Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Valašský Hrb zve rodiny, nachystal i přednášky

Valašský Hrb zve rodiny, nachystal i přednášky
foto: organizátor závodu

David Vidomus | 19.05.2015 | přečteno: 3425×

Závod nejen pro běžce. Tak by se dal charakterizovat horský běžecký podnik Valašský Hrb. Ten totiž svým zaměřením nehodlá cílit pouze na závodníky, ale i na jejich rodinné příslušníky a ostatní nadšence. V rámci svého třetího ročníku, který proběhne koncem května, proto nabízí doprovodný program, přičemž největším tahákem by měl být přednáškový blok.

Valašský Hrb letos proběhne už potřetí. Letošního ročníku se zúčastní více než 750 běžců. Závod nabízí hned čtyři tratě, běží se 10, 20, 30 a 50kilometrový úsek. Běží se v prostředí beskydských kopců po známé Hornovsacké magistrále. Start i cíl je u Horského hotelu Čarták. Za závodem stojí parta nadšenců ze sportovního klubu 3THX, kteří si ke druhému ročníku přizvali ke spolupořádání orlovský běžecký klub X-Trail Orlová. Do letošního třetího ročníku pak získali silnou podporu v podobě komunity Báječné ženy v běhu.

„Našim cílem je dostat na Valašský Hrb i fanoušky, kteří dodají závodům nový rozměr. Cílíme hlavně na rodinu a přátele samotných závodníků, chceme sem ale dostat také lidi, kteří mají rádi pohyb a přírodu,“ uvádí Jakub Zámečník, ředitel závodu.

Kromě hudební produkce a párty večer po závodech tak Valašský Hrb letošní rok nabídne oblíbené závody pro děti, úplnou novinkou pak bude série přednášek. „Vybírali jsme pečlivě jak přednášející, tak i téma. Nakonec jsme se uchýlili k myšlence, že přednášky by měli realizovat samotní závodníci. Tématem pak bylo vybráno motto letošního podniku, což je "Pro radost“, prozradil Zámečník.

VH 2014 from 3THX on Vimeo.

První přednášku bude mít na starost „Marmeládová královna“ Blanka Milfaitová, která je držitelkou několika ocenění za nejlepší marmeládu na světě. Její výrobky letos dokonce reprezentují Českou republiku na milánském Expu, odkud si odskočí odběhnout na Valašském Hrbu závod na 10 kilometrů. „Málokdo ví, že kromě nadšení pro marmelády také Blanka velmi ráda běhá. Valašský Hrb rozhodně nebude jejím prvním běžeckým závodem,“ říká Jakub Zámečník.

Druhý blok si pak vezme na starost Tomáš Maceček, který na Valašském Hrbu poběží v rámci Akademického mistrovství ČR třicetikilometrovou trať, na které by měl patřit k hlavním aspirantům na vítězství. „Tomáš je aktuálně sedmým nejlepším běžcem na světě v běhu do schodů a zcela určitě patří mezi nadějné české běžce, o kterých ještě v budoucnu hodně uslyšíme,“ láká na jeho přednášku ředitel závodu.

Poslední přednášku pak bude mít na starost Zbyněk Cypra, známý vizovický ultramaratonec, který na Valašském Hrbu poběží závod na 50 kilometrů. Zbyněk bude mluvit především o radosti z pohybu jako o hlavním motoru a motivaci, která mu pomáhala v rámci nedávné rekonvalescence, která byla zapříčiněna nedávným dlouhodobým zraněním.

„Zbyněk se pokusí posluchačům trochu více otevřít problematiku zranění a návratu k závodění. Myslím, že vzhledem k jeho relativně čerstvým zkušenostem bude mít o čem vykládat,“ prozradil Zámečník.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

dvidomus muž 20.05.2015 08:33:26

Závod nejen pro běžce. Tak by se dal charakterizovat horský běžecký podnik Valašský Hrb. Ten totiž svým zaměřením nehodlá cílit pouze na závodníky, ale i na jejich rodinné příslušníky a ostatní nadšence. V rámci svého třetího ročníku, který proběhne koncem května, proto nabízí doprovodný program, přičemž největším tahákem by měl být přednáškový blok.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.