Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RunCzech zve na vzpomínkový běh

RunCzech zve na vzpomínkový běh
foto: RunCzech

tisková zpráva | 07.09.2015 | přečteno: 2059×

Není den, kdy by z Running Mallu nevybíhaly skupiny běžců. Běh v úterý 8. září však bude výjimečný. Nejenže se ho zúčastní dvacítka elitních atletů, kteří v Praze zůstávají mezi Birell GP Praha a Mattoni 1/2Maratonem Ústí nad Labem, ale má i hlubší podtext. Je vzpomínkou na Zane Bransona, manažera elitních atletů, spoluzakladatele týmu RunCzech Racing. Zemřel náhle v červenci ve věku 57 let, když sledoval trénink v keňském Itenu.

Běh Zane Bransona startuje v úterý v 17:30, připojit se může kdokoliv a kdekoliv. Poběží se na pětikilometrových trasách Mattoni FreeRunu po celé České republice. „Běh Zane Bransona se sice koná v pražské Stromovce, díky aplikaci RunCzech se ale mohou zapojit všichni. Stačí zapnout aplikaci, vybrat si trasu a mezi 17:30 a 18:30 vyběhnout,” zve běžce ředitel závodů RunCzech Václav Skřivánek.

Skupina běžců spolu s elitními atlety vybíhá v 17:30 z pražského letenského běžeckého centra Running Mall. „Běh je určen pro všechny, kdo se chtějí proběhnout nebo si vyzkoušet, jaké to je běžet po boku jedněch z nejlepších vytrvalostních běžců světa. Rozhodně se však nemusíte bát závodního tempa,” upřesňuje s úsměvem Václav Skřivánek. Budou mezi nimi i oba vítězové sobotní Birell Grand Prix Praha – Daniel Chebii a Peres Jepchirchir. Právě Daniel Chebii, trojnásobný vítěz závodů RunCzech běžecké ligy, který v sobotu zazářil časem na 10 km 27:42, byl jedním ze svěřenců Zane Brasona. „Z odchodu Zana jsme všichni velmi smutní, byl to úžasný člověk,” zavzpomínal na svého manažera Daniel Chebii.

Zane Branson se podílel na úspěchu řady běžců, jejichž jména mají v atletickém světě velký zvuk. Namátkou Patrick Makau, bývalý světový rekordman v maratonu, Mary Keitany, dvojnásobná vítězka londýnského maratonu, Edna Kiplagat, dvojnásobná mistryně světa v maratonu, Wesley Korir, Emily Chebet, Joyce Chepkirui a spoustu dalších. Mnoho z nich známe i ze závodů RunCzech běžecké ligy. „Zane Branson byl nejen vynikající manažer a významná osobnost atletického světa, ale také náš blízký přítel,” svěřuje se Carlo Capalbo.

Carlo Capalbo se zúčastnil také pohřbu, který se konal 15. srpna v Keni, a jménem celého RunCzech týmu a několika blízkých přátel věnoval běžeckému středisku v Itenu defibrilátor. „Dosud defibrilátor v Itenu chyběl. Věřím, že pomůže zachránit hodně životů,” říká Carlo Capalbo.

Na Běh Zane Bransona nejsou třeba žádné registrace. Stačí přijít v úterý 8. září do Running Mallu, odkud běžci v 17:30 vyrazí do Stromovky. Aplikace RunCzech, díky níž si Běh Zane Brasona můžete zaběhnout na kterékoliv trase Mattoni FreeRunu, je zdarma ke stažení pro systém Android i iOS.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 07.09.2015 12:08:17

Není den, kdy by z Running Mallu nevybíhaly skupiny běžců. Běh v úterý 8. září však bude výjimečný. Nejenže se ho zúčastní dvacítka elitních atletů, kteří v Praze zůstávají mezi Birell GP Praha a Mattoni 1/2Maratonem Ústí nad Labem, ale má i hlubší podtext. Je vzpomínkou na Zane Bransona, manažera elitních atletů, spoluzakladatele týmu RunCzech Racing. Zemřel náhle v červenci ve věku 57 let, když sledoval trénink v keňském Itenu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.