1.4.07 Berlin halbmaraton
Praha 9
Lubos M
29.12.2006 19:50:45
Zatím jsme 2, přidá se ještě někdo?
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík
31.12.2006 00:57:58
Jel bych, kdyby to nebylo tak brzo po PIMu… :(
Praha 9
Lubos M
01.01.2007 12:29:40
to se s Pimem vubec neda srovnavat, 20tis lidi na startu, milion opravdu fandicich divaku…
Oslík
01.01.2007 23:15:52
Já bych jel rád, nebude ale něco třeba o mésíc později? Já budu ještě zníčený z PIMu a už běžet další půlmaratón? :(
Praha 9
Lubos M
02.01.2007 00:27:52
jasně že bude,ale asi ne v Berlíně…já s klidnym svědomým 1/2pim vynechám,když vím že budu mít 100× lepší zážitek :) taky zvažuju Oberelbe koncem dubna, buď 10k nebo 1/2m..ale to asi nebude nic vyjímečnýho,jen závod jako každej druhej…
Brno
tuta
02.01.2007 14:28:17
Lubos M: Ja se svym kamosem bychom jeli, pokud mate jeste misto v aute, ve ctyrech se naklady na dopravu docela rozplynou, startovny taky neni nejaky premrsteny a Praha je sice srdecni zalezitost, ale Berlin je Berlin. Maraton si dam radeji na PIMu, toho se bojim, ale pulmaratonek hodim s radosti nekde jinde. Bojim se jen jedne veci, ze jakmile to zkusim, tak uz se mi do Prahy fakt nebude chtit vracet, no ale co se da delat, fandici divaci, to je neco, co si opravdu chci zazit.
Praha 9
Lubos M
27.03.2007 11:14:21
nevíte jestli to bude vysílat nějaká něm. TV?
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý
02.04.2007 16:49:59
[quote=Lubos M][quote=dees]Vlakem jsem jela loni, v Pardubicich je co by dup. Takze nehodlam nic menit. Chysta se se mnou jet Jana a asi i jeden kamarad, takze 4 budem urcite:-).[/quote] Super, uz ted se tesim…musim napravit extratragicky vykon z Berlina[/quote] A jaký čas si pod tím výrazem „extratragický“ mám, Luboši, představit?
Praha 9
Lubos M
02.04.2007 17:05:17
vysledky jsou na netu, muj cas 1:24:36 (prvni km jsem dal za 3:20,posledni za 4:40,coz hovori za vse), takhle pomalu jsem nebezel pulmaraton snad dva roky…holt beh je spravedlivej sport a kdyz se netrenuje, nelze zit z toho co bylo loni…ale jinak nadhernej zazitek, skvely lidi a idealni pocasi i trat, vitez to dal za 58:56!!! Ivuti kterej vyhral v Praze by se nevesel ani mezi prvnich sedm!!! skvele bezeli Tom s Alesem, jejich casy jsou obdivuhodny a oni jsou jeste nespokojeny a nastvany, oba se vesli mezi prvnich 40!!!
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý
02.04.2007 17:39:59
[quote=Lubos M]vysledky jsou na netu, muj cas 1:24:36 (prvni km jsem dal za 3:20,posledni za 4:40,coz hovori za vse), takhle pomalu jsem nebezel pulmaraton snad dva roky…[/quote] Ale Luboši, ty jsi to rozběhl na čas 1:10! Ten 1. km byl určitě přepálený, i když vzhledem k té atmosféře, co v Berlíně je, to člověka asi silně vybudí. Jinak poslední km si běžel jako my s Rosťou před týdnem na PIMu. Ale my dělali vodiče … :)
Oslík
02.04.2007 18:23:49
Luboši, jak to vidíš na ten Oberelbe? Já bych možná jel, zaběhnout si 10km… Jen zkusit, jak to tam vypadá…
Praha 9
Lubos M
02.04.2007 19:22:18
[quote=Oslík]Luboši, jak to vidíš na ten Oberelbe? Já bych možná jel, zaběhnout si 10km… Jen zkusit, jak to tam vypadá…[/quote] urcite ne, tak brzo po Pardubicich by to nemelo smysl
Oslík
02.04.2007 19:39:12
O.K. Beru na vědomí, zapomněl jsem na něco: Blahopřeju k času, co já bych za něj dal :)
Praha 9
Lubos M
02.04.2007 19:45:03
[quote=Oslík]O.K. Beru na vědomí, zapomněl jsem na něco: Blahopřeju k času, co já bych za něj dal :)[/quote] ja beru pro sebe za kvalitni jen pod 1:21 a v Berline pod 1:19
Brno
tuta
02.04.2007 21:42:13
Cernosi sli prvni kilak za 2:35 a nevyhnili. Ale prepalil jsem to i ja,
i Tom, takze jsem si to pak v protivetru ke konci opravdu „uzil“. No holt
toto neni poutak nekde v Cechach. Jinak zkusim napsat nejake povidani a dat to
na hlavni stranku, at trochu priblizim, jak to tam vypada.
Mato
03.04.2007 08:24:53
Ono, ked clovek prepali prvy kilak na polmaratone, tak sa zavod este da zachranit… (viz Kenania). Najblizsi dost zvolnis a potom sa vratis do planovaneho tempa. Ked vsak prepalis prvu 5ku, alebo nedajboze 10ku, tak tam uz nic nezachranis. Predpokladam, ze u Teba to bol ten druhy pripad. Prva 10ka by nemala byt rychlejsia ako 1:10min od OR na 10km, a to sa bezi uz dost na hrane.
Oslík
03.04.2007 16:55:21
2 Mato: Já nevím, jak tuta, ale já bych asi psychicky neunesl tu potupu, kdy by se kolem mě přehnal ten dav běžců, kdybych běžel 2. km volněji… Je potřeba běžet hlavou a kolikrát ani to není zárukou dobrého času v cíli… :(
Brno
tuta
04.04.2007 11:18:00
Oslik: Zase se muzes tesit, ze je pak vsechny predbehnes pozdeji. Problem je ale spise v tom,
ze prepaluje proste vetsina, a tak kdyz chces bezet v nejake skupince, co jde
tvuj cas, tak vetsinou musis jit prvni kilak rychleji.
Oslík
04.04.2007 16:48:10
2 tuta: Tak to ale na PIMu nebývá problém, je am více skupinek, tak se pak prostě nějakou roztháš a dotáhnete se do té „správné“ nebo ne? Já nevím, já začínal pomaleji jen Běchovice a pamatuji se, že tam se mnou nechtěl jít nikdo a já v tom protivětru dotahoval skupinku sám… nic moc, ale v Berlíně bylo asi víc lidí… :)
Brno
milan
04.04.2007 17:10:15
[quote=Oslík]2 tuta: Tak to ale na PIMu nebývá problém, je am více skupinek, tak se pak prostě nějakou roztháš a dotáhnete se do té „správné“ nebo ne? Já nevím, já začínal pomaleji jen Běchovice a pamatuji se, že tam se mnou nechtěl jít nikdo a já v tom protivětru dotahoval skupinku sám… nic moc, ale v Berlíně bylo asi víc lidí… :)[/quote] Mrkni se do loňských výsledků kolik skupinek doběhlo v čase okolo 2:45. :)
Praha 9
Lubos M
04.04.2007 17:29:46
cely problem je asi v tom, ze v Praze jsme zvykli, ze po startu jde pred nas max. 30–40 lidi a mame navyk behat hodne vepredu…a pak prijedem do Berlina a na nasi urovni je tam treba 1000 lidi a nas to ze zvyku tahne mezi tech prvnich 40…a na prusvih je zadelano:)
Josefov
04.04.2007 18:22:18
Lidi do Berlína urcitě jedte.Běžel jsem tam 3× a nedá se to s níčím srovnat!!!
Brno
milan
04.04.2007 19:35:40
[quote=Oslík]2 milan: To jsem nepochopil…[/quote] Vloni v Praze doběhlo v čase 2:40–2:50 hod 16 běžců.Ti pravděpodobně moc skupinek , by se daly které roztrhat nebo dobíhat nevytvoří. PIM je při slušné celkové účasti nesrovnatelně kvalitativně horší (např.počet časů pod 3 hodiny) než obdobné městské maratony v zahraničí.O Berlíně nemluvě.
Oslík
04.04.2007 20:36:23
Ale ty počítáš jablka a hrušky. Nevím, jestli teď mluvíme o PIMu nebo o 1/2PIMu (to je jedno), ale podle toho, kolik údajně běhá v Berlíně lidí… Spíš jsem to myslel tak, že když začneš v pohodě, tak se vždycky najde někdo, kdo s Tebou bude v prvních kilometrech dotahovat – buď někdo kdo začíná zezadu nebo nějaký „zajíc“ co přepálí začátek – dotáhne Tě do skupinky, poděkujete si a dál se o něj nestaráš…
Brno
tuta
04.04.2007 21:30:28
Oslik: No sice je v Berline 15000 lidi, ale opravdu vepredu to je zhruba stejne zahusteny jako v Praze. Kolem elitnich bab se vetsinou nejake skupinky alespon na prvni pulku zavodu vytvori, ale i kdyz jdou tvym tempem, tak proste zacnou trosicku rychleji. Ale Lubos ma pravdu v tom, ze jak vsichni na zacatku prepaluji, tak se propadas mnohem vice dozadu nez na co jsi zvykly, a to te proste vyvede z miry a zrychlis.
Mato
05.04.2007 08:54:30
Mozem svoj postreh: pri svojich najlepsich polmaratonoch som dobehol svoju „optimalnu“ skupinku vzdy az na 4. – 5. km. Samozrejme, ze ked cheli bezat pod 3:25/km na cely zavod, tak prepalili a zacali okolo 3:12–20. Ja som si medzitym postupne zrychloval a chytil rytmus. Nemusim dodavat, ze po 15.km som to bol ja, kto zo skupinky odbehol a nanajvys jeden sa zachytil. Ked som zacal hned od zaciatku zo svojimi supermi (teda bezcami co mali cca moju vykonnost podla osobakov), tak to bolo vzdy rychle od zaciatku a tempo postupne upadalo. Raz som si vo Viedni takto ober-pokaslal zivotnu formu a sancu na vyborny OR: zacal som s celnou skupinou, bezalo sa na 7km okruhu a tempo sa mi zdalo svizne, ale vzhladom na vietor som sa chcel udrzat. Asi na 6,5km sa zrazu skupina rozbehla sprintom- cakal som trhak, tak som sa nechal strhnut. Vysvitlo, ze sucasne s nami sa bezal aj 7km pretek (1 okruh). Po prebehnuti cielom som zostal sam a vyzral som si to vo vetre az do ciela. Nemusim spominat, ze to rychle tempo v prvom okruhu (pod 3:20/km) som si seredne odniesol v poslednom (okolo 3:45/km). Namiesto aspon minutoveho osobaku som bezal jeden zo svojich najhorsich casov za posl. 10 rokov. Poucenie pre mna: nie kazdy ma rovnaku schopnost odburavania laktatu a toleranciu rychlych zaciatkov. Treba si zacat svoje, ako to praktizujes na treningu a agresiu (bezecku) postupne stupnovat a cielit ju spravnym smerom- teda na poslednych 5–7km. Tato taktika je o dost dolezitejsia prave pri polmaratone a maratone, menej pri kratsich a najma drahovych zavodoch.
Praha 9
Lubos M
06.04.2007 15:03:10
NA www.finisherclip.de je videt video z dobehu kazdeho zavodnika a to ze dvou kamer, staci zadat start. cislo nebo jmeno
Oslík
06.04.2007 15:38:16
2 Lubos M: Jaké měli čísla Češi (Ty, Tom a Aleš) si napamatuješ? To na PIMu asi nebude ani letos ani za rok… :(
Praha 9
Lubos M
06.04.2007 16:42:54
na me neni hezky pohled, jinak cislo zjistis kdyz zadas jmeno, ja si ty cisla nepamatuju, ale je tam z kamery dve vlevo nahore videt, jak dalsi nas kolega Rene upadl a shodil jim tam reklamu:) mel cislo9793
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.