Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ryška a Olejárová vyhráli Tatry Running Tour

Ryška a Olejárová vyhráli Tatry Running Tour
foto: SportTatry.sk

tisková zpráva | 25.06.2014 | přečteno: 3889×

Vo štvrtom ročníku medzinárodných bežeckých etapových pretekov Tatry Running Tour suverénne obhájil vlaňajšie víťazstvo Vít Ryška z Českej Republiky a odniesol si už po druhýkrát zo Štrbského Plesa žltý dres najrýchlejšieho pretekára. Ružové tričko pre celkovo najlepšiu bežkyňu vybojovala Viera Olejárová a zelený dres najlepšieho vrchára získal Tomáš Bizoň.

Na jednotlivé preteky Tatry Running Tour 2014 bolo registrovaných viac ako 600 pretekárov z 9 krajín sveta, medzi nimi aj účastníci z Veľkej Británie, Nemecka a Talianska.

Po úspešnej minuloročnej premiére sa uskutočnil v rámci tatranského bežeckého sviatku aj 2. ročník Sky & Clouds Runu v dĺžke 22 km, s celkovými stúpaniami prevyšujúcimi 1000 metrov a s obtiažnymi klesaniami v náročnom vysokohorskom teréne. Extrémne náročný beh do „neba a oblakov“ popri chate na Solisko v nadmorskej výške 1840m úspešne ukončilo 61 pretekárov z celkovo 88 prihlásených. Víťazstvo v kategórii mužov si odniesol tatranský borec Matúš Vnenčák a po minuloročnej víťazke z Talianska putuje trofej pre najlepšiu ženu opätovne do zahraničia. Náročnú trať najlepšie zvládla Rozalinda Juhászová z maďarského Miskolcu a podobne ako Matúš Vnenčák si domov odniesla originálnu trofej, jedinečný kus tatranskej skaly. V kategórii M50 zvíťazil bývalý reprezentant v chôdzi, niekoľkonásobný olympionik a zlatý medajlista z ME v chôdzi na 20km Pavol Blažek.

Počas podujatia sa uskutočnili už 2. Medzinárodné Majstrovstvá Slovenska Nordic Walking pod záštitou Slovenskej Asociácie Nordic Walking. O popularite severskej chôdze svedčí aj fakt, že počet účastníkov oproti vlaňajšku výrazne narástol a na trasách pretekov si svoje sili zmerali účastníci všetkých vekových kategórií.

Na tohoročnej Tatry Running Tour už tradične nechýbal bohatý sprievodný program, určený nielen pre bežcov, ale aj pre všetkých fanúšikov podujatia či návštevníkov Štrbského Plesa. V rámci neho mohli všetci absolvovať preventívne vyšetrenia v kamióne zdravia, zapojiť sa do rôznych zaujímavých aktivít organizovaných pod taktovkou zdravotnej poisťovne Union, dať si urobiť analýzu nášľapu v pojazdnom diagnostickom laboratóriu Mizuno, využiť bezplatné kozmetické poradenstvo, absolvovať rôzne produktové ochutnávky, zacvičiť si spoločne s populárnou trénerkou Luciou Medekovou, či nechať si poradiť v oblasti bežeckých tréningov pre začínajúcich i pokročilejších bežcov. Pre našich najmenších nechýbal detský beh a malí bežci sa mohli tešiť po prebehu cieľom zo spomienkovej medajly. Účastníkov a divákov počas všetkých troch dní zabával tatranský medveď Štrbko, ktorý sa tiež pričinil o to, aby trojdňové podujatie bolo pre ľudí skvelým zážitkom.

Tatry Running Tour sú trailové bežecké etapové preteky v štýle cyklistických tour, kde si celkoví víťazi odnášajú ako ceny jedinečné tričká, vyrobené špeciálne na túto príležitosť. Žltý dres je určený pre najlepšieho muža, ružový dres pre celkovo najlepšiu ženu, zelený dres pre víťaza bodovacej vrchárskej súťaže a biele dresy pre najlepších v jednotlivých vekových kategóriách. Tradícia podujatia začala v roku 2011 a jeho organizátorom je Sport Club 1896 Strbské Pleso.

Bližšie informácie: Viera Halásová Sport Club 1896 Štrbské Pleso tel: 0918 651 256

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 25.06.2014 12:26:58

Vo štvrtom ročníku medzinárodných bežeckých etapových pretekov Tatry Running Tour suverénne obhájil vlaňajšie víťazstvo Vít Ryška z Českej Republiky a odniesol si už po druhýkrát zo Štrbského Plesa žltý dres najrýchlejšieho pretekára. Ružové tričko pre celkovo najlepšiu bežkyňu vybojovala Viera Olejárová a zelený dres najlepšieho vrchára získal Tomáš Bizoň.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.