Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžecký happening na Ladronce koncem září podpoří setkávání generací

Běžecký happening na Ladronce koncem září podpoří setkávání generací
foto: Běžím s AVL

tisková zpráva | 20.09.2015 | přečteno: 1978×

Běžím s AVL – spíš happening, než závod si v sobotu 26. září na Ladronce v Praze 6 mohou užít nejen rodiny s dětmi. Svou účastí v závodě navíc podpoříte mezigenerační setkávání dětí a seniorů pořádané Mezi námi, o.p.s.

Závod již třetím rokem pořádá Amatérská volejbalová liga. Raději než závod, používají ovšem organizátoři označení běžecký happening. Za každý kilometr, který závodníci uběhnou, věnuje AVL jednu korunu vybrané neziskové organizaci. V letošním roce to bude obecně prospěšná společnost Mezi námi.

Mezi námi, o.p.s. se zrodila z pocitu, že je nenapravitelná škoda, když se vazby mezi generacemi vytrácejí. Proto jsme začali podporovat pravidelná setkávání těch nejmenších s těmi nejstaršími – dětí z mateřských či základních škol a babiček a dědečků z domovů či klubů seniorů. Mezigenerační setkání v projektu nazvaném „Povídej“ se konají jednou měsíčně a jejich náplní jsou společné aktivity – výtvarné, hudební či pohybové, ale také např. čtení, vyprávění nebo oslavy různých svátků. Při výběru partnerských zařízení je naší prioritou přínos pro místní komunitu, tedy blízkost školky a seniorského zařízení tak, aby se účastníci projektu mohli potkávat i v běžném životě. Do projektu je v současnosti zapojeno téměř 1000 účastníků ve více než 40 skupinách a uskutečnilo se téměř 200 mezigeneračních setkání.

Zveme běžce všech generací, aby využili možnost strávit aktivně společný čas, užít si příjemný den, zasportovat si s rodinou nebo přáteli. Zdatní běžci jistě zvládnou hlavní desetikilometrový běh, rodiče s dětmi (i v kočárcích) se mohou vydat na 4,2 km dlouhý “rodinný” běh, a to spolu s příznivci a spolupracovníky společnosti Mezi námi a jejich rodinami. V informačním stánku Mezi námi pak můžete získat bližší informace o naší činnosti nebo si popovídat s koordinátorkami mezigeneračních setkání.

Na závod je možné se přihlásit na stránkách www.bezimsavl.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 22.09.2015 08:23:18

Běžím s AVL – spíš happening, než závod si v sobotu 26. září na Ladronce v Praze 6 mohou užít nejen rodiny s dětmi. Svou účastí v závodě navíc podpoříte mezigenerační setkávání dětí a seniorů pořádané Mezi námi, o.p.s.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.