Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Západočeši vyběhnou na pět rozhleden

behej.com | 16.04.2014 | přečteno: 5583×

V letošním roce se v běžeckém kalendáři objeví nový seriál běhů na západě Čech nazvaný Rozhledny v pohybu. Jedná se o seriál pěti kratších běhů do vrchu zakončených výběhem schodů tamních rozhleden. V rámci příslušného dne se konají i dětské běhy.

„Protože se mi nelíbí častý nešvar, který se objevuje na závodech v Čechách – mám na mysli to, že běžec přijede hodinu před závodem, odběhne si jej a (v lepším případě) po vyhlášení výsledků zase spěchá domů, chtěl jsem všem běžcům a jejim rodinám nabídnout aktivity, které by je motivovaly zůstat co nejdéle a užít si den příjemným způsobem“, říká autor projektu a jeho organizátor Roman Sladký.

„Všechny závody mají jednotný formát. V hlavním závodě absolvují všichni běžci tři dílčí závody. Těmi jsou kratší běh do vrchu s hromadným startem, dále výběh prudkého svahu či sjezdovky intervalově a na závěr výběh schodů rozhledny. Časy ze všech běhů se sčítají do výsledného času. Pro děti jsou připraveny závody ve výběhu schodů rozhleden, na některých závodech budou moci závodit rodiče s kočárky“, vysvětluje Sladký.

Atraktivní bude doprovodný program odehrávající se v okolí rozhleden a nebo v místě registrace. "Jeho součástí bude moderovaný hudební program, soutěže pro děti jako např. skákání v pytli, chůze na chůdách, a další. U rozhleden bude připraveno ohniště s možností opékání buřtů, které si budou moci zájemci zakoupit přímo na místě. Bude zde stánek s občerstvením a stoly s lavicemi pro posezení. Účastníkům nabídneme možnost krátkého výletu do okolí, připravíme pro ně mapky s doporučenou trasou výletu. Během akce bude vylosována tombola o ceny, o které se již nyní soutěží v rámci Soutěže se ZPMVČR. Otázky lze najít na stránkách www.rozhlednyvpohybu.cz a na stránkách www.zpmvcr.cz/…y-kraj/akce/. " Vypočítává Sladký.

Jednotlivé závody se uskuteční v Aši (8. 5. Háj třikrát jinak), Plané u Mariánských Lázní (17. 5. Bohušův vrch třikrát jinak), v Plzni (31. 5. Chlum třikrát jinak a 7. 6. Krkavec třikrát jinak). Závěrečným závodem bude Hamelika třikrát jinak v Mariánských Lázních. Zde, 22. 6. budou předány poháry a diplomy pro nejlepší běžce celého seriálu. Statovné na jednotlivé závody činí 30,– Kč pro děti a 80,– Kč pro dospělé. Lze zaplatit i slevněné startovné pro celý seriál. Všichni, kteří si oblíbí atmosféru těchto závodů si mohou zakoupit kvalitní funkční triko s motivem rozhleden v pohybu. Více informací lze nalézt na stánkách www.rozhlednyvpohybu.cz. Své názory můžete sdělit i přes facebook akce.

tisková zpráva

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 16.04.2014 11:30:56

V letošním roce se v běžeckém kalendáři objeví nový seriál běhů na západě Čech nazvaný Rozhledny v pohybu. Jedná se o seriál pěti kratších běhů do vrchu zakončených výběhem schodů tamních rozhleden. V rámci příslušného dne se konají i dětské běhy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.