Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vyhněte se zbytečným bolestem při běhání. Investujte do zdraví

Vyhněte se zbytečným bolestem při běhání. Investujte do zdraví
foto: Sidas

komerční prezentace | 03.09.2015 | přečteno: 37869×

Baví vás běh a řešíte, jak se vyhnout zbytečným bolestem? Jen málokdo z nás má tělo dokonale v rovnováze a monotónní zatížení při běhu a jiných sportech může časem vést k přetížení vybraných partií, bolestem až zánětům. Prvotní nadšení se rychle promění v nechuť běhat. Přitom existuje řešení, jak si běh zpříjemnit.

Kolik už toho bylo napsáno o držení těla a svalových dysbalancích! Sedíme v práci i doma nahrbení nad počítačem, nebo tělo jinak dlouhodobě držíme v nepřirozených polohách. Tak dlouho, až se přizpůsobí… Při běhu se však každý milimetr nesprávným směrem projeví, zejména při vyšších zátěžích. Začnete pak dumat, proč vás bolí tu a onde, a leckdy záhadné bolesti kyčlí, ramen až hlavy byste sotva dávali do spojitosti s chodidlem a nesprávně postavenou nohou!

Pokud běháte dva kilometry jednou ročně, nemusíte dál číst. Pokud vám však běh přirostl k srdci, anebo byste se rádi stali pravidelnými běžci, zauvažujte o nápravě těla různými cvičeními a investici do komfortu v podobě speciálních vložek do běžeckých bot, které budou „šité“ na míru vašemu chodidlu a podrží jej v místech a momentech, kdy by se v botách na běžných vložkách vydalo nežádoucím směrem.

Bohužel obuv je vyráběna sériově na univerzální kopyta, ve většině případů jen s obyčejnou vkládací měkkou a plochou stélkou. Proto jedinou možností, jak individuálně přizpůsobit sériovou obuv morfologii nohy, je použití anatomicky tvarovaných 3D sportovních ortopedických vložek, které se stanou pojítkem mezi nohou a botou.

Nejčastějším případem nerovnováhy je nadměrná pronace, kdy se noha při dopadu bortí dovnitř více, než je zdrávo. Trpí jí osoby s plochou nohou (nízkou klenbou). Přední část chodidla je protáhlejší a rozložitější a noha se při došlapu může protáhnout až o centimetr a půl. Je jasné, co to s prsty udělá v pevné botě po dvaceti kilometrech běhu, že? Takové chodidlo je sice v kontaktu s podložkou na více místech, ale nárazy absorbuje následně zbytek těla.

Nadměrné pronátory poznáte podle výrazné chůze do V, někdy je vychýlení patrné třeba jen na jedné noze. Třetím případem, nejméně častým, jsou tzv. supinátoři. Ti mají klenbu nadměrně zvedlou a při běhu nejvíce trpí pata.

Sportovní ortopedické vložky značky Sidas, kterou založili v roce 1975 tři lyžařští instruktoři, poskytují mnoho výhod oproti obyčejným vložkám do bot. Například zabezpečují optimální tlakové rozložení chodidla po podložce, ideálně podpírají nožní klenbu a podstatně snižují riziko úrazu v oblasti nohy, kotníku a kolene.

Vložky Sidas vám připraví na více než stovce míst po celé České i Slovenské republice.

Jak při nákupu postupovat?

Proberte s personálem vaše potřeby, problémy, intenzitu a druh aktivity.

Nechte si změřit nohy v zatížené i nezatížené pozici.

Obujte si kvalitní technické ponožky, které dobře odvádějí vlhkost a jsou zesíleny na exponovaných místech.

Vyzkoušejte více modelů obuvi, které vyhovují vašim potřebám a z nich si vyberte ty, které se vám budou zdát přirozeně nejpohodlnější.

Vyberte si z nabídky Sidas anatomicky tvarovanou 3D vložku. Personál vám může doporučit nejvhodnější model.

Vyzkoušejte, a pokud budete potřebovat ještě nějakou další úpravu, neváhejte se obrátit na personál.

Investice do sportovních vložek na míru se vyplatí. Můžete běhat s bolestmi, ale můžete se jim i vyhnout a spíše vnímat radost z pohybu a aktivního odpočinku.

VÍCE INFORMACÍ NALEZNETE NA WEBU SPORTOVNÍ VLOŽKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 04.09.2015 11:31:38

Baví vás běh a řešíte, jak se vyhnout zbytečným bolestem? Jen málokdo z nás má tělo dokonale v rovnováze a monotónní zatížení při běhu a jiných sportech může časem vést k přetížení vybraných partií, bolestem až zánětům. Prvotní nadšení se rychle promění v nechuť běhat. Přitom existuje řešení, jak si běh zpříjemnit.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.