Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Švédové v Ústí na bednu nedosáhli

Švédové v Ústí na bednu nedosáhli
foto: Jan Hrdina

Petr Kostovič | 20.04.2014 | přečteno: 2429×

Kuriozitou běžeckého závodu Ústecká pětka s Mumií byla účast pěti švédských běžců z Avesta OK, oddílu v orientačním běhu. Na severu Čech tráví dovolenou a na cyklostezku do Ústí nad Labem přijeli podle jejich slov s ambicemi obsadit alespoň v některé z kategorií místo na stupních vítězů. Nejblíže k tomu měla Emilia Engström, která obsadila čtvrtou příčku ve vyhlašované kategorii žen do 44 let.

Přes mírné zklamání byla účast švédské skupinky orientačních běžců zpestřením závodu.

V závodě zvítězil časem 17:09 děčínský Josef Procházka, mezi ženami byla nejrychlejší Blanka Vajrychová z Krupky, jíž v cíli naměřili čas 19:26.

Stříbrné příčky v závodě patřily Petru Zudovi (Ústí nad Labem) za čas 17:25 a Zuzaně Rusínové (USK VŠEM Ústí nad Labem – 19:36), bronz Jiřímu Vlčovi ze Spony Teplice (17:35) a Renatě Vajrychové (MK Seitl Ostrava – 20:17).

Ojedinělou lásku k běhu prokázal nejstarší účastník, Jan Berounský z České Lípy. Běžec ročníku narození 1939 si spletl datum konání závodu a dostavil se k němu o den dříve. Když zjistil v místním občerstvení, že se závod koná až v neděli, odběhl si pětku po trase závodu a u hostinského zanechal vzkaz pořadatelům se svými údaji a informací, že vlak z České Lípy přijíždí až po desáté hodině, a že se tedy do místa závodu dostane až těsně před startem. „Počítejte však se mnou, určitě přijedu,“ vzkázal pořadatelům. Do puntíku vše dodržel. Ani v závodě si nevedl zle, do cíle dorazil v čase 29:27 a za sebou nechal řadu mladších běžců.


VÝSLEDKY

FOTOGALERIE

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 20.04.2014 23:35:27

Kuriozitou běžeckého závodu Ústecká pětka s Mumií byla účast pěti švédských běžců z jednoho z tamních oddílů v orientačním běhu. Na severu Čech tráví dovolenou a na cyklostezku do Ústí nad Labem přijeli podle jejich slov s ambicemi obsadit alespoň v některé z kategorií místo na stupních vítězů. To se nakonec nepodařilo, nejblíže k tomu měla jedna z nejmladších členek skupiny, která obsadila čtvrtou příčku v kategorii žen do 44 let.
Odkaz na článek

avatar

2hrady muž 21.04.2014 07:17:56

Moc pěkný závod, ve startovním poli 45% žen! Na fotkách se snad najde každý, pokud ne, dobíhejte příště po jednom, s úsměvem a rozumným tempem :) http://lisa2013.rajce.idnes.cz/…tka_s_Mumii/

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.