesti v levém palci u nohy skončit s běháním na 7 měsíců. Příčina ? Neustále zablokovaná záda v oblasti kříže z jednostranného pohybu na dráze a ochablé zádové svalstvo. Nechci dělat reklamu, ale řešením byly rehabilitační cviky od stejné fyzioterapeutky + z problému mě dostaly v zimě lyže. Myslím, že dost běžců může mít podobné problémy. Dobrý běžec určité úrovně musí nejen dostatečně trénovat, ale k tomu potřebuje mít rovněž čas regenerovat, odpočívat, cvičit, protahovat a zpevňovat svoje svlalstvo – alespoň vlastním tělem. Jinak podle mě nedojde k efektu výraznějšího zlepšování jeho výkonnosti.
Ať se daří Dalibor Bartoš

Liberec

Celkem 150 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:33:13 (2004)
půlmaraton: 1:11:31 (2004)

Xixao muž 23.03.2010 13:04:05

Navlas stejné problémy, navlas stejná příčina, navlas stejné „jednoduché“ řešení. Jen to trvalo 4 roky..

Motto: "Why should I practice running slow? I already know how to run slow. I want to learn to run fast. Everyone said, 'Emil, you are a fool!' But when I first won the European Championship, they said: 'Emil, you are a genius!'"

selen muž 24.03.2010 12:08:16

>> Xixao, 23. 3. 2010 13:04:05

Paní Horská z Jablonce je skutečně poklad. Člověk by ani neřekl jaké všechny problémy mohou být schovány za zablokovanými zády.

administrator 03.04.2010 13:33:13

Koncem loňska se po zranění na závody vrátil mladý Vít Pavlišta. V jednom z prvních závodů, Českobrodské vánoční desítce, doběhl jako první. Týden nato navíc zvítězil v halovém závodu na 12 minut v Jablonci nad Nisou. Mezi běžci není žádným nováčkem, dva roky se však trápil se zraněním achilovky, proto ho nebylo příliš vidět. Jak se se zraněním vypořádal a jaké to je začít znovu běhat?

Odkaz na článek
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.